Gazdag emberek szokásai

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Mi lehet a gazdag emberek titka? Mi a közös bennük? Vajon mik azok a szokások, amik mindegyik gazdag embert jellemzi? Összegyűjtöttünk neked néhány olyan szokást, amelyek elsajátításával te is sikeresebb lehetsz a pénzügyeidben

Lassú víz, partot most

Ne akarj egyik napról a másikra meggazdagodni! A sikeres emberek szinte mindegyikére jellemző, hogy keményen megdolgoztak a pénzükért és általában – hacsak nem lottóznak – ez hosszú évekbe telt nekik is. Ne legyél türelmetlen magaddal szemben, fokozatosan építsd a vagyonodat!

Képezd magad

Biztosan neked is akad olyan jómódú, vagy gazdag ismerősöd, aki mintha állandóan valami új dolgon törné a fejét, mintha folyamatosan „nyüzsögne valamin”. Lehet, hogy éppen egy új hobbit próbál ki, de az is lehet, hogy egy újabb vállalkozás beindításán agyal, de egészen biztosan folyamatosan gondolkozik valamin. Ehhez azonban új ismeretekre is szükség van. A sikeres emberek közös ismérve az is, hogy az élethosszig tartó tanulás – azaz a life long learning – hívei. Céljaidat szem előtt tartva, neked is hasznos lehet átgondolnod, hogy milyen új készségekre van szükséged ahhoz, hogy valóban megvalósíthasd álmaidat.

Célkitűzés okosan

Ahhoz, hogy elképzeléseidet megvalósítva te is a gazdag emberek táborát növeld, érdemes pontosan meghatározni céljaidat. Jó, ha tudod magadról, hogy miben vagy jó, mi az, amit szeretsz csinálni és mi az a tevékenység, ami távol áll tőled. Ezek segíthetnek céljaid pontosításában is, mit szeretnél valóban elérni, akár anyagi, akár szakmai téren. A gazdag emberek nagyon céltudatosak és időről-időre számvetést tartanak arról, hol tartanak ezek elérésében. Pontos és határozott célokat tűzz ki magad elé és határozd meg, mik szükségesek ahhoz, hogy elérd őket. Ezeket akár több kisebb célra is bonthatod és haladj mindig lépésről-lépésre!

Gazdag ember keveset költ

Bár furcsának tűnhet, de mégiscsak igaz: a gazdag emberek pénzügyileg jóval tudatosabbak, mint a szerényebb keresettel rendelkezők. Érdemes minden hónap elején a bevételed 25%-át megtakarításként félretenned. Figyeld meg pénzköltési szokásaidat is, és vizsgáld felül, hogy mi az, ami csak megszokásból fakad. Nézd át alaposan és vezesd napi szinten az összes kiadásodat, majd gondold át őszintén, hogy mi az, amire valóban szükséged van. Egészen biztos, hogy a te szekrényedben is lapulnak olyan ruhadarabok, amiket feleslegesen vásároltál meg, ezeket, ha tudod, adományozd el akár rászorulóknak. A gazdag emberek nem tárgyakkal vagy ruhákkal veszik körbe magukat, hanem élményeket gyűjtenek, törekedj erre te is! Ha nőnek bevételeid, akkor is igyekezz tartani magadat a korábbi életszínvonaladhoz, így hónapról-hónapra nőhetnek megtakarításaid is.

Időmenedzsment

Bár mindenki számára „csupán” 24 órából áll egy nap, valahogy úgy tűnik, hogy a gazdagoknak mintha még az időből is több lenne. Ez persze nem így van, csupán jól osztják be az idejüket. Állítólag a leggazdagabb emberek szinte mindegyike hajnalban, de legalábbis korán kel és szigorú napirend szerint él. Próbáld ki ezt te is, tervezz meg egy napot, vagy akár egy egész hetet előre, így sok időpazarló szokástól is megszabadulhatsz!

Ép testben ép lélek!

Az is közös jellemzőjük a gazdagoknak, hogy szinte kivétel nélkül sportolnak valamit és jó kondiban vannak. Általában – mivel korán kelnek – már kora reggel letudják a napi fél-egyórás edzést, amivel nem csak a testüket, hanem szellemüket is karban tartják, ráadásul a napi stresszel is könnyebben küzdenek így meg. Te is vezesd be a napirendedbe a minden napos mozgást, emellett pedig ügyelj arra is, hogy mit és hogyan eszel. Élj és táplálkozz egészségesebben, így sokkal több energiád lesz arra is, hogy napi célkitűzéseidet elérd. Válassz magadnak olyan hobbit, ami feltölt és ha lehet, akkor olvass, akár minden nap.

Ne add fel!

Elsőre biztosan nehéz lesz új szokásokat kialakítanod és a hétköznapjaidba beépítened, de ne add fel! Tarts ki és ne félj attól sem, ha valami elsőre nem sikerül, inkább tanulj ezekből a hibákból. Varázsütésre még senkiből sem lett vagyonos ember, de pici odafigyeléssel és sok kitartó munkával hamarosan te is a gazdag emberek között lehetsz!

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.