Foxpost kisokos csomagfeladás és felvétellel kapcsolatban

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az ünnepi időszak az ajándékozásról szól, így a Foxpost szolgáltatásai most nagy segítséget nyújthatnak. Karácsony közeledtével mindenki a webáruházak kínálatát bújja, hiszen ezekben az áruházakban sokkal olcsóbban is hozzájuthatunk egy-egy ajándékhoz mintha a városi üzletekben vagy akár a nagyobb bevásárlóközpontokban keresgélnénk. A webáruházak többsége már felismerte, hogy a Foxpost sokak kedvence, ezért ezt a kiszállítási lehetőséget is gyakorta felkínálják. Most nézzük meg, hogy mit nyújt a Foxpost és hogyan kell használni a weboldalt, illetve az applikációt, ha csomagfeladásról vagy csomagfogadásról van szó.

Miként zajlik a regisztráció?

A regisztrációt a magánszemélyek és a vállalkozások, üzleti partnerek is külön-külön felületen tehetik meg. Magánszemélyként a regisztrációhoz a következő adatokra lesz szükség: név, email cím, telefonszám, jelszó. A regisztráció után egy megerősítő emailt küldenek, amit vissza kell igazolni. Vállalkozások esetében a következő adatokat kéri a rendszer: adószám, a vállalkozás vagy cég neve, jogi képviselő neve, email cím, telefonszám, jelszó. Ebben az esetben is reagálni kell a fiók aktiváló linkre, amit a megadott email címre küldenek ki.

Hogyan zajlik a belépés a Foxpost felületére?

A Belépés gomb megnyomása után a weboldalon legfelül eldönthetjük, hogy magánszemélyként vagy üzleti partnerként szeretnénk bejelentkezni a felületre. A belépéshez mind a kettő esetben az email címre és a jelszóra lesz szükség. A Foxpostnál is lehetőség van elfelejtett jelszó esetén új jelszót igényelni.

Hogyan néz ki a Foxpost magánszemélyek részére kialakított felülete?

Belépés után azonnal az irányítópulthoz jutunk. A csomagjaim fül alatt megtekinthetjük az előzetesen már feladott csomagokat, az utánvétes fül alatt kezelhetjük azokat a csomagokat, amelyeket utánvéttel szeretnénk feladni. A beállítások menüpont alatt tulajdonképpen a profilt szerkeszthetjük. Itt kell megadni a bankszámlaszámunkat is, ha sokszor tervezzük azt, hogy utánvéttel küldünk csomagot. Ebben a menüpontban tudjuk módosítani a jelszavunkat és itt iratkozhatunk fel a hírlevélküldésre, illetve a különféle nyereményjátékokra. Ha meggondoltuk magunkat és szeretnénk a profilunkat törölni, akkor azt is itt tehetjük meg. A használati útmutató egy nagyon fontos menüpont, hiszen itt jelennek meg azok az információk, amelyek a csomagok feladásához elengedhetetlenek. A legalsó gomb pedig a kilépést teszi lehetővé a felületről.

Mit kell tennünk, ha a csomagfeladás funkciót szeretnénk alkalmazni?

Magánszemélyként a következőképpen működik a csomagfeladás, csomagküldés. A weboldal felső részén választhatjuk ki a csomagfeladás funkciót. A gombra kattintva megjelenik a kezelőfelület. Első lépésként ki kell választanunk, hogy mekkora csomagot szeretnénk a Foxpost segítségével továbbítani. A csomag méretek a következők: XS, S, M, L és XL. Ezek közül választhatunk attól függően, hogy milyen terjedelmes a küldeményünk. Állítsuk be, hogy automatába vagy házhoz szeretnénk kérni a szállítást. Ha utánvéttel küldjük a csomagot, akkor jelezzük, hogy mekkora az utánvételi összeg. A feladáshoz szükség lesz a címzett nevére, email címére, telefonszámára, az átvételi pontra. Ha ismerjük az átvételi pont nevét és elkezdjük beírni a mezőbe, akkor automatikusan feldobja a rendszer, így is segítve adminisztratív teendőinket. Itt lehetőségünk lesz a kuponok beváltására a kuponkódok segítségével, majd nincsen más teendőnk, mint megnyomni a csomagküldés gombot.

Ezután a rendszer generál egy csomagszámot, amit érdemes a csomagra ráírni, hiszen amikor az automatánál állunk sorba, akkor erre az azonosító számra lesz szükségünk. Ha több csomagot szeretnénk egyszerre feladni, akkor érdemes a tömeges csomagküldés gombot választani. Itt feltölthetjük a fájlokat és a benne szereplő csomagok automatikusan generálódnak a rendszerben, így nem kell egyesével kínlódni a csomagok rendszerbe történő feltöltésével.

A Foxpost rendszere a csv, xls és az xlsx fájlokat tudja beolvasni. Ezen az oldalon egy mintát is találhatunk, ezzel is segítve a munkát. Üzleti partnerként ugyan ezek a lehetőségek tárulnak elénk azzal a különbséggel, hogy nekünk kell a címkét kinyomtatni és felragasztani az egyes csomagokra. Az üzleti partnerek az adatok feltöltése után a csomag automatáknál akár tömegesen egy automata boxba is behelyezhetik a csomagokat.

Mit tegyünk, ha csomagot várunk – csomagok fogadása, nyomkövetés

A csomagok érkezéséről a Foxpost értesítést küld sms-ben a nyitókóddal együtt. A csomagot abba az automatába helyezik el, amelyet mi magunk jelöltünk be akkor, amikor a terméket megrendeltük. Nincsen más dolgunk, mint elfáradni az automatához és a nyitókóddal kivenni a csomagunkat. A feladott csomagok esetében a nyomkövetés az applikáción és a webes felületen is elérhető. Itt láthatóak a részletek is, azaz mikor adtuk fel a csomagot, mikor gyűjtötték be az automatából és mikor érkezett meg az átvevőhelyre és azt átvették-e.

Hogyan alakulnak a csomag automata árak? (2022.12.01 adatok alapján)

Magánszemélyek esetében

XS méret (4.5 cm x 36 cm x 53 cm, 8.5 cm x 19 cm x 61 cm, 5 cm x 33 cm x 53 cm, 10,5 cm x 14,5 cm x 61 cm) maximum 5 kg terjedelemig. Automatába: 1 499 Ft, JOY-napok kedvezményes ár 1 199 Ft,

házhozszállítással: 2 199 Ft.

S méret (11,5 cm x 36 cm x 61 cm) maximum 15 kg terjedelemig. Automatába: 1 499 Ft, JOY-napok kedvezményes ár 1 199 Ft, házhozszállítással: 2 199 Ft.

M méret (19,5 cm x 36 cm x 61 cm) maximum 25 kg terjedelemig. Automatába: 1 599 Ft, JOY-napok kedvezményes ár 1 299 Ft, házhozszállítással 2 899 Ft.

L méret (37,5 cm x 36 cm x 61 cm) maximum 25 kg terjedelemig. Automatába: 2 299 Ft., JOY-napok kedvezményes ár 1 999 Ft, házhozszállítással 4 199 Ft.

XL méret (60 cm x 36 cm x 61 cm) maximum 25 kg terjedelemig. Automatába: 3 499 Ft., JOY-napok kedvezményes ár 3 199 Ft, házhozszállítással: 5 199 Ft.

Az utánvétel kezelési díjak a következők:

Házhozszállítás és csomagautomatába szállítás esetén

5 – 10 000 Ft-ig 290 Ft

10 001 – 30 000 Ft-ig 340 Ft

30 001 – 50 000 Ft-ig 450 Ft

50 001 – 100 000 Ft-ig 690 Ft

100 001 – 150 000 Ft-ig 990 Ft

Extra szolgáltatások díjai

 • Házhozszállítás esetén

Törékeny áru kezelés 700 Ft

Címkenyomtatást kérek 150 Ft

Csomagok újraküldése a csomag alapdíja ellenében

 • Csomagautomatába szállítás esetén

Át nem vett és visszaszállított csomag 550 Ft

Csomagok újraküldése 1499 Ft

Üzleti partnerek esetében (nettó ár)

XS méret (4.5 cm x 36 cm x 53 cm, 8.5 cm x 19 cm x 61 cm, 5 cm x 33 cm x 53 cm, 10,5 cm x 14,5 cm x 61 cm) maximum 5 kg terjedelemig. Automatába: 849 Ft, házhozszállítással 1 399 Ft.

S méret (11,5 cm x 36 cm x 61 cm) maximum 15 kg terjedelemig. Automatába: 849 Ft, házhozszállítással 1 399 Ft.

M méret (19,5 cm x 36 cm x 61 cm) maximum 25 kg terjedelemig. Automatába: 849 Ft, házhozszállítással 1 999 Ft.

L méret (37,5 cm x 36 cm x 61 cm) maximum 25 kg terjedelemig. Automatába: 849 Ft., házhozszállítással 2 999 Ft.

XL méret (60 cm x 36 cm x 61 cm) maximum 25 kg terjedelemig. Automatába: 849 Ft., házhozszállítással: 2 999 Ft.

Az utánvétel kezelési díjak a következők (nettó ár)

Házhozszállítás és csomagautomatába szállítás esetén

10 000 Ft-ig 150 Ft

10 000 Ft felett 1,2%

Extra szolgáltatások díjai

 • Házhozszállítás esetén

Törékeny áru kezelés 550 Ft

 • Csomagautomatába szállítás esetén

Át nem vett és visszaszállított csomag 599 Ft

Foxpost mobil applikáció – hogy működik gyakori kérdések

A Foxpost csomagküldés már mobil applikációról is elérhető, megkönnyítve a csomagfeladásokat és átvételeket. Az applikációt csak aktív adatkapcsolat mellett lehet használni, így mindenképpen szükségünk lesz minimum egy mobilnetre. Ha már a webes felületen regisztráltunk, akkor ugyan azokkal az adatokkal be tudunk lépni az applikációba is. Ha nem, akkor végezzük el a regisztrációt a Regisztráció gombra kattintva. A csomagok feladását ugyan úgy a Feladom gombra kattintva lehet elindítani. Az automatához érve a kijelzőnél meg fog jelenni egy QR kód, ezt a kódot kell majd az applikáción keresztül beszkennelni.

A rekeszt kiválasztása után nem marad más hátra, mint a kártyás fizetés. Ha csomagunk érkezik, akkor az Átveszem gombra kattintva indíthatjuk el a folyamatot. A QR kód beszkennelése után történhet meg a fizetés majd a rekesz automatikusan kinyílik. Utánvét esetén SimplePay-en keresztül lehet a szolgáltatás árát kiegyenlíteni. Ha az adott automatánál nem találunk QR kódot, akkor azt azonnal jelezni kell az ügyfélszolgálat részére a foxapp@foxpost.hu email címen, úgy, hogy megadjuk az automata pontos címét.

Az applikáció esti használatához, ha már sötétedik és esetleg nem tudja beolvasni telefonunk a QR kódot, akkor ellenőrizzük le, hogy a kamera használatot biztosan engedélyeztük-e a készülék számára. Praktikus, ha a feladásokat már jó előre elkészítjük az applikációban és elmentjük, így nem kell hosszasan bíbelődni az automatánál. Ha az automatánál nem sikerül a műveletet végig futtatnunk, akkor érdemes ellenőrizni az internetkapcsolatot. Amennyiben a kiválasztott csomagméret mégsem megfelelő, akkor lehetőségünk nyílik a méret megváltoztatására. Ekkor a csomagot nem szabad betenni, hanem vissza kell csukni az ajtót és kiválasztani a jó csomagméretet. A kifizetés ugyan ebben az esetben már lezajlott, de azt a Foxpost jóváírja a megadott kártyán.

A csomagok helyzetét és a csomag adatait az applikációban is nyomon lehet követni akárcsak a webes felületen. Ha egy feladott és átvett csomag adataira vagyunk kíváncsiak, akkor azt már nem fogjuk látni az alkalmazás felületén, de a webes felületen még láthatók. A gyorsabb csomagfeladás érdekében érdemes a bankkártya adatokat elmenteni, hiszen az applikáció ezt soha nem tárolja el. A bankkártya regisztrációja során a Foxpost 10 000 Forintot von le kártyaregisztráció címen, de ezt az összeget a regisztráció után azonnal jóváírják, tehát visszakapjuk a pénzünket.

A nagyobb városokban több automatát is üzemeltet a Foxpost

Nézzük meg, hogy a nagyobb városokban pontosan hol találhatunk automatákat. Az automatákat igyekezzünk mindig úgy megválasztani, hogy az vagy otthonunkhoz, vagy a munkahelyünkhöz közel legyen, hiszen így nagyon sok időt takaríthatunk meg. Az egyes automaták telítettsége is jól látható a felületen, így, ha pirossal jeleznek egy átvételi pontot, akkor az már nagyon telített, érdemes másikat választani.

Debrecen – FoxPost csomagautomaták (19 db)

ALDI Kishatár utca

ALDI Ozmán utca

ALDI Ötvenhatosok tere

ALDI Vincellér utca

Auchan

Coop Cimbalom utca

Coop Csapó utca

Coop Dózsa György utca

Coop Mátyás Király utca

Coop Teleki utca

Fórum

Malompark Interspar

Pláza

Praktiker

Spar Monostorpályi út

Szatmári út

Tesco Kishegyesi út

Tesco Mikepércsi út

Tesco Szentgyörgyfalvi út

Győr – FoxPost csomagautomaták (17 db)

ALDI ETO Park

ALDI Fehérvári út

ALDI Malomszéki utca

Árkád

CBA Príma Új-Élet utca

CBA Szigethy Attila út

Coop Jereváni út

Coop Külső-Bácsai út

Duna Center

Interspar

MOL Nagy Imre utca

Szatmári

Tesco Hédervári út

Tesco Királyszék út

Tesco Mécs László utca

Tesco Szigethy Attila út

Vásárcsarnok

Szeged – FoxPost csomagautomaták (18 db)

ALDI Dugonics tér

ALDI Móravárosi krt.

Árkád

Coop Hargitai utca

Coop Retek utca

Coop Temesvári körút

MOL Vásárhelyi Pál út

Nagyáruház (Coop)

Penny Makkosházi krt.

Pingvin Patika Budapesti körút

Pingvin Patika Csongrádi sugárút

Pingvin Patika Szolgáltató sor

Pláza

Praktiker

Spar Szilléri sugárút

Tesco Napfénypark

Tesco Rókusi krt.

Tisza Center

Budapest – FoxPost csomagautomaták (179 db)

 1. kerület

Batthyány téri Vásárcsarnok

CBA Príma Déli ABC

MOL Mészáros utca

 1. kerület

Budagyöngye

Diéta Life Market

Hotel Budapest

HÜVI Szolgáltatóház Kültéri

Mammut 1. CBA Príma

Mammut 1. Spar

MOL Hűvösvölgyi út

OMV Tölgyfa utca

Rózsadomb Center

Rózsakert Bevásárlóközpont

Széphalom Bevásárlóközpont

 1. kerület

ALDI Huszti út

Auchan Aquincum

Csillag Center

Flórián téri üzletközpont

Praktiker Bécsi út

Self Store Pláza

Spar Pacsirtamező utca

Spar Viziorgona utca

Spar Vörösvári út

Stop Shop Bécsi út

Tesco Bécsi út

Tesco Madzsar József utca

Tesco Pablo Neruda utca

 1. kerület

ALDI Óceánárok utca

CBA Príma Munkásotthon utca

Penny Rózsa utca

Praktiker Váci út

Spar Megyeri út

Spar Nap utca

Spar Szent Imre utca

Stop Shop Árpád út

 1. kerület

ALDI Kossuth Lajos utca

Bank Center

 1. kerület

Central Passage

Skála Metró

Westend

 1. kerület

Garay Center

Ligetváros DM üzlet

 1. kerület

ALDI Orczy út

ALDI Rákóczi út

Aréna Pláza Tesco

Astoria

Corvin Pláza

Europeum

OMV Baross utca

Teleki téri Piac

 1. kerület

ALDI Tűzoltó utca

DM-Lidl Lobogó utca

Haller Garden

Illa Center

Lurdy

Penny Thaly Kálmán utca

Praktiker Mester utca

Vámház körút Vásárcsarnok

 1. kerület

Árkád

EGIS

Family Center Kőbánya

Izzi Shop

OMV Üllői út

Skála Üzletház

Spar Fogadó utca

Szatmári Gyömrői út

 1. kerület

ALDI Rétköz utca

ALDI Sopron út

Allee

Budapest One Irodaház

Budapest One Parkolóház

CBA Príma Bartók Béla út

CBA Príma Fehérvári út

CBA Príma Gazdagréti tér

ETELE PLAZA

Fehérvári úti Vásárcsarnok

Penny Rétköz utca

Reál Alfa Kondorosi út

Savoya

Spar Péterhegyi lejtő

Tesco Express Andor utca

Tesco Újbuda Center

Tétényi úti Üzletközpont

 1. kerület

CBA Príma Eötvös út

Hegyvidék Bevásárlóközpont

MOM Park

Nemzeti Dohánybolt Kútvölgyi út

Tesco Pagony utca

 1. kerület

ALDI Rokolya utca

ALDI Váci út

CBA Príma Dráva utca

Duna Pláza

Kassák Residence Angyalföldi utca

Lehel Csarnok

Metropolitan Garden

MOL Váci út

Park West

Spar Gyöngyösi stny.

Spar Országbíró utca

Spar Párkány utca

Tesco Váci út

 1. kerület

ALDI Szugló utca

BENU Gyógyszertár

CBA Príma Fogarasi út

Coop Kerepesi út

MOL Csömöri út

MOL Vágány utca

OMV Kacsóh Pongrác út

Récsei Center

Spar Szobránc utca

Tesco Fogarasi út

 1. kerület

ALDI Erdőkerülő utca

ALDI Késmárk utca

ALDI Régi Fóti út

Páskomliget Társasház

Penny Régi Fóti út

Pólus Center

Spar Drégelyvár utca

Spar Vasutastelep utca

Tesco Szentmihályi út

 1. kerület

1stCLUB Fitness and Wellness

ALDI Bökényföldi út

Maksi autómosó

MOL Arany János utca

Nem Gond ABC

OMV Szlovák út sarok

Szépségszalon Rákosi út

 1. kerület

ALDI Pesti út

CBA Szabad május tér

Coop Naplás út

Coop Zrínyi utca

Heli-Teli Kosár ABC

Mömax

Pátria Papír

Spar Maroshévíz utca

Spar Naplás utca

Tesco Pesti út kültéri

Tisztítószalon Péceli

 1. kerület

ALDI Cziffra György utca

Havanna kézi autómosó

Lőrinc Center

Lőrinci Piac

Méta ABC

OMV Alacskai út

OMV Haladás utca

OTP fiók Üllői út

Penny Margó Tivadar utca

Pöpec ABC

Spar Kisfaludy utca

 1. kerület

ALDI Hofherr Albert utca

ALDI Üllői út

Kispesti Piac

KÖKI Terminál

Márkus Csemege

Shopmark

 1. kerület

ALDI Köves út

ALDI Székelyhíd utca

CBA Mártírok útja

CBA Vágóhíd utca

Interspar Széchenyi utca

Pékség Nagysándor József utca

Spar Baross utca

Tesco Mártírok útja

 1. kerület

ABC Juharos utca

Csepel Pláza

Spar Görgey Artúr tér

Spar Kossuth Lajos utca

Tesco II. Rákóczi Ferenc út

Villamossági szaküzlet

 1. kerület

ALDI Háros utca

ALDI Nagytétényi út

Campona Tesco

Coop Gádor utca

Coop XIII. utca

Promontor Udvar Üzletház

Reál Nagytétényi út

Tesco Ady Endre utca

 1. kerület

OMV Haraszti út

Soroksár Auchan

Spar Grassalkovich út

Miskolc – FoxPost csomagautomaták (14 db)

ALDI Forrás utca

ALDI Kiss Ernő utca

ALDI Nagyváthy János utca

Bató Ház Széchenyi út

Coop Klapka György utca

Coop Szeder utca

Coop Szentpéteri Kapu

Coop Thököly Imre utca

Coop Vörösmarty Mihály utca

OMV Soltész Nagy Kálmán utca

Pláza

Szinva Park

Tesco Mésztelep utca

Tesco Szentpéteri kapu

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.