Ezt jó tudnia a Hatoslottó nyereményeiről

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A hatoslottó, akárcsak az ötös lottó, a Szerencsejáték Zrt. népszerű játéka. Bár közel sem játszanak annyian, mint az ötös lottó esetében, de így is nagy az érdeklődés iránta, és milliók játsszák heti rendszerességgel. Igaz ugyan, hogy kisebb nyereménnyel kell számolni, viszont a nyerési esélyek is nagyobbak, hiszen 45 számból kell 6-ot kiválasztanunk, vagyis kisebb a variációk lehetősége, mint az ötös lottó esetében, ahol 90 számból kell 5-öt megjelölnünk. A nyeremény kisebb, de így is több száz millióról beszélünk, nem véletlen hát, hogy sokan a szerencseszámaikat inkább a hatos lottón játsszák meg.

A hatos lottó nem rendelkezik akkora múlttal, mint az ötös lottó, ugyanakkor ez sem új találmány. Az első hatos lottó sorsolást 1988. október 29-én tartották kísérleti jelleggel, végül heti rendszerességgel sorsoltak, hiszen a játék nagyon népszerű lett, amit mi sem példáz jobban, mint hogy azóta is játsszák. A hatos lottóhoz is kötődnek legek, legyen szó játékos számról vagy nyereményről. A hatos lottót, ahogyan az összes többi szerencsejátékot is a nyereményért játsszák, így érdemes utána járni, hogy mekkora összegről is van szó, és hogy ez valójában mire is lenne elég, ha megnyernénk.

Mekkora volt eddig a legnagyobb nyeremény a hatoslottón?

A hatoslottó nyereménye is hétről hétre nő, egészen addig, amíg meg nem nyeri valaki. A leghosszabb telitalálat nélküli időszak, és így a legnagyobb nyeremény is 2008-ban történet. Az akkor rekordnagyságú összeg összesen 2 958 307 350 Ft volt, ami egyébként közel akkora, mint az ötös lottó 10. legnagyobb nyereménye. A következő években is voltak milliárdos nyeremények a hatoslottó esetében is, ám mindössze 9 ilyen összeg van feljegyezve, ugyanis a 10. legnagyobb hatos lottó nyeremény nem éri el a milliárdos határt.

A második legnagyobb nyereményt 2019-ben nyerték meg, akkor a szerencsés nyerőszámok több mint 1,5 milliárdost jelentettek a nyertesnek. Érdekes, hogy abban az évben volt még egy rekordnyeremény, ami az 50. héten történet, és több mint egy milliárdot jelentett a nyertesnek, a hatos lottó történetének 8. legnagyobb nyereményeként. Ebből is jól látszik, hogy 37 hét alatt gyűlhet össze hozzávetőlegesen milliárdos nyeremény. Persze vannak évek, amikor több telitalálat is születik, ennek értelmében azonban a megnyerhető összeg is kisebb.

Mikor volt utoljára teli találat a hatoslottón?

Ahogyan arra már fentebb utaltunk, a hatoslottó nyerőszámok előbb hozhatnak számunkra telitalálatot, mint az ötös lottó esetében. Ennek értelmében telitalálat is jóval gyakrabban szokott lenni. 2021-ben már volt is egy, amikor a nyertes 315 millió forinttal lett gazdagabb a 17. héten a 32 36 37 39 40 41 nyerőszámok segítségével. Bár nem milliárdos nyeremény, de ez az összeg sem kevés, így a nyertes élete biztosan megváltozik, lehetőleg a jó irányba. Az illető most egyedül nyert, de vannak esetek, amikor több telitalálat is születik.

A rekord ebben a tekintetben 4 darab telitalálat egy adott héten, ami érdekes módon a rekordnyeremény megnyerését követő héten történet 2008-ban. Ám az év legtöbb telitalálatát hozó év mégsem ez, hanem a következő, a 2009-es volt. Ennek értelmében pedig érdemes rendszeresen játszani, hiszen attól, hogy telitalálat volt az előző héten, vagy ebben az esetben két héttel ezelőtt, még most is lehet, a nyeremény pedig bár nem milliárdos, de így sem alacsony összeg.

Hatoslottó nyeremény most: mekkora összeget nyerünk, ha telitalálatunk lesz?

Amennyiben a mi számaink nyernek, és olyan szerencsések vagyunk, hogy ezeket a nyerőszámokat egyedül mi játszottuk meg, akkor 215 millió Ft-tal lehetünk most gazdagabbak. Természetesen ez jóval szerényebb összeg, mint az ötös lottó milliárdos nyereménye, de még így is szép összeg. A nyerésre is nagyobb esélyünk van, így érdemes elgondolkodni, hogy melyik játékkal járunk jobban, ha heti szinten játszunk.

Érdekes kérdés egyébként, hogy a nyereményből meddig tudnánk megélni. A számok persze kicsit csalnak, mert biztos, hogy első körben nagyobb összegeket költenénk el, illetve egy csomó tartozást vagy régi vágyat kifizetnénk megvalósítanánk. Létezik már olyan kalkulátor, amelynek a segítségével kalkulálhatunk, beleszámítva az inflációt, és persze azt is, ha valamilyen banki lekötésbe tesszük a nyereményt, hogy kamatozzon a számunkra.

Meddig élhet a nyereményéből, akinek a héten lesz telitalálata a hatoslottón?

Az összeg ugyebár 250 millió, az infláció pedig 3,7%. Ha havonta nem teszünk félre egy fillért sem, csak költünk, akkor a pénz viszonylag hamar elfogy, na de lássuk, milyen hamar. Amennyiben tudatosak vagyunk, és megálljuk, hogy ész nélkül költsük a pénzt, és havonta csak egy millió forintot veszünk ki, akkor 13 évig tudunk élni ebből az összegből. Igen ám, de sokan nem ennyire tudatosak, így 2-5 millió havi költéssel is számolhatunk, hiszen venni fogunk autót, ingatlant, költünk nyaralásra, felújításra, mindenfélére. Ebben az esetben 3-7 év között el fog fogyni a nyereményünk.

Hogy a pénzünk tovább kitartson, érdemes lekötésben, befektetésben gondolkodni. Az átlagos banki kamat jelenleg 3-3,5 %, ezzel számolva, 1 millió forintos havi költségekkel 20 évig élhetünk a nyereményünkből, 2 millióval számolva pedig 8 évig, ami mindössze egy évvel több, mint amikor nem tennénk félre semmit. Mivel a hatoslottó nyerőszámait előbb találjuk el, így a nyereményre is nagyobb az esély, viszont ne csak a számokban gondolkodjunk, hanem abban is, hogy a nyereményünk majd a lehetős legtovább kitartson.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.