Az e-Titán rendszer működése

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az e-Titán egy olyan online képzéstámogató programrendszer, amelynek fő funkciója, hogy keretrendszerként biztosítsa az elméleti tanfolyamra beíratott tanuló számára a tananyagok lejátszását, és nyilvántartsa a tanulással töltött időt és az előrehaladását. Kényelmes és biztonságos megoldást nyújt az autós iskolák és a gyakorlati oktatóik számára. A közlekedési képzések online adminisztrációs rendszere. Újdonságnak számít, hogy már Drón vizsgára való felkészítést is segíti.

Regisztráció az E-titán rendszerbe 

A regisztrációs felületen kategóriás és szaktanfolyami képzésekre jelentkezhetünk. Magyar, angol vagy akár német nyelven is megtehetjük. A kategóriás képzésekre történő regisztráció webes felületére három féle módon érkezhet: 

 1. Az autós iskola honlapjának jelentkezési felületéről. 
 1. A jogositvany.com iskolaválasztó felületről. 
 1. A webjogsi.hu iskolahálózat honlapjáról. 

A weboldalon, ahol a regisztrációt kívánjuk megtenni válasszuk ki az autósiskola oktatási központjai közül a nekünk megfelelőt majd ezután adjuk meg a születési dátumunkat. A szerződési feltételek és az adatkezelési tájékoztató elolvasása és elfogadása után jelöljük be az “Igen” gombot, majd kattintsunk a “Tovább” opcióra. Válasszuk ki a kívánt kategóriát (életkor alapján ajánlja fel a rendszer a választási lehetőségeket) majd ezen belül a képzést is. Az elméleti tanfolyam kiválasztása elött, ha van kedvezményre jogosító kuponkódunk azt is adjuk meg, majd ezután kattintsunk az “+Árak frissítése” gombra ezután már a kedvezményes ára jelenik meg a tanfolyamnak majd nyomjuk meg az “Erre jelentkezem” gombot. Ezt követően megjelenik egy összegző oldal a kiválasztott képzés jellemzőivel, a tananyag felhasználhatósági paramétereivel, a regisztrációs módok lehetőségeivel melyek a következők: 

 • Új e-Titán fiókkal: Adjuk meg a felhasználó nevet, érvényes e-mail címet és a jelszót majd ezután kattintsunk a “Hitelesítő kód küldése” gombra. Ezt követően e-mailben kapunk egy hat számjegyből álló kódot melyet gépeljünk be az “Adja meg a hitelesítő kódot!” mezőbe majd nyomjuk meg a “Regisztrálok” gombot. A regisztrációt követően ismét megjelenik egy adatlap az eddig megadott adatokkal és a további tennivalók sorrendjével. Szaktanfolyami képzés esetén ezen a felületen adhatjuk meg hogy kérjük e a képzés elvégzését igazoló igazolvány kiállítását.
 • Kattintsunk a “Tovább” gombra majd adjuk meg okmány adatainkat. Ha rendelkezünk érvényes vezetői engedéllyel elegendő a legmagasabb (ráépüléses képzés esetén a képzéshez előírt előfelvételi) kategória adatait megadni. Az adatok megadása után továbblépéshez nyomjuk meg a jobb alsó sarokban lévő “Tovább” gombot. Következik a személyes adatok megadása mely során ügyeljünk a helyes megadásra (név, anya leánykori neve, születési hely, állampolgárság, lakcím/tartózkodási hely, elérhetőségek).
 • Az irányítószám megadása után automatikusan feldobja a rendszer a település nevét. A megadott mobiltelefonszámhoz célszerűen engedélyezze az autósiskolának az SMS küldést.
 • A “Tovább” gomb megnyomását követően nyilatkozni kell a hatóság felé. A válaszokat a jelentkezési lapon, illetve személyes aláírással is hitelesíteni kell. Helytelen vagy téves adatok megadása esetén a vizsgaközpont akár el is utasíthatja a vizsgára történő jelentkezésünket, megtagadhatja a vizsgán való részévtelt. Kitöltést követően ismételten a “Tovább” gombra kattintunk majd ezután nyilatkoznunk kell a felnőttképzési adatszolgáltatásról. Meg kell adni a legmagasabb iskolai végzettségünket. A “Befejezés” opcióra kattintva a rendszer automatikusan átirányít a tanulói felületre.     
 • Meglévő fiókkal 
 • Facebook fiókkal 
 • Google fiókka

Az első belépést követően a rendszer rákérdez a kétlépcsős azonosítás beállítására, amely adatbiztonsági szempontból célszerű. Bejelentkezéskor kötelező (amennyiben ezt a belépést állítjuk be) és reCapta feloldásához használható. A korábban már megkezdett, de még be nem fejezett webes regisztrációk közül választanunk kell. Abban az esetben, ha befejeztük a regisztrációt akkor megjelenik az elektronikus formában kötendő felnőttképzési szerződés tervezete.

A “Szerződés Elfogadása” gomb megnyomása után tudjuk használni a rendszert. Szerződés elutasítása esetén törlik a regisztrációnkat. Amennyiben az adatok nem egyeznek ezeket módosíthatjuk a “Személyes adatok módosítása” opció kiválasztásával. A hírlevél fogadásáról is nyilatkozatot kell tenni. A kategóriás képzés esetén lehetőség van oktatói kód alapján történő oktatóválasztáshoz (rendszert ajánló oktatótól vagy iskolától kaphatunk kódot).

Ezt persze ha nem tudjuk megadni a későbbiek folyamán még megadhatjuk. A kód megadásával megjelenik egy találati lista, ahol az ajánló oktató neve is megjelenik. Kiválasztás után kattintsunk az “Igen, a megjelenített oktató ajánlásával jelentkeztem!” gombra. Az oktató adatai között az “Oktatási helyszínek” gombra kattintva megtekinthetjük az oktatási helyszíneket listáját. Végezetül adjuk meg a számlázás adatait. Magánszemélyként és cég esetén is kérhetünk számlát. Ha magánszemélyként a kért adatok megegyeznek a korábban megadott adatokkal akkor a gyorsabb ügyintézés érdekében válasszuk ki az “Adataim betöltése” gombot majd ezután a “Mentés” opcióra kattintsunk rá. 

Hol található az ügyfélszolgálati telefonszám? 

Bármilyen kérdés felmerülése esetén az ügyfélszolgálattal kell felvenni a kapcsolatot. Ezt megtehetjük e-mailben (info@e-educatio) vagy telefonon a +36 1 5770222 számon. Az ügyfélszolgálati telefonszám megtalálható a www.e-titan.hu/site/ weboldal alján. 

Elsősegély vizsgára felkészítő tanfolyam 

A kategóriák között az Eü-Életmentés kategóriára kattintva lehetőségünk van elsősegély-életmentés tanfolyamot elvégeznünk, mely a vizsgára egyfajta felkészítő anyag az e-titán rendszeren keresztül. Az első vezetési engedély megszerzéséhez kötelező. A tanulást segíti a videó bejátszások hiszen nem csak képiúton hanem hang formájában is információt kapunk. A videókon kívül több új interakciós, illetve feladatmegoldási forma is segíti a tanulást. Sokkal változatosabb, szórakoztatóbb helyenként játékos. Otthonról saját időbeosztással tanulhatunk. 20 oktató film mutatja be a főbb ellátási formákat, továbbá hat szituációs film segítségével interaktív módon ellenőrizhetjük le tudásunkat. A tananyag végén baleseti szituációkból összeállított próbavizsgát tehetünk.  

KRESZ tanfolyami árak 

Az online KRESZ tanfolyami árak vagy a teljes jogosítvány árak következőképpen néznek ki: 

Jogosítvány kategória Online KRESZ tanfolyam ára, ha csak ezt végezzük el Akciós jogosítvány ár online KRESZ-szel, gyakorlattal, vizsgadíjakkal* 
AM 16 000ft 79 700ft 
A1 20 000ft 125 700ft 
A2 20 000ft 125 700ft 
A1 B jogsival 16 000ft 69 500ft 
20 000ft 175 200ft 
20 000ft 221 500ft-tól 
34 500ft 259 500ft 
D1 34 500ft 189 500ft 
23 500ft 297 500ft 
BE 21 500ft 131 000ft 
CE 20 000ft 169 500ft 
D1E 23 500ft 189 500ft 

A*-gal megjelölt oszlopban szereplő akciós árakon felül fizetendő még az elsősegély tanfolyam és a vizsga díja is.  

Teszt a rendszer futtatásának felméréséhez  

Mielőtt felvetődne bennük, hogy regisztráljunk az e-titán rendszerbe meg kell bizonyosodnunk arról, hogy alkalmas e a számítógépünk az otthoni tanuláshoz. Különféle tesztek alapján ellenőrzi a rendszer a számítógépünket melyek a következők: 

 1. Javascript teszt (engedélyezett e a futtatása) 
 1. Képernyő felbontás teszt  
 1. Böngésző teszt (megfelel e a program futtatásához) 
 1. Flash teszt (Flash player alkalmazás van e a számítógépen, illetve, ha elavult akkor nem engedélyezi a rendszer futtatását a gépen) 

Bármelyik tesztnek nem felel meg a számítógép akkor a rendszert nem tudjuk használni. 

Kérdések kialakításának célja 

A legtöbb vezetői engedély kategória hatósági elméleti vizsgáján és tananyagaikban, vizsgafelkészítőikben az általuk megalkotott és használt kérdéseket alkalmazzák a jelöltek tudásának felméréséhez. Az új kérdésbank bevezetésének több fontos célkitűzése volt:  

 • Korszerűbb tartalom (műszaki, vezetéstechnikai, szállítási és munkavédelmi kérdések esetében elsősorban). 
 • Korszerűbb megjelenési technikák, amelyek további fejlesztési lehetőségeket biztosítanak (pl. mozgóképes kérdések). 
 • A korábbinál jóval több kérdés (memorizálás helyett valódi tudás szerzése). 
 • A kérdések folyamatos cseréje, bővítése és korszerűsítése. 

A hatósági vizsgakérdésekbe ingyenesen betekinthetünk. A tananyagok használói pedig tesztek formájában ismerkedhetnek meg a hatósági kérdésekkel. 

Kupon kód mire jó és hogyan kapjuk? 

A Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében a sikeresen elvégzett e-learning alapú tanfolyamért járó e-kupon kódot kapunk melyet felhasználhatunk. A kóddal az oklevél tulajdonosa jogosulttá válik egy, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által akkreditált, elektronikus elméleti KRESZ tanfolyam díjmentes elvégzésére (az oklevél jobb alsó sarkában található a 15 karakterhosszúságú kupon kód). Szabadon választhatunk, hogy új jogosítvány megszerzéséhez kívánjuk igénybe venni vagy meglévő KRESZ tudásunkat szeretnénk felfrissíteni. 

Lehetőségek nyújtása a sikeres vizsga elvégzéséhez a tanulók részére 

A tanulók részére számos tanulási segédlet, videó és teszt készült annak érdekében, hogy sikeres és eredményes vizsgát tegyenek. Nem csak memorizálnak, hanem tanulnak is a tesztek kitöltése és a videók megtekintése közben. Az egyes helyzetekben miként nyújtsanak segítséget, hogyan reagáljanak. Megtanulják a közlekedéshez szükséges jelző táblák jelentéseit, valamint az egyes kategóriákhoz tartozó szabályokat. Mindezt otthonról kényelmesen saját időbeosztásukhoz igazodva. 

KRESZ teszt ingyen! 

A KRESZ tesztet ingyen is kipróbálhatjuk ehhez nem kell mást tennünk, mint felkeresni a https://kreszteszt.net/ weboldalt. Kiválaszthatjuk milyen kategóriában szeretnénk tesztelni tudásunkat. Milyen témakörben régebbi vagy a legújabb kérdésekre szeretnénk megadni a válaszokat. A tananyagot ingyenesen is megismerhetjük demó formájában az alábbi weboldalon https://nexiuscontent.blob.core.windows.net/public/cd653863-e3e0-f300-a71b-669802f5ad28/00636464-4373-0738-6015-00008c8c27ea/index.html . 

 

E-titán képzőszervek részére is!

Említettem már hogy nem csak tanulók részére lehetséges a rendszer használata, hanem e-titán képzőszervek részére is. A regisztrációt ennek megfelelően kell elvégezni. A bejelentkezést a https://etitan.hu/site/kepzo/ oldalon tudjuk megtenni. Ezt követően néhány beállításra van szükség ilyen a tanulói díjsablon létrehozása (megnevezése, elméleti alap óra megnevezése és ára, elméleti pót óra megnevezése és ára) ahol a díjsablonokat külön-külön egyesével kell létrehozni mindegyik képzéshez, tanulók rögzítése és e-learning megrendelése.  

 

Mikor nem enged tovább a rendszer?

Vannak olyan váratlan helyzetek amikor a rendszer egyszerűen nem enged tovább. Álltalános hiba szokott lenni, ha tanfolyam végére érve sikeres próbavizsga után valami okból kifolyólag mégsem engedi a tanfolyam befejezését. Ilyenkor valószínű, hogy valamelyik témában kihagytunk egy lapot és ezért nem engedi befejezni a tanfolyamot. De nem csak saját hibánkból eredően blokkol a rendszer van, amikor a fejlesztő vét hibát és ezért nem tudunk egy-egy feladatot vagy modult végig venni ilyenkor. Ezek csak néhány megemlített példa. A hibákat mindig továbbítsuk a fejlesztő felé hibabejelentés formájában melyben meg kell adni a személyes adatainkat az azonosításhoz melyek a következők: 

 • Teljes név 
 • Születési név 
 • Anya leánykori neve 
 • Születési dátum 
 • Születési hely 
 • Felhasználói név 
 • Elérhetőségek (telefonszám, e-mail cím) 
 • Képzés megnevezése vagy képzés kódja 

Valamint a tapasztalt hibát röviden ismertessük, hogy 

 • milyen folyamat közben észleltük a hibát
 • e-titán rendszer használata 
 • átlépés az e-learning tananyaghoz 
 • technikai feltételek ellenőrzése 
 • tananyagrész kiválasztása indítása 
 • tananyag lejátszás  
 • tananyagteszt lejátszás 
 • tananyag kiértékelése 
 • tanfolyam-igazolás igénylése esetén. 
 • a hiba jelentkezését közvetlenül megelőző folyamat leírása
 • éppen mit csináltunk a programban 
 • milyen gombra kattintottunk 
 • milyen adat megadása után jelentkezett a hiba 
 • amennyiben lehetséges csatoljuk a hibabejelentéshez szükséges képernyőképet is melyen a hibát rögzítettük 

Az észlelt hibát e-mailen keresztül jelenthetjük be a kapcsolat@kozltovabbkepzes.hu címre elküldve. 

Kti e-titán kapcsolata 

Kti vagyis Közlekedéstudományi Intézet, amely Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság melynek küldetése, hogy a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő, biztonságos és versenyképes közlekedési környezetet alakítson ki. Tevékenységi köre az közlekedését egészét lefedi (pl. személyközlekedés, áruszállítás, közúti-, vízi-, és légi közlekedés, környezet védelem, közlekedés energia felhasználása stb.). Képes nyújtani olyan opciókat is, amelyre szükségünk van a közlekedés terén. Kti e-titán kapcsolata igen szoros hiszen iskolavezetők, szakoktatók és vizsgabiztosok számára elvégezhetőek továbbképzések az e-titán rendszeren keresztül, akik a Kti által jelentkeztek.  

Gyakori kérdések a rendszerrel kapcsolatban 

Gyakori kérdések körében a rendszerrel kapcsolatosan fel szokott merülni, hogy mennyi időt töltsünk tanulással, a próbateszt mennyire hasonlít a valódi tesztsorhoz, vagy hogy felkerül e az oldalra a KRESZ vizsga eredménye stb. Lényegében a tanulással, tesztekkel, eredmények megtekintésével, egyéb hibákkal kapcsolatos gyakori kérdések merülnek fel.  

Vélemények a rendszerről 

A vélemények alapján elégedettek a használói, hiszen egyrészt kényelmesen és otthonról saját időbeosztás szerint interaktív módon tanulnak, könnyebben rögződnek a tesztek és a videók segítségével az egyes szabályok és elsősegély nyújtáshoz szükséges technikák. Másrészt viszont másoknak is átadhatjuk ezeket a pozitív tapasztalatokat arra ösztönözve őket, hogy igénybe vegyék ezt a tanulási és vizsgázási lehetőséget.  

Drón jogosítvány 

A drón jogosítvány megszerzéséhez alapfeltétel a betöltött 16. életév. A tanfolyam ingyenes csak a vizsga díját kell megfizetni, ami 4600ft. A drónpilóta alapképzésre az e-titán rendszerben tudunk regisztrálni. 

Az alapképzés témakörei a következők: 

 • repülésbiztonság 
 • légtérkorlátozások 
 • légi közlekedés szabályai 
 • az emberi teljesítőképesség határai 
 • operatív eljárások 
 • álltalános UAS-ismeretek  
 • magánélet tiszteletben tartása és adatvédelem 
 • biztosítás 
 • védelem 

A tananyag sikeres elsajátítását követően a rendszerben tudunk jelentkezni (a Kti közreműködésével) a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpontnál személyes megjelenést igénylő elméleti vizsgára.  

 

E-titán B kategóriás jogosítvány megszerzése esetén a KRESZ vizsgadíjat vissza igényelhetjük!

Amennyiben az e-titán B kategóriás jogosítvány megszerzése sikeres állami támogatást kapunk rá. Visszatéríti a KRESZ tanfolyam és KRESZ vizsga díját maximum 25000ft-ig. A maximális igényelhető összeghez elég az egyik díj megfizetését igazolni, ha az eléri a 25000ft-ot (ha nem akkor mindkettő kell és a kettő összegéből térítik meg ezt az összeget). A határozattal történő megállapítás után természetesen, ha jogosultak vagyunk rá 13 napon belül utalják a támogatást. Ahhoz, hogy igénybe tudjuk venni meg kell felelnünk bizonyos feltételeknek és kérelmet kell benyújtanunk a támogatásra vonatkozólag. A feltételek a következőek: 

 • Sikeres, B kategóriás közlekedési alapismeretek vizsga letétele (nincs megkötés arra vonatkozóan, hogy hányadik vizsga legyen sikeres). 
 • Vagy magyar állampolgár vagy a nemzeti felsóoktatásról szóló törvény által meghatározott olyan személy, aki a vizsga napjáig még nem töltötte be a 20. Életévét, illetve olyan személy, aki a vizsga napján a kötelező egészségbiztosítási ellátásairól szóló törvény szerinti CSED-ben és GYED-ben vagy a családok támogatásáról szóló törvény szerinti GYES ellátásban részesült feltéve, ha az előző feltétel alapján még nem vette igénybe a támogatást.   

Visszaigénylés folyamata: 

 • A vizsga sikeres letétele napjától számított egy éven belül elektronikus űrlapon vagy formanyomtatványon kell benyújtani. 
 • A kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál kell előterjeszteni. 

  

Tananyag hozzáférési idő hosszabbítás

Ahogy a pandémia idején is igy az idei évben is hosszabbítás formájában segítséget nyújt minden felhasználó számára a E-Educatio Zrt. Az ingyenesen bevezetett kedvezményeik célja, hogy a korlátozásokkal érintett tanulók számára kellően hosszú tananyag elérési idők állnak rendelkezésre. Ennek megfelelően az akkreditált e-learning tananyagok hozzáférési idejét valamennyi olyan: 

 • aktív tanuló esetén (azon a napon amikor a hosszabbítást megállapították), 
 • aki már elkezdte a képzést, de nem fejezte be, 
 • hozzáférési ideje 2021. március 4.-e és május 4.-e közötti időszakban járt le vagy fog lejárni, 
 • rendelkezik még felhasználható tanulási idővel, 

díjmentesen meghosszabbították 90 nappal.  

Fizetési módok 

A díjak kiegyenlítésére az alábbi fizetési módok által tehetünk eleget: 

 • bankkártyával 
 • átutalással 
 • képző szerv ügyfélszolgálatán készpénzben 

Az e-titán rendszeren keresztül bankkártyával egyenlíthetjük ki számlánkat kényelmesen. 

Bízom benne, hogy az etitán rendszeréről készült segítségünk hasznos volt a számodra.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.