Az e-Titán rendszer működése

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az e-Titán egy olyan online képzéstámogató programrendszer, amelynek fő funkciója, hogy keretrendszerként biztosítsa az elméleti tanfolyamra beíratott tanuló számára a tananyagok lejátszását, és nyilvántartsa a tanulással töltött időt és az előrehaladását. Kényelmes és biztonságos megoldást nyújt az autós iskolák és a gyakorlati oktatóik számára. A közlekedési képzések online adminisztrációs rendszere. Újdonságnak számít, hogy már Drón vizsgára való felkészítést is segíti.

Regisztráció az E-titán rendszerbe 

A regisztrációs felületen kategóriás és szaktanfolyami képzésekre jelentkezhetünk. Magyar, angol vagy akár német nyelven is megtehetjük. A kategóriás képzésekre történő regisztráció webes felületére három féle módon érkezhet: 

 1. Az autós iskola honlapjának jelentkezési felületéről. 
 1. A jogositvany.com iskolaválasztó felületről. 
 1. A webjogsi.hu iskolahálózat honlapjáról. 

A weboldalon, ahol a regisztrációt kívánjuk megtenni válasszuk ki az autósiskola oktatási központjai közül a nekünk megfelelőt majd ezután adjuk meg a születési dátumunkat. A szerződési feltételek és az adatkezelési tájékoztató elolvasása és elfogadása után jelöljük be az “Igen” gombot, majd kattintsunk a “Tovább” opcióra. Válasszuk ki a kívánt kategóriát (életkor alapján ajánlja fel a rendszer a választási lehetőségeket) majd ezen belül a képzést is. Az elméleti tanfolyam kiválasztása elött, ha van kedvezményre jogosító kuponkódunk azt is adjuk meg, majd ezután kattintsunk az “+Árak frissítése” gombra ezután már a kedvezményes ára jelenik meg a tanfolyamnak majd nyomjuk meg az “Erre jelentkezem” gombot. Ezt követően megjelenik egy összegző oldal a kiválasztott képzés jellemzőivel, a tananyag felhasználhatósági paramétereivel, a regisztrációs módok lehetőségeivel melyek a következők: 

 • Új e-Titán fiókkal: Adjuk meg a felhasználó nevet, érvényes e-mail címet és a jelszót majd ezután kattintsunk a “Hitelesítő kód küldése” gombra. Ezt követően e-mailben kapunk egy hat számjegyből álló kódot melyet gépeljünk be az “Adja meg a hitelesítő kódot!” mezőbe majd nyomjuk meg a “Regisztrálok” gombot. A regisztrációt követően ismét megjelenik egy adatlap az eddig megadott adatokkal és a további tennivalók sorrendjével. Szaktanfolyami képzés esetén ezen a felületen adhatjuk meg hogy kérjük e a képzés elvégzését igazoló igazolvány kiállítását.
 • Kattintsunk a “Tovább” gombra majd adjuk meg okmány adatainkat. Ha rendelkezünk érvényes vezetői engedéllyel elegendő a legmagasabb (ráépüléses képzés esetén a képzéshez előírt előfelvételi) kategória adatait megadni. Az adatok megadása után továbblépéshez nyomjuk meg a jobb alsó sarokban lévő “Tovább” gombot. Következik a személyes adatok megadása mely során ügyeljünk a helyes megadásra (név, anya leánykori neve, születési hely, állampolgárság, lakcím/tartózkodási hely, elérhetőségek).
 • Az irányítószám megadása után automatikusan feldobja a rendszer a település nevét. A megadott mobiltelefonszámhoz célszerűen engedélyezze az autósiskolának az SMS küldést.
 • A “Tovább” gomb megnyomását követően nyilatkozni kell a hatóság felé. A válaszokat a jelentkezési lapon, illetve személyes aláírással is hitelesíteni kell. Helytelen vagy téves adatok megadása esetén a vizsgaközpont akár el is utasíthatja a vizsgára történő jelentkezésünket, megtagadhatja a vizsgán való részévtelt. Kitöltést követően ismételten a “Tovább” gombra kattintunk majd ezután nyilatkoznunk kell a felnőttképzési adatszolgáltatásról. Meg kell adni a legmagasabb iskolai végzettségünket. A “Befejezés” opcióra kattintva a rendszer automatikusan átirányít a tanulói felületre.     
 • Meglévő fiókkal 
 • Facebook fiókkal 
 • Google fiókka

Az első belépést követően a rendszer rákérdez a kétlépcsős azonosítás beállítására, amely adatbiztonsági szempontból célszerű. Bejelentkezéskor kötelező (amennyiben ezt a belépést állítjuk be) és reCapta feloldásához használható. A korábban már megkezdett, de még be nem fejezett webes regisztrációk közül választanunk kell. Abban az esetben, ha befejeztük a regisztrációt akkor megjelenik az elektronikus formában kötendő felnőttképzési szerződés tervezete.

A “Szerződés Elfogadása” gomb megnyomása után tudjuk használni a rendszert. Szerződés elutasítása esetén törlik a regisztrációnkat. Amennyiben az adatok nem egyeznek ezeket módosíthatjuk a “Személyes adatok módosítása” opció kiválasztásával. A hírlevél fogadásáról is nyilatkozatot kell tenni. A kategóriás képzés esetén lehetőség van oktatói kód alapján történő oktatóválasztáshoz (rendszert ajánló oktatótól vagy iskolától kaphatunk kódot).

Ezt persze ha nem tudjuk megadni a későbbiek folyamán még megadhatjuk. A kód megadásával megjelenik egy találati lista, ahol az ajánló oktató neve is megjelenik. Kiválasztás után kattintsunk az “Igen, a megjelenített oktató ajánlásával jelentkeztem!” gombra. Az oktató adatai között az “Oktatási helyszínek” gombra kattintva megtekinthetjük az oktatási helyszíneket listáját. Végezetül adjuk meg a számlázás adatait. Magánszemélyként és cég esetén is kérhetünk számlát. Ha magánszemélyként a kért adatok megegyeznek a korábban megadott adatokkal akkor a gyorsabb ügyintézés érdekében válasszuk ki az “Adataim betöltése” gombot majd ezután a “Mentés” opcióra kattintsunk rá. 

Hol található az ügyfélszolgálati telefonszám? 

Bármilyen kérdés felmerülése esetén az ügyfélszolgálattal kell felvenni a kapcsolatot. Ezt megtehetjük e-mailben (info@e-educatio) vagy telefonon a +36 1 5770222 számon. Az ügyfélszolgálati telefonszám megtalálható a www.e-titan.hu/site/ weboldal alján. 

Elsősegély vizsgára felkészítő tanfolyam 

A kategóriák között az Eü-Életmentés kategóriára kattintva lehetőségünk van elsősegély-életmentés tanfolyamot elvégeznünk, mely a vizsgára egyfajta felkészítő anyag az e-titán rendszeren keresztül. Az első vezetési engedély megszerzéséhez kötelező. A tanulást segíti a videó bejátszások hiszen nem csak képiúton hanem hang formájában is információt kapunk. A videókon kívül több új interakciós, illetve feladatmegoldási forma is segíti a tanulást. Sokkal változatosabb, szórakoztatóbb helyenként játékos. Otthonról saját időbeosztással tanulhatunk. 20 oktató film mutatja be a főbb ellátási formákat, továbbá hat szituációs film segítségével interaktív módon ellenőrizhetjük le tudásunkat. A tananyag végén baleseti szituációkból összeállított próbavizsgát tehetünk.  

KRESZ tanfolyami árak 

Az online KRESZ tanfolyami árak vagy a teljes jogosítvány árak következőképpen néznek ki: 

Jogosítvány kategória Online KRESZ tanfolyam ára, ha csak ezt végezzük el Akciós jogosítvány ár online KRESZ-szel, gyakorlattal, vizsgadíjakkal* 
AM 16 000ft 79 700ft 
A1 20 000ft 125 700ft 
A2 20 000ft 125 700ft 
A1 B jogsival 16 000ft 69 500ft 
20 000ft 175 200ft 
20 000ft 221 500ft-tól 
34 500ft 259 500ft 
D1 34 500ft 189 500ft 
23 500ft 297 500ft 
BE 21 500ft 131 000ft 
CE 20 000ft 169 500ft 
D1E 23 500ft 189 500ft 

A*-gal megjelölt oszlopban szereplő akciós árakon felül fizetendő még az elsősegély tanfolyam és a vizsga díja is.  

Teszt a rendszer futtatásának felméréséhez  

Mielőtt felvetődne bennük, hogy regisztráljunk az e-titán rendszerbe meg kell bizonyosodnunk arról, hogy alkalmas e a számítógépünk az otthoni tanuláshoz. Különféle tesztek alapján ellenőrzi a rendszer a számítógépünket melyek a következők: 

 1. Javascript teszt (engedélyezett e a futtatása) 
 1. Képernyő felbontás teszt  
 1. Böngésző teszt (megfelel e a program futtatásához) 
 1. Flash teszt (Flash player alkalmazás van e a számítógépen, illetve, ha elavult akkor nem engedélyezi a rendszer futtatását a gépen) 

Bármelyik tesztnek nem felel meg a számítógép akkor a rendszert nem tudjuk használni. 

Kérdések kialakításának célja 

A legtöbb vezetői engedély kategória hatósági elméleti vizsgáján és tananyagaikban, vizsgafelkészítőikben az általuk megalkotott és használt kérdéseket alkalmazzák a jelöltek tudásának felméréséhez. Az új kérdésbank bevezetésének több fontos célkitűzése volt:  

 • Korszerűbb tartalom (műszaki, vezetéstechnikai, szállítási és munkavédelmi kérdések esetében elsősorban). 
 • Korszerűbb megjelenési technikák, amelyek további fejlesztési lehetőségeket biztosítanak (pl. mozgóképes kérdések). 
 • A korábbinál jóval több kérdés (memorizálás helyett valódi tudás szerzése). 
 • A kérdések folyamatos cseréje, bővítése és korszerűsítése. 

A hatósági vizsgakérdésekbe ingyenesen betekinthetünk. A tananyagok használói pedig tesztek formájában ismerkedhetnek meg a hatósági kérdésekkel. 

Kupon kód mire jó és hogyan kapjuk? 

A Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében a sikeresen elvégzett e-learning alapú tanfolyamért járó e-kupon kódot kapunk melyet felhasználhatunk. A kóddal az oklevél tulajdonosa jogosulttá válik egy, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által akkreditált, elektronikus elméleti KRESZ tanfolyam díjmentes elvégzésére (az oklevél jobb alsó sarkában található a 15 karakterhosszúságú kupon kód). Szabadon választhatunk, hogy új jogosítvány megszerzéséhez kívánjuk igénybe venni vagy meglévő KRESZ tudásunkat szeretnénk felfrissíteni. 

Lehetőségek nyújtása a sikeres vizsga elvégzéséhez a tanulók részére 

A tanulók részére számos tanulási segédlet, videó és teszt készült annak érdekében, hogy sikeres és eredményes vizsgát tegyenek. Nem csak memorizálnak, hanem tanulnak is a tesztek kitöltése és a videók megtekintése közben. Az egyes helyzetekben miként nyújtsanak segítséget, hogyan reagáljanak. Megtanulják a közlekedéshez szükséges jelző táblák jelentéseit, valamint az egyes kategóriákhoz tartozó szabályokat. Mindezt otthonról kényelmesen saját időbeosztásukhoz igazodva. 

KRESZ teszt ingyen! 

A KRESZ tesztet ingyen is kipróbálhatjuk ehhez nem kell mást tennünk, mint felkeresni a https://kreszteszt.net/ weboldalt. Kiválaszthatjuk milyen kategóriában szeretnénk tesztelni tudásunkat. Milyen témakörben régebbi vagy a legújabb kérdésekre szeretnénk megadni a válaszokat. A tananyagot ingyenesen is megismerhetjük demó formájában az alábbi weboldalon https://nexiuscontent.blob.core.windows.net/public/cd653863-e3e0-f300-a71b-669802f5ad28/00636464-4373-0738-6015-00008c8c27ea/index.html . 

 

E-titán képzőszervek részére is!

Említettem már hogy nem csak tanulók részére lehetséges a rendszer használata, hanem e-titán képzőszervek részére is. A regisztrációt ennek megfelelően kell elvégezni. A bejelentkezést a https://etitan.hu/site/kepzo/ oldalon tudjuk megtenni. Ezt követően néhány beállításra van szükség ilyen a tanulói díjsablon létrehozása (megnevezése, elméleti alap óra megnevezése és ára, elméleti pót óra megnevezése és ára) ahol a díjsablonokat külön-külön egyesével kell létrehozni mindegyik képzéshez, tanulók rögzítése és e-learning megrendelése.  

 

Mikor nem enged tovább a rendszer?

Vannak olyan váratlan helyzetek amikor a rendszer egyszerűen nem enged tovább. Álltalános hiba szokott lenni, ha tanfolyam végére érve sikeres próbavizsga után valami okból kifolyólag mégsem engedi a tanfolyam befejezését. Ilyenkor valószínű, hogy valamelyik témában kihagytunk egy lapot és ezért nem engedi befejezni a tanfolyamot. De nem csak saját hibánkból eredően blokkol a rendszer van, amikor a fejlesztő vét hibát és ezért nem tudunk egy-egy feladatot vagy modult végig venni ilyenkor. Ezek csak néhány megemlített példa. A hibákat mindig továbbítsuk a fejlesztő felé hibabejelentés formájában melyben meg kell adni a személyes adatainkat az azonosításhoz melyek a következők: 

 • Teljes név 
 • Születési név 
 • Anya leánykori neve 
 • Születési dátum 
 • Születési hely 
 • Felhasználói név 
 • Elérhetőségek (telefonszám, e-mail cím) 
 • Képzés megnevezése vagy képzés kódja 

Valamint a tapasztalt hibát röviden ismertessük, hogy 

 • milyen folyamat közben észleltük a hibát
 • e-titán rendszer használata 
 • átlépés az e-learning tananyaghoz 
 • technikai feltételek ellenőrzése 
 • tananyagrész kiválasztása indítása 
 • tananyag lejátszás  
 • tananyagteszt lejátszás 
 • tananyag kiértékelése 
 • tanfolyam-igazolás igénylése esetén. 
 • a hiba jelentkezését közvetlenül megelőző folyamat leírása
 • éppen mit csináltunk a programban 
 • milyen gombra kattintottunk 
 • milyen adat megadása után jelentkezett a hiba 
 • amennyiben lehetséges csatoljuk a hibabejelentéshez szükséges képernyőképet is melyen a hibát rögzítettük 

Az észlelt hibát e-mailen keresztül jelenthetjük be a kapcsolat@kozltovabbkepzes.hu címre elküldve. 

Kti e-titán kapcsolata 

Kti vagyis Közlekedéstudományi Intézet, amely Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság melynek küldetése, hogy a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő, biztonságos és versenyképes közlekedési környezetet alakítson ki. Tevékenységi köre az közlekedését egészét lefedi (pl. személyközlekedés, áruszállítás, közúti-, vízi-, és légi közlekedés, környezet védelem, közlekedés energia felhasználása stb.). Képes nyújtani olyan opciókat is, amelyre szükségünk van a közlekedés terén. Kti e-titán kapcsolata igen szoros hiszen iskolavezetők, szakoktatók és vizsgabiztosok számára elvégezhetőek továbbképzések az e-titán rendszeren keresztül, akik a Kti által jelentkeztek.  

Gyakori kérdések a rendszerrel kapcsolatban 

Gyakori kérdések körében a rendszerrel kapcsolatosan fel szokott merülni, hogy mennyi időt töltsünk tanulással, a próbateszt mennyire hasonlít a valódi tesztsorhoz, vagy hogy felkerül e az oldalra a KRESZ vizsga eredménye stb. Lényegében a tanulással, tesztekkel, eredmények megtekintésével, egyéb hibákkal kapcsolatos gyakori kérdések merülnek fel.  

Vélemények a rendszerről 

A vélemények alapján elégedettek a használói, hiszen egyrészt kényelmesen és otthonról saját időbeosztás szerint interaktív módon tanulnak, könnyebben rögződnek a tesztek és a videók segítségével az egyes szabályok és elsősegély nyújtáshoz szükséges technikák. Másrészt viszont másoknak is átadhatjuk ezeket a pozitív tapasztalatokat arra ösztönözve őket, hogy igénybe vegyék ezt a tanulási és vizsgázási lehetőséget.  

Drón jogosítvány 

A drón jogosítvány megszerzéséhez alapfeltétel a betöltött 16. életév. A tanfolyam ingyenes csak a vizsga díját kell megfizetni, ami 4600ft. A drónpilóta alapképzésre az e-titán rendszerben tudunk regisztrálni. 

Az alapképzés témakörei a következők: 

 • repülésbiztonság 
 • légtérkorlátozások 
 • légi közlekedés szabályai 
 • az emberi teljesítőképesség határai 
 • operatív eljárások 
 • álltalános UAS-ismeretek  
 • magánélet tiszteletben tartása és adatvédelem 
 • biztosítás 
 • védelem 

A tananyag sikeres elsajátítását követően a rendszerben tudunk jelentkezni (a Kti közreműködésével) a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpontnál személyes megjelenést igénylő elméleti vizsgára.  

 

E-titán B kategóriás jogosítvány megszerzése esetén a KRESZ vizsgadíjat vissza igényelhetjük!

Amennyiben az e-titán B kategóriás jogosítvány megszerzése sikeres állami támogatást kapunk rá. Visszatéríti a KRESZ tanfolyam és KRESZ vizsga díját maximum 25000ft-ig. A maximális igényelhető összeghez elég az egyik díj megfizetését igazolni, ha az eléri a 25000ft-ot (ha nem akkor mindkettő kell és a kettő összegéből térítik meg ezt az összeget). A határozattal történő megállapítás után természetesen, ha jogosultak vagyunk rá 13 napon belül utalják a támogatást. Ahhoz, hogy igénybe tudjuk venni meg kell felelnünk bizonyos feltételeknek és kérelmet kell benyújtanunk a támogatásra vonatkozólag. A feltételek a következőek: 

 • Sikeres, B kategóriás közlekedési alapismeretek vizsga letétele (nincs megkötés arra vonatkozóan, hogy hányadik vizsga legyen sikeres). 
 • Vagy magyar állampolgár vagy a nemzeti felsóoktatásról szóló törvény által meghatározott olyan személy, aki a vizsga napjáig még nem töltötte be a 20. Életévét, illetve olyan személy, aki a vizsga napján a kötelező egészségbiztosítási ellátásairól szóló törvény szerinti CSED-ben és GYED-ben vagy a családok támogatásáról szóló törvény szerinti GYES ellátásban részesült feltéve, ha az előző feltétel alapján még nem vette igénybe a támogatást.   

Visszaigénylés folyamata: 

 • A vizsga sikeres letétele napjától számított egy éven belül elektronikus űrlapon vagy formanyomtatványon kell benyújtani. 
 • A kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál kell előterjeszteni. 

  

Tananyag hozzáférési idő hosszabbítás

Ahogy a pandémia idején is igy az idei évben is hosszabbítás formájában segítséget nyújt minden felhasználó számára a E-Educatio Zrt. Az ingyenesen bevezetett kedvezményeik célja, hogy a korlátozásokkal érintett tanulók számára kellően hosszú tananyag elérési idők állnak rendelkezésre. Ennek megfelelően az akkreditált e-learning tananyagok hozzáférési idejét valamennyi olyan: 

 • aktív tanuló esetén (azon a napon amikor a hosszabbítást megállapították), 
 • aki már elkezdte a képzést, de nem fejezte be, 
 • hozzáférési ideje 2021. március 4.-e és május 4.-e közötti időszakban járt le vagy fog lejárni, 
 • rendelkezik még felhasználható tanulási idővel, 

díjmentesen meghosszabbították 90 nappal.  

Fizetési módok 

A díjak kiegyenlítésére az alábbi fizetési módok által tehetünk eleget: 

 • bankkártyával 
 • átutalással 
 • képző szerv ügyfélszolgálatán készpénzben 

Az e-titán rendszeren keresztül bankkártyával egyenlíthetjük ki számlánkat kényelmesen. 

Bízom benne, hogy az etitán rendszeréről készült segítségünk hasznos volt a számodra.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
A jövő év elejétől frissül a Google AdSense bevétel-megosztási struktúrája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Manapság rengeteg olyan elektronikus lehetőség van, mely megkönnyíti számunkra az ügyintézést, illetve a hivatalokkal történő kapcsolattartást, mint például az ügyfélkapu vagy az ügyfélkapu tárhely (tárhely...
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Az Ügyfélkapu belépés ma már szinte senki számára sem ismeretlen, aki online intézi a hivatalos ügyeit. Ez az elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer ma már...
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
Amikor az autónk valamilyen okból meghibásodik, előre félünk, hogy a probléma megoldása bizony drága mulatság lesz. Sokan pedig ilyenkor a spórolás érdekében úgy döntetnek, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.