Erre figyelj a legjobban a Tesco online vásárlás során

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A pandémia kezdete óta a Tesco online vásárlás egyre több nagyvárosban lett elérhető. Bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy a vásárlók egy része még mindig a hagyományos módszerhez ragaszkodik, azok száma is szépen gyarapodik, akik igénybe kívánják venni ezt a szolgáltatást. Ők a kényelmi szempontokat legalább annyira fontosnak tartják, mint a világjárvány gyors terjedésének megakadályozását.

Ha te is közéjük tartozol, minden bizonnyal pontosan érted, miről van szó. Nem kell például órákig kutakodnod a sorok között, mire rátalálsz azokra a termékekre, amelyekre szükséged van, hiszen ezt a feladatot a Tesco dolgozók elvégzik helyetted. És az sem mellékes, hogy a pénztári sorban állás helyett értékesebb időtöltést választhatsz magadnak, a boltba eljutás és a hazacipekedés hátrányairól már nem is beszélve. Kissé közhelyesen, de a mai rohanó világban kevesen engedhetik meg maguknak azt, hogy tetemesebb mennyiségű időt pazaroljanak egy-egy bevásárlásra.

Hogyan működik a Tesco online vásárlás rendszere?

A Tesconak sikerült egy olyan, könnyen átlátható rendszert kialakítania, amit egy rövid regisztráció után már el is kezdhetsz használni. A Tesco online vásárlás felület kezelését gyorsan és egyszerűen el tudod sajátítani, nem kell órákig tanulmányoznod a különféle füleket ahhoz, hogy eljuss a konkrét termékekig.

Az oldal tetején a Bevásárlásaim menüpont alatt egyaránt megtekinthetők az aktuális és a korábbi rendelések. Az utóbbiak esetében arra is lehetőséged van, hogy egy kattintással minden terméket újra a kosaradba helyezz. Ha tehát általában ugyanazokat a termékeket rendeled, nem kell a kategória menüpontokat átböngészve, ismételten egyesével kiválasztanod őket. A Bevásárlásaim mellett láthatod a felhasználói fiókodat, ahol a kiszállítási cím mellett egyéb kiemelt adataid szerepelnek. A Segítség fül, ahogy a neve is mutatja, a bevásárlás menetével kapcsolatos információkkal szolgál.

A keresés mezőbe beírhatod az általad kiválasztani kívánt termékek vagy márkák nevét. A kategóriákat a Bevásárlás menü alatt nézheted át, amelyek a boltokban már megszokott polcos felosztást követik. Annak ellenére, hogy a Tesco online vásárlás jelenleg 14 fő- és számtalan, kisebb alkategóriát tartalmaz, mégsem tudsz igazán eltévedni. Olykor, a nagyobb ünnepek (Karácsony, Húsvét) közeledtével speciális kategóriák is szerepelhetnek itt. A Bevásárlás mellett elhelyezett Kedvenceim menü azokat az árukat mutatja neked, amelyeket a rendszer szerint szívesen és rendszeresen rendelsz. Ez szintén nagy könnyítés a bevásárlás gyors befejezéséhez.

Az Akciók fül kategóriákra bontva mutatja be az aktuálisan kedvezményes áron futó termékek listáját. A vásárlást a kosáron belül a Bevásárlás elküldése gombra kattintva zárhatod. Jó hír, hogy a bevásárlásodat a kiszállítást megelőző nap 23:00-ig bármennyiszer és díjmentesen módosíthatod. Az új listáról a Tesco egy megerősítő e-mailben is tájékoztat téged. A rendelés a szállítás napján már csak e-mailen vagy telefonon keresztül változatható meg.

Hogyan tudsz fizetni?

A fizetésre többféle mód áll a rendelkezésedre. Ha az online fizetést választod, a bankkártya adataid megadását követően a Tesco egy engedélyezési folyamatot indít el a bankoddal. Ennek során a vásárlás összegénél valamivel többet blokkol a kártyádon, de ez még nem egyenlő a fizetéssel. Mivel vannak olyan kimért termékek, amelyek súlya befolyásolja a végösszeget, a konkrét ár csak ezek ismeretében kerül levonásra a számládról. Ráadásul, a változó akciók és a helyettesítő termékek szintén eltérő árakat eredményezhetnek.

A másik mód, ha a kártyás fizetést a kiszállítást végző munkatársnál intézed a termékek átvételét követően. Fontos megjegyezni, hogy a Tesco biztonsági okokra hivatkozva nem engedi a készpénzes vásárlást. Az online és a személyes fizetésnél a következő kártyákat használhatod: Visa betéti, Visa Electron, MasterCard, Maestro, valamint Visa hitelkártya.

Mire kell különösen figyelned, a Tesco online vásárlás alatt?

A Tesco, amikor a bevásárlásod összeállításra került, egy e-mailben jelzi feléd a hiánycikkeket. Amennyiben lehetséges, helyettesítő termékeket kínál fel, amelyek automatikusan a csomagodban kötnek ki. Ezekről a futár megérkezésekor még nyugodtan lemondhatsz. Az e-mailt emellett azért is célszerű időben átnézned, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések. Bár a rendszer alapvetően jól működik, apró gondok bármikor előfordulhatnak.

Erre tipikus példa, amikor a webshop engedi a kimért termékek vásárlását, de a Tesco csak nagyobb kiszerelésben szállítja. Húsvét tájékán a sonkák körül akadhatnak hasonló félreértések. Az e-mailben viszont minden pontosan fel van tüntetve, így a te felelőséged annak átvizsgálása. Amennyiben mégis olyan árut veszel át, amire nincs szükséged, a legtöbb esetben 14 napon belül személyesen visszaviheted valamelyik Tesco áruházba. A kivételek listáját a Tesco weboldalán nézheted meg.

Összefoglalva, a kisebb problémák ellenére a felület jól kezelhető és a kiszállítás is elég jól működik. Nem mellesleg, a vidéki városokban a Tesco online vásárlás szinte az egyetlen ilyen jellegű szolgáltatás, amivel élni lehet.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.