EON online fizetés – minden, amit a használatáról tudni érdemes

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az EON online fizetés lehetővé teszi az EON ügyfelei számára, hogy könnyen és gyorsan rendezzék a számlájukat. Ma már egyáltalán nem ritka, ha egy szolgáltató személyes találkozás vagy csekk-küldés nélkül is lehetővé teszi a számlák rendezését. Ez a koronavírus járvány egyik pozitív hozadéka volt, ugyanis bár előtte is voltak lehetőségek az online díjrendezésre az EON esetében is, de a koronavírus járvány rámutatott arra, hogy mekkora igény lehet a személyes kapcsolattartás nélküli ügyrendezésre. A jelenlegi technológiák pedig ma már könnyen lehetővé teszik az érintkezés nélküli fizetést.

Az EON az elmúlt években nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az online infrastruktúráját is fejlessze, és létrehozzon egy olyan platformot, ahol könnyen, gyorsan, és egyszerűen lehet kifizetni az EON számlákat. Regisztrálhatunk az EON Ügyfélszolgálat rendszerébe, de akár regisztráció nélkül is rendezhetjük az éppen esedékes számlákat. Persze érvényben vannak még a régi, úgymond hagyományos díjfizetési lehetőségek, de miért is ne élnénk a modern a modern technológia nyújtotta vívmányokkal?

Milyen lehetőségeink vannak pontosan az EON számlák rendezésére?

Nos, aki az EON ügyfele, számos lehetőség közül választhat, hogyan rendezze a számláit. Természetesen változatlanul lehetőség van arra, hogy személyesen rendezzük a számlákat, tartozás, részletfizetés stb., esetén ez a leggyakoribb mód. Kérhetünk csekket is, ami rendszeresen megérkezik a postán, nekünk pedig csak rendeznünk kell. Persze a csekkek is fizethetőek már mobilbank applikációkon keresztül is a QR kódnak köszönhetően, így még a postára sem kell elsétálunk.

Ezen túlmenően azonban az online fizetési is számos módon történhet. Egyrészt használhatjuk a díjnet.hu rendszerét, ahol felregisztrálhatjuk a legtöbb közüzemi szolgáltatónkat, így az EON-t is, és értesítést kapunk a számlákról, de fizethetünk is az oldalon keresztül. Csoportos beszedést is indíthatunk a bankunkon keresztül, így egyedül arra kell csak figyelnünk, hogy megfelelő összeg legyen a számlánkon, hogy le tudják vonni. Vannak persze olyanok, akik nem szeretik, ha automatikusan vonódik az összeg, ők inkább utalnának vagy bankkártyával fizetnének.

A bankkártyás fizetés viszont már történhet az EON online fizetés új rendszerén keresztül is. Lássuk, miről is van szó.

Miért érdemes az EON online fizetési lehetőségét választani?

Az EON online fizetési lehetőségek nagyon hasznosak. Egyrészt gyorsan, pár kattintással elintézhetőek az otthonunk kényelméből. Emellett nagyon biztonságos is, nem kell attól tartanunk, hogy az adataink veszélybe kerülnek. Az EON Online ügyfélszolgálaton keresztül történő fizetésnél maga a belépés is biztonságos, az Eon Online bankkártyás fizetés esetében pedig nincs regisztráció, tehát nem kell megadnunk olyan személyes adatokat, mint a név, a cím vagy az azonosító okmányok adatai, ennél fogva el sem lophatóak. Ráadásul ezeknek a szolgáltatásoknak nincs plusz költsége, az ügyfelek számára ingyenesen használhatóak.

Hogyan működik az EON online fizetés?

Az Új szolgáltatás, az EON Online bankkártyás fizetés egyik nagy előnye, hgy minden további regisztráció nélkül lehet használni, és rajta keresztül befizetheti villamosenergia számlákat. Ahhoz, hogy használni tudjuk, lényegében csak a számlára vagy a csekkre van szükség, melyről leolvashatjuk a szerződéses folyószámlaszámát és a számla sorszámát. Ha nem tudjunk elsőre, hol találhatóak ezek az adatok a számlán, adunk egy kis segítséget:

Szerződéses folyószámlaszám: ezt az adatot a számlán és a csekken is megtalálhatjuk. A számlán a harmadik oldalon kell keresnünk ezt a 11 karakterből álló számot, míg a csekken a csekk bal oldalán a fizetési határidő felett.

Számla sorszáma: ez a 12 karakterből álló szám úgyszintén megtalálható a számlán és a csekken is. A számla esetében az első és a harmadik oldalon is feltüntetik, a csekken pedig a befizetési azonosítót kell figyelünk, ennek az azonosítónak az elő 12 karaktere lesz a számla sorszáma.

Minden számlatípus fizethető online is?

Bár a legtöbben csak úgymond hagyományos, a havi díjukat tartalmazó számlát kapnak, az EON küldhet másfajta díjbekérőt és számlát is, például részszámlát, felszólítást, csatlakozási díjat stb.. Ezeket is számos módon fizethetjük, viszont az EON online fizetés ebben az esetben nem áll rendelkezésre. Ez azt jelenti, hogy az EON online bankkártyás fizetés jelenleg csak a havi számlák fizetésére használható, a részlet, felszólító-, ki- és visszakapcsolási díj és a csatlakozási díj ezzel a módszerrel nem fizethető be.

Online fizetés lépésről lépésre

Az EON online fizetésnek két módja van. Az egyik, ha az Online ügyfészolgálaton keresztül szeretnénk rendezni a számláinkat, melynek a lépései a következők:

  1. Regisztráljunk/Lépjünk be az EON Online ügyfélszolgálat rendszerébe
  2. Keressük meg a Bankkártyás fizetés menüpontot, és kattintsunk rá
  3. Válasszuk ki a számlákat, melyeket be szeretnénk fizetni, és kattintsunk a Fizetés gombra
  4. A rendszer azonnal átirányít minket az OTP Mobil Simple Pay oldalára, ahol meg kell adnunk a bankkártya adatokat a befizetéshez. Innentől kezdve a dolog úgy működik, mint bármilyan másik online kártyás fizetés.

A másik lehetőség a regisztráció nélküli számlafizetés, melyhez viszont csak fel kell keresnünk a https://e-portal.eon-hungaria.com/otpsimplepay/oneclick oldalt, megadni a szerződés folyószámlaszámát és a számla sorszámát, a rendszer pedig átirányít minket a OTP Mobil Simple Pay oldalra.

Az OTP Mobil Simple Pay oldalon a következő adatokat kell megadni:

  • Kártyát kibocsátó bank nevét
  • Kártyaszámot: a bankkártya előlapján található számsor
  • Kártyára írt nevet: ha hosszú nevünk van, akkor az általában nem fér a kártyára, és rövidíteni szokták, figyeljünk arra, hogy ezt a rövidített nevet írjuk be, pontosan úgy, ahogy a kártyánkon szerepel
  • Kártya lejárati dátumát: szintén a kártya előlapján találjuk meg, jellemezően a bal oldalon hónap/év formátumban
  • Érvényesítési kód/CVC kód: a kártya hátlapján található egy három számjegy, melyet az aláírás panelnél tudunk leolvasni a kártyáról.

Mennyire biztonságos az EON online fizetés?

Az online fizetésekkel kapcsolatban mindig felmerül ez a kérdés, hiszen sokszor hallani olyan esetről, amikor valaki kártyával fizetett online, és ellopták az adatait. Emiatt aggódni azonban az EON online fizetés esetében nem kell. A fizetés ugyanis nem az EON rendszerén keresztül történnek közvetlenül, hanem az OTP Mobil Simple Pay által üzemeltetett csatornánk keresztül történik, tehát az OTP Bank felületére kerülünk át, és maga a fizetés, a kártyaadatok rögzítése ott történik meg. Az EON valójában nem fér hozzá az adatokhoz, hiszen csak átirányít az OTP Mobil Simple Pay felületére.

Az OTP Bank pedig nagyon sokat tesz azért, hogy a felületük biztonságos legyen. Az OTP Mobil Simple Payen történő fizetés az egyik legbiztonságosabb rendszer, ám ha valaki mégis megpróbálná használni a kártyánkat a tudtunk nélkül, a bankok ma már erre külön figyelmeztetnek minket a telefonos ügyfélszolgálatukon keresztül. Aggódni tehát nem kell, az EON online fizetés biztonságos, így bátran használhatjuk, hogy a számláinkat rendezzük.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.