Elektromos autó hátrányai, jól gondold meg a vásárlást!

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az elektromos autók környezetbarát alternatívái a hagyományos belső égésű motorral működő járműveknek. Az elektromobilitás egyre népszerűbbé válik a klímaváltozás elleni küzdelemben és a fenntartható közlekedés előmozdításában. Azonban annak ellenére, hogy az elektromos autók számos előnnyel rendelkeznek, még mindig számos jelentős hátrányuk van, ami miatt sok ember vonakodik az áttéréstől. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az elektromos autók hátrányait, és megpróbáljuk jobban megérteni, miért őriznek még mindig sokan fenntartásaikat az e-mobilitással kapcsolatban.

Miért jelentős hátrány elektromos autózásban a korlátozott hatótávolság?

Az elektromos autók korlátozott hatótávolsága az egyik legfontosabb tényező, ami miatt sokan aggódnak az elektromobilitás használata során. A hatótávolság azon távolság, amelyet egy jármű képes egyetlen töltéssel megtennie, és alapvetően az elektromos autók akkumulátorainak kapacitásától függ.

Egy elektromos autó hatótávolságát számos tényező befolyásolhatja:

1. Akkumulátor technológia és kapacitás: Az elektromos autók a lítium-ion akkumulátorokat használják leggyakrabban, mivel ezek a legkorszerűbb és legjobb teljesítményű akkumulátortechnológiák közé tartoznak. Azonban az akkumulátorok kapacitása még mindig korlátozott, és jelenlegi technológiájuk miatt nem tudnak olyan hosszú hatótávolságot biztosítani, mint amit egy tank üzemanyaggal megtett távolság jelentene.

2. Súly: Az elektromos autók akkumulátorai rendszerint elég nehézek, és ez a járműsúlyra is hatással van. Minél nehezebb egy autó, annál több energiára van szükség ahhoz, hogy elmozduljon, és ez csökkenti a hatótávolságot.

3. Téli időjárás: Hideg időjárásban az akkumulátorok hatékonysága csökkenhet, ami miatt csökkenhet a hatótávolság is. Az alacsony hőmérsékleten az akkumulátorok nehezebben adják át az energiát a járműnek, és ez a hatékonyság csökkenését eredményezi.

4. Vezetési stílus: Az autó vezetési stílusa is befolyásolhatja az elektromos autó hatótávolságát. A hirtelen gyorsítások, gyakori fékezések és magas sebességek fokozott energiafogyasztással járnak, és ezzel csökkenhet a hatótávolság is.

5. Töltési szokások: Az elektromos autók hatótávolsága szorosan összefügg a töltési szokásokkal. Ha valaki nem rendszeresen tölti fel az autóját, vagy csak rövid ideig tölti, az jelentősen csökkentheti az akkumulátorok kapacitását és ezzel a hatótávolságot.

Bár az elektromos autók hatótávolsága még mindig korlátozott, fontos megjegyezni, hogy az akkumulátor technológia folyamatosan fejlődik, és a gyártók azon dolgoznak, hogy növeljék az akkumulátorok kapacitását és hatékonyságát. Emellett az infrastruktúra fejlődése is segít az elektromos autók elterjedésében, mivel egyre több és jobb minőségű töltőállomás áll rendelkezésre, ami lehetővé teszi a hosszabb utazásokat is.

Az elektromos autók hatótávolságának növelése és az e-mobilitás további terjedése kulcsfontosságú a fenntartható közlekedés és a klímaváltozás elleni küzdelem szempontjából. Ahogy az akkumulátor technológia fejlődik és az infrastruktúra tovább bővül, az elektromos autók egyre versenyképesebb alternatívává válnak a hagyományos belső égésű motorral működő járművekkel szemben.

Miért akadály az elektromos autózásban a Töltési infrastruktúra hiánya?

A töltési infrastruktúra hiánya az egyik legjelentősebb akadály az elektromos autózás elterjedése és elfogadása szempontjából. Ennek oka, hogy az elektromos autók egyik fő előnye, a környezetbarát működés, csak akkor valósulhat meg, ha elegendő és könnyen elérhető töltőállomás áll rendelkezésre.

Az elektromos autók használata során az alábbi okok miatt jelentkezhetnek problémák a töltési infrastruktúra hiányában:

**1. Hosszabb utazások nehézségei: Az elektromos autók hatótávolsága, mint korábban említettük, korlátozott. Ha nem áll rendelkezésre elegendő töltőállomás, az embereknek nehézséget okozhat hosszabb utak tervezése és megvalósítása. A távoli vagy kevésbé fejlett területeken különösen problémás lehet, ha nincs elegendő töltőpont.

**2. Kényelem és rugalmasság hiánya: Az emberek megszokták a hagyományos üzemanyagtöltést, ami viszonylag gyors és könnyen elérhető. Az elektromos autóknál azonban a töltési folyamat hosszabb ideig tarthat, különösen, ha csak lassú töltési lehetőség áll rendelkezésre. Ezért az emberek úgy érzik, hogy az elektromos autóval történő utazás kevésbé kényelmes és rugalmas.

**3. Töltési tervek és várakozási idő: A töltési infrastruktúra hiánya miatt előfordulhat, hogy az embereknek előre meg kell tervezniük az útvonalukat, hogy megtalálják a megfelelő töltőállomásokat az út során. Ezenkívül azoknak, akiknek nincs lehetőségük otthon vagy munkahelyen tölteni az autót, hosszabb várakozási időre is számítaniuk kell a töltőállomásokon.

**4. Külvárosi és lakótelepi problémák: Az elektromos autózás városi környezetben és lakótelepeken is népszerű lehet, de ha nincs elegendő töltőállomás, akkor azok, akik nem rendelkeznek saját garázzsal vagy parkolóhellyel, nehézségekkel szembesülhetnek a töltési lehetőség hiánya miatt.

**5. Töltőpontok zsúfoltsága: Azon területeken, ahol korlátozott számú töltőállomás áll rendelkezésre, előfordulhat, hogy a töltőpontok túlzsúfoltak, és az embereknek hosszabb várakozási idővel kell számolniuk, hogy feltöltsék az autójukat.

Az elektromos autók terjedése érdekében kulcsfontosságú, hogy a töltési infrastruktúra fejlődjön és bővüljön. Az állami szerveknek és vállalatoknak támogatást kell nyújtaniuk az új töltőállomások telepítéséhez és a meglévő hálózat fejlesztéséhez. Az intelligens töltési megoldások és az okos hálózatok kialakítása is segíthet optimalizálni az energiatermelést és a töltési folyamatot. A fejlett töltési infrastruktúra segíti az elektromos autózás elterjedését, növeli a kényelmet és a rugalmasságot, és elősegíti a fenntartható közlekedést és a klímaváltozás elleni küzdelmet.

Miért nem szeretik az elektromos autózásban a hosszú töltési időt?

Az elektromos autózásban a hosszú töltési idő az egyik legfontosabb ok, amiért sokan nem szeretik vagy tartanak az elektromos autók használatától. A hosszú töltési idővel kapcsolatos problémák az alábbiak miatt jelentkezhetnek:

**1. Időveszteség: Az elektromos autók töltése jelentősen hosszabb időt vehet igénybe, mint a hagyományos üzemanyaggal működő járművek tankolása. Míg az autó feltöltése benzinkúton néhány perc alatt elvégezhető, az elektromos autók esetében az akkumulátorok teljes feltöltése több órát is igénybe vehet. Ez időveszteséget jelenthet, különösen hosszabb utazások vagy sürgős helyzetek esetén.

**2. Kényelmetlenség: Az emberek megszokták a hagyományos üzemanyagtöltést, amely egyszerű és gyors folyamat. Az elektromos autóknál azonban a töltési folyamat lassabb, és ez kényelmetlenséget okozhat az autó használóinak. Az embereknek előre meg kell tervezniük az utazásaikat és a töltési állomásokat, és hosszabb várakozási idővel is számolniuk kell.

**3. Korlátozott rugalmasság: Az elektromos autók lassabb töltési ideje korlátozza a rugalmasságot az utazások tervezése során. Azok, akik gyakran hosszabb utakat tesznek meg, nem szeretnének hosszú időt várni a töltőállomáson, és inkább választják a hagyományos üzemanyaggal működő járműveket, amelyeknél a tankolás gyorsabb.

**4. Hiányzó gyors töltőállomások: Bár a töltési infrastruktúra folyamatosan fejlődik, azonban sok területen még mindig hiányoznak a gyors töltőállomások, amelyek lehetővé tennék a rövidebb töltési időt. A hiányzó gyors töltőállomások miatt az emberek aggódhatnak, hogy hosszú utazásaik során nem találnak megfelelő töltési lehetőséget.

**5. Mindennapi használat: Az elektromos autók lassabb töltési ideje különösen azoknak lehet probléma, akik mindennapi használatra használnák az autójukat, és nem rendelkeznek otthoni töltési lehetőséggel. Egy hosszabb napi út után az autók töltése több időt vehet igénybe, ami hátráltathatja a mindennapi tevékenységeket.

Annak érdekében, hogy az elektromos autók vonzóbbá váljanak a szélesebb körű felhasználók számára, kulcsfontosságú a töltési infrastruktúra további fejlesztése és a gyors töltőállomások telepítése. Az intelligens töltési megoldások, az okos hálózatok és az akkumulátor technológia fejlesztése mind hozzájárulhatnak a töltési idő csökkentéséhez, és ezzel javítják az elektromos autózás kényelmét és rugalmasságát. A fejlett töltési infrastruktúra lehetővé teszi az elektromos autók számára a hosszabb távolságok megtételét, csökkenti az időveszteséget és elősegíti a fenntartható közlekedést.

Miért drága egy elektromos autó?

Az elektromos autók magas ára több tényezőből adódik, és számos oka van annak, hogy miért drágábbak, mint a hagyományos belső égésű motorral működő járművek. Az alábbiakban összegzem a legfontosabb okokat:

1. Akkumulátorok költsége: Az elektromos autók legnagyobb költsége az akkumulátor. A lítium-ion akkumulátorok a legelterjedtebb típusú akkumulátorok az elektromos járművekben, és ezeknek az akkumulátoroknak a gyártása és fejlesztése még mindig viszonylag drága. Az akkumulátorok nagyobb kapacitása és hatótávolsága a gyártási költségek emelkedéséhez vezet.

2. Korlátozott gyártási volumen: Az elektromos autók gyártása és értékesítése még mindig kisebb volumenű az összes járműeladáshoz képest. A kis mennyiségű gyártás miatt a költségek magasabbak lehetnek, mivel az autógyártók nem tudnak ugyanolyan nagy méretű termelési folyamatokat alkalmazni, mint a hagyományos járművek esetében.

3. Kutatás és fejlesztés: Az elektromos autók technológiája folyamatosan fejlődik, és ennek a kutatásnak és fejlesztésnek a költségei is magasak. Az új technológiák kifejlesztése és bevezetése az árakra is hatással van.

4. Részegységek és anyagok: Az elektromos autók más típusú részegységeket igényelnek, mint a hagyományos járművek. Az elektromos motorok, inverterek, vezérlőegységek és más elektromos komponensek más anyagokat és technológiákat igényelnek, amelyek magasabb költségeket jelenthetnek a gyártók számára.

5. Gyártási technológia: Az elektromos autók gyártása más gyártási technológiát igényelhet, mint a hagyományos járművek gyártása. Az új gyártási technológiák bevezetése, illetve a meglévők alkalmazása a gyártási folyamatokban további költségekkel járhat.

6. Állami támogatás és szabályozás: A környezetvédelemre és fenntartható közlekedésre való törekvés miatt az elektromos autókra adott állami támogatás és a szigorú szabályozás befolyásolhatja az autók árát is.

Fontos megjegyezni, hogy az elektromos autók ára folyamatosan csökken, ahogy a technológia fejlődik, a gyártási volumen növekszik és a kutatás-fejlesztési költségek csökkennek. Az állami támogatás és a szabályozás is segíthet az elektromos autók elterjedésében és a költségek csökkentésében. Ahogy az elektromobilitás továbbra is terjed, egyre több választék és versenyképesebb árú elektromos autó várható a piacon.

Miért van még mindig túl kevés elektromos autó modell?

A túl kevés elektromos autó modell jelenlétének több oka lehet, és ezek a fő tényezők, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy még mindig korlátozott a választék az elektromos járművek terén:

**1. Költségek és fejlesztési idő: Az autógyártóknak jelentős beruházást kell tenniük az elektromos autók fejlesztésébe és gyártásába. Az elektromos járművek más technológiát és részegységeket igényelnek, mint a hagyományos járművek, és ezek fejlesztése idő- és költségigényes lehet. Az autógyártóknak meg kell győződniük arról, hogy a befektetés megtérül, mielőtt széles körben elérhetővé teszik az elektromos autókat.

**2. Gyártói stratégia: Az autógyártók stratégiai döntéseket hoznak a modellválaszték terén. Néhány gyártó több erőforrást fektet az elektromos autók fejlesztésébe és kínálatába, míg mások továbbra is inkább a hagyományos belső égésű motorral működő járművekre fókuszálnak. Az elektromos autók fejlesztése és piacra dobása összetett folyamat, és a gyártóknak alaposan mérlegelniük kell a gazdasági és piaci feltételeket a döntéseik meghozatalakor.

**3. Töltési infrastruktúra hiánya: Az elektromos autók sikere és elterjedése szorosan összefügg a töltési infrastruktúra jelenlétével és elérhetőségével. Ha a töltőállomás-hálózat nem fejlett vagy korlátozottan elérhető, az emberek nem érezhetik magukat komfortosan az elektromos autók használatával, és ezért az autógyártók kevésbé motiváltak lehetnek az elektromos autók szélesebb modellválasztékának kínálatára.

**4. Technológiai kihívások: Az elektromos autók fejlesztése technológiai kihívásokkal járhat, különösen az akkumulátorok kapacitása és hatékonysága terén. A fejlett akkumulátor technológia nélkül nehéz olyan elektromos autókat fejleszteni, amelyek megfelelnek a fogyasztók igényeinek és elvárásainak.

**5. Kereslet és piaci igények: Az elektromos autók iránti kereslet még mindig nem olyan magas, mint a hagyományos járművek iránti kereslet. Az autógyártók a kereslet alapján hozzák meg a döntéseiket a modellválasztékkal kapcsolatban. Ha az emberek kevésbé érdeklődnek az elektromos autók iránt, az autógyártók kevésbé lesznek motiváltak bővíteni az elektromos járművek kínálatát.

Fontos megjegyezni, hogy az elektromos autók folyamatosan terjednek és fejlődnek, és az autógyártók is egyre több erőforrást fektetnek az elektromos járművek fejlesztésébe és gyártásába. Ahogy a technológia fejlődik, a töltési infrastruktúra bővül, és az emberek egyre inkább igénylik a fenntarthatóbb közlekedési megoldásokat, az elektromos autók kínálata is szélesedni fog, és több modell áll majd rendelkezésre a vásárlók számára.

Miért korlátokat jelent az elektromos autózásban a téli időjárás hatása az akkumulátorra?

Az elektromos autózásban a téli időjárás hatása az akkumulátorra több korlátot jelenthet. A hideg időjárás negatív hatással lehet az akkumulátor teljesítményére és hatékonyságára, ami a következő problémákat okozhatja:

**1. Csökkent hatótávolság: A hideg időjárás miatt az akkumulátor hatékonysága csökkenhet. Az akkumulátorok teljesítménye alapvetően a hőmérséklettől függ, és alacsony hőmérsékleten az akkumulátorok nem képesek ugyanolyan hatékonyan tárolni és leadni az energiát, mint melegebb időjárás esetén. Ezért a hideg időjárásban az elektromos autók hatótávolsága csökkenhet, és kevesebb távolságot lehet megtenni egyetlen töltéssel.

**2. Lassabb töltési sebesség: A hideg időjárás szintén lassíthatja az akkumulátorok töltési sebességét. Az akkumulátorokat optimális hőmérsékleten kell tölteni, és alacsony hőmérsékleten a töltési folyamat lassabb lehet. Ez azt jelenti, hogy hideg időben több időre van szükség ahhoz, hogy az akkumulátorokat feltöltsük, ami további kényelmetlenséget okozhat az autó használóinak.

**3. Akkumulátor teljesítménye és élettartama: A hideg időjárás nemcsak a hatótávolságot és a töltési sebességet érinti, hanem hosszú távon befolyásolhatja az akkumulátor teljesítményét és élettartamát is. Az alacsony hőmérsékleten történő ismételt töltés és kisütés az akkumulátorok teljesítményének csökkenéséhez és az élettartamuk rövidüléséhez vezethet.

**4. Gyorsabb lemerülés a fűtés miatt: A hideg időjárásban az autó belső hőmérsékletének fenntartása érdekében a fűtés működtetése szükséges. A fűtés az elektromos autó akkumulátoráról veszi az energiát, így az autó hatótávolsága tovább csökkenhet a hideg időben.

Az elektromos autókban használt lítium-ion akkumulátorok érzékenyek az alacsony hőmérsékletre, és a hideg időjárás hatása miatt az autó hatékonysága és hatótávolsága csökkenhet. Azonban fontos megjegyezni, hogy az akkumulátor technológia folyamatosan fejlődik, és az autógyártók egyre jobban igyekeznek olyan akkumulátorokat fejleszteni, amelyek jobban ellenállnak a hidegnek és optimalizálják a téli teljesítményt. Emellett az intelligens hőmérséklet-szabályozási rendszerek és az előmelegítési funkciók is segíthetnek csökkenteni a téli időjárás hatását az elektromos autókra.

Milyen problémát jelent az elektromos autózásban az akkumulátor súlya, a saját garázs hiánya vagy a saját töltőállomás hiánya?

Az elektromos autózásban az akkumulátor súlya, a saját garázs hiánya vagy a saját töltőállomás hiánya számos problémát okozhat, amelyek befolyásolhatják az elektromos autók használatát és elterjedését. Az alábbiakban összefoglalom ezeket a problémákat:

**1. Akkumulátor súlya: Az elektromos autókban használt akkumulátorok viszonylag nagy súllyal bírnak, és ez hatással van az autó teljes súlyára és menetdinamikájára. A nagyobb tömeg miatt az autók fogyasztása is nőhet, és a jármű általános teljesítménye is befolyásolhatja. Az akkumulátor súlya lehet akadály az autó vezetésében és parkolásában is, különösen szűkebb utakon és városi területeken.

**2. Saját garázs hiánya: Az elektromos autók tulajdonosainak saját garázs hiánya megnehezítheti az autó töltését és védelmét. A saját garázsban vagy parkolóhelyen történő töltés kényelmesebb és egyszerűbb, és lehetővé teszi az autóknak az éjszakai töltést, ami nagyon előnyös lehet a napi használat során. A saját garázs hiánya miatt az embereknek nyilvános töltőállomásokat kell keresniük, és ez kényelmetlenséget okozhat, különösen akkor, ha nincs elég töltőállomás a közelben.

**3. Saját töltőállomás hiánya: Ha valakinek nincs saját töltőállomása otthon vagy munkahelyen, akkor a nyilvános töltőállomásoktól függ az autó feltöltése. Ha a közelben nincs elegendő nyilvános töltőállomás, az embereknek korlátozott töltési lehetőségeik lehetnek, ami csökkentheti az elektromos autók vonzerejét. Ezenkívül a nyilvános töltőállomások használata fizetős lehet, ami további költségeket jelenthet a tulajdonosoknak.

**4. Távolsági korlátok: Ha valakinek nincs saját töltőállomása otthon vagy munkahelyen, és kevés a nyilvános töltőállomás a közelben, akkor korlátozott hatótávolság miatt csak rövidebb távolságokat tehet meg az autóval. Ez különösen problémás lehet hosszabb utazások vagy váratlan helyzetek esetén, amikor nincs elegendő töltési lehetőség.

Ezen problémák egy részét próbálják orvosolni az autógyártók és az állami szervek az elektromos járművek terjedésének elősegítése érdekében. Az infrastruktúra fejlesztése, a töltőállomások számának növelése, az okos hálózatok és a hosszabb hatótávolságú akkumulátorok fejlesztése mind segíthetnek abban, hogy az elektromos autózás kényelmesebb és elérhetőbb legyen a szélesebb körű felhasználók számára.

Milyen környezeti kérdést vetfel az elektromos autók gyártása és a hozzá szükséges nyersanyagok kitermelése?

Az elektromos autók környezeti kérdést jelentenek a gyártásuk során és a hozzájuk szükséges nyersanyagok kitermelése miatt több okból is:

  1. Ritka földfémek kitermelése: Az elektromos autókban használt akkumulátorokban és elektromos motorokban számos ritka földfém található, mint például lítium, kobalt, nikkel és grafit. A ritka földfémek kitermelése azonban gyakran nagy környezeti terhelést jelent. A bányászat során a talajt és a környező élővilágot károsíthatja a vegyi anyagok kibocsátása és a nagy mennyiségű vízhasználat.
  2. Energiaintenzív gyártási folyamatok: Az elektromos autók gyártása energiaintenzív folyamatokat igényel, különösen az akkumulátorok előállítása során. Az akkumulátorok összeszerelése és az elektromos autók alkatrészeinek gyártása jelentős mennyiségű energiát igényel, aminek eredményeként nagy mennyiségű üvegházhatású gáz kerülhet a légkörbe.
  3. Nyersanyagok beszerzése és szállítása: Az elektromos autók gyártásához szükséges nyersanyagokat gyakran más országokból kell importálni. Ennek következtében hosszú távolságokon keresztül történik a nyersanyagok szállítása, ami növeli a szén-dioxid-kibocsátást és hozzájárulhat a globális környezeti problémákhoz.
  4. Hulladékgazdálkodás: Az elektromos autókban használt akkumulátorok és egyéb elektromos alkatrészek végül elhasználódnak és hulladékká válnak. A hulladékgazdálkodás és az akkumulátorok újrahasznosítása komplex folyamat, és ha nem megfelelően kezelik a használt akkumulátorokat, az környezeti problémákhoz vezethet.
  5. Túlzott fogyasztás: Az elektromos autók környezeti előnyei nagyban függenek az elektromos energia előállításának módjától. Ha az elektromos energia túlnyomórészt fosszilis tüzelőanyagokból származik, akkor az elektromos autók üzemeltetése továbbra is nagy környezeti lábnyommal járhat.

Mindezek a tényezők azt jelentik, hogy az elektromos autók gyártása és üzemeltetése összetett környezeti kérdéseket vet fel. Ahhoz, hogy az elektromos autók hozzájáruljanak a fenntartható közlekedési megoldásokhoz és a klímaváltozás elleni küzdelemhez, fontos, hogy az iparág folyamatosan fejlessze a technológiákat, csökkentse a környezeti hatásokat és növelje az újrahasznosítás arányát. Ezenkívül az is fontos, hogy az energia előállítása is egyre inkább megújuló energiaforrásokra támaszkodjon, így csökkentve az elektromos autók teljes életciklusának környezeti lábnyomát.

Összegzésül

Az elektromos autók továbbra is néhány jelentős kihívással küzdenek, ami megnehezíti az emberek számára az áttérést a hagyományos belső égésű motorral működő járművekről az elektromos mobilitásra. Azonban fontos megérteni, hogy az e-autók technológiája folyamatosan fejlődik, és ezek a problémák egyre inkább megoldódnak. Az állami támogatás, az infrastruktúra fejlesztése és a gyártók folyamatos innovációja mind hozzájárulnak az elektromos autók terjedéséhez és jobb elérhetőségéhez. Az elektromos autók széles körű elfogadása felé való előrehaladás azt mutatja, hogy ezek a problémák nem állnak majd útjában a fenntartható közlekedés és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő megvalósításának.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.