Durva béremelés a Tescónál: ennyit kereshetsz tavasztól!

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Végre megtörtént: a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a szakszervezetek megegyeztek a 2024-25-ös üzleti évre vonatkozó béremelésről! Nem is akármekkora emelésről van szó: 12,5%-kal emelkednek a bérek, és 25%-kal a cafeteria keretet is megemelik!

Mit jelent ez a te pénztárcádra, ha Tesco-ban dolgozol?

 • Ha 2023 novemberében bruttó 320 000 forintot keresel a Tescónál, akkor 2024 márciusától már bruttó 360 000 forintot fogsz kapni. Ez havi 40 000 forintos pluszt jelent!
 • De ez még nem minden! A toborzás szempontjából kihívást jelentő áruházakban (azaz a Tesco üzleteinek kb. felében) a lokációs pótlékkal együtt a bruttó alapbér 400 000 forintra emelkedik!
 • De mennyi lehet a havi maximum? Nos, ha összeadod az átlagos műszakpótlékot, a túlórát, a cafeteriát, a vásárlási kedvezményt és a lokációs pótlékot, akkor bruttó 503 100 forintot is kereshetsz! Lokációs pótlék nélkül ez a összeg bruttó 463 100 forint.

Cafeteria is jön!

A Tesco nem csak a béreket emeli, de a cafeteria keretet is bővíti. Június 1-jétől a korábbi bruttó 193 200 forintos keret 241 500 forintra emelkedik, ami további 400 millió forintos befektetést jelent a munkavállalók juttatásaiba.

Ez azt jelenti, hogy a Tescónál dolgozni most még jobban megéri! Akár most keresel állást, akár már régóta a Tescónál dolgozol, ez a béremelés remek hír!

További infók:

 • A béremelés 2024. március 1-től lép érvénybe.
 • A cafeteria keret emelése 2024. június 1-től lép érvénybe.
 • A béremelés mértéke a munkakörtől és a beosztástól függően változhat.
 • További információkért fordulj a Tesco HR-osztályához.

Néhány példa a Tesco-ban elérhető bérekre 2024 februárjában:

 • Pénztáros: bruttó 275 000 – 320 000 Ft
 • Árufeltöltő: bruttó 280 000 – 330 000 Ft
 • Frissáru-pultos: bruttó 290 000 – 340 000 Ft
 • Hentes: bruttó 300 000 – 350 000 Ft
 • Pék: bruttó 310 000 – 360 000 Ft

Ezek a bérek bruttó összegek, azaz ebből még le kell vonni a adókat és járulékokat.

És mi a helyzet a versenytársakkal?

A Tesco béremelése nyomást gyakorolhat a versenytársakra is, hogy emeljék a béreket. Az Aldi és a Lidl már bejelentette, hogy 2024-ben béremelést terveznek. A bérek emelkedése jó hír a munkavállalók számára, de a kiskereskedelmi ágazatra is hatással lehet. A magasabb bérek miatt a kiskereskedőknek emelniük kell az árakat, ami inflációs nyomást eredményezhet.

A Tesco béremelése jelentős előrelépés a munkavállalók számára. A bérek emelkedése javítja a munkavállalók jövedelmi helyzetét, és vonzóbbá teszi a Tescót a munkaerőpiacon. A béremelésnek azonban lehetnek ágazati következményei is, inflációs nyomást eredményezhet.

A Tesco béremelés hatásai:

 • A munkavállalók jövedelmi helyzetének javulása
 • A Tesco vonzerejének növekedése a munkaerőpiacon
 • A kiskereskedelmi árak emelkedése
 • Inflációs nyomás

A jövő:

A Tesco béremelése várhatóan hatással lesz a versenytársakra is. Az Aldi és a Lidl már bejelentette, hogy 2024-ben béremelést terveznek. A bérek emelkedése trenddé válhat a kiskereskedelmi ágazatban.

Te örülsz a béremelésnek?

Mondd el a véleményedet kommentben!

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Temu vélemények és vásárlás veszélyei
Ötöslottó: Senkinek sem jött össze a telitalálat, tovább nő a főnyeremény
Titkos Temu kuponok, amikről senki sem tud!
10 dolog, amit érdemes tudni a carsharingről, mielőtt kipróbálnád

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Temu vélemények és vásárlás veszélyei
A Temu egy új online piactér, amely hihetetlenül alacsony árakkal kecsegtet. De vajon túl szép ahhoz, hogy igaz legyen? Ebben a cikkben alaposan górcső alá...
Ötöslottó: Senkinek sem jött össze a telitalálat, tovább nő a főnyeremény
A 2024. február 17-i Ötöslottó sorsoláson ismét nem akadt telitalálatos szelvény, így a főnyeremény tovább halmozódik. A következő héten már 6,45 milliárd forintért lehet majd...
Titkos Temu kuponok, amikről senki sem tud!
Szeretsz online vásárolni, de nem szívesen költesz sok pénzt? Akkor a Temu kupon a tökéletes megoldás a számodra! A Temu kupon egy remek lehetőség, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.