Filmek, amelyekre a készítők rengeteg pénzt költöttek, viszont egy rossz ötlet miatt, mindent elrontottak

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Megszokott dolog, hogy a filmgyártás során egy oda nem illő tárgy kerül a filmbe. Még híres filmrendezők is elkészítik, és a nézők általában nem figyelnek ezekre a hibákra. Amikor egy több milliós költségvetésű blockbustert nézünk, és súlyos tévedéseket látunk, akkor csak bosszankodunk, hogy miért kellett mindez. Ráadásul mindezekre milliókat költöttek. Természetesen a hagyományos mozinéző ezeket a bakikat csak ritkán veszi észre, sőt még lehet, hogy a kész alkotásból kivágják. Az ítélkezést meghagyjuk a nézőknek, inkább összegyűjtöttünk néhány ilyen példát és a cikk végén pedig megtalálható az is, amely bizonyítja, hogy nem csak a játékfilmekben vannak ilyen rossz döntések.

Sötét lovag – Felemelkedés

Még az olyan nagy filmrendezők, mint Christopher Nolan, néha nem figyelnek minden egyes részletre. A főgonosz, Bane reggel megtámadja a Gotham tőzsdét, amikor Gotham-et beragyogja nap. Ezt követően a bűnözők kerékpárokat lopnak, és még mindig nappal van. Azonban néhány perccel később, amikor Batman belekeveredik az üldözésbe, a város hirtelen elsötétül. Ebből is jól látszik, hogy a jelenetet nappal vették fel és az effektet a költséges utómunkával korrigálták.

Fekete Párduc

A filmben T’Challa büszkén viseli a csodálatos Fekete Párduc öltönyt. A tornacipő a szuperhős öltözékének egyik legfontosabb része. Úgy tervezték, hogy ne adjanak hangot, hogy az ellenség ne hallja a közeledő Fekete Párducot. Úgy tűnik, hogy a filmesek megfeledkeztek a varázslatos csizma ezen tulajdonságáról a megszólaltatásnál. Így néhány jelenetben T’Challa úgy tapos, mint bárki más. Az ilyen apró bakit csak az elvakult rajongók veszik észre, mégis rontja a közönségfilm hírnevét.

Marvel Kapitány

Ismét egy Marvel filmes baki! Amikor az egyik gonosz Skrull megjelenik Marvel kapitány barátjának házában, a hősnő megragad egy macskát, és megfenyegeti vele az idegen lényt. A Skrull meghátrál, és láthatjuk, hogy bal keze hozzáér a lépcsőhöz. Amikor pedig a kamera mutatja, azt látjuk, hogy a zöld gazember „megmozdult”, és most egy kicsit távolabb áll a lépcsőtől, közelebb a macskához.

A Wall Street farkasa

A mozi egy fekete komédia, krimi Jordan Belfort életéről, akit Leonardo DiCaprio alakított. Abban a jelenetben, ahol Emma néni és Jordan találkozik Londonban, a háttérben az aranyozott Albert emlékmű látható. Azonban nem lehet ott, mivel az emlékmű 1983 és 1998 között restaurálás miatt zárva volt. A film eseményei 1987-ben játszódnak. Tehát vagy a fekete szobrot kellett volna látnunk úgy, ahogy a helyreállítás előtt volt, vagy az emlékművet elrejtve az állványzat mögött. Ez is azt mutatja, hogy egy ilyen látszólag jelentéktelen tévedés miatt rossz szájízzel gondolunk az amúgy népszerű és igen sikeres filmre.

Hang nélkül

Kétrészes sci-fi thriller, amelyben a szereplők egy posztapokaliptikus világban élnek. A főszereplők egy 3 gyerekes család. A második film elején az anya 2 gyerekkel és egy babával a karjában hagyja el a házat. Ezek után azonnal látunk visszaemlékezéseket az első filmről, ahol az idősebb fiú sokkal fiatalabbnak tűnik. Ez a korkülönbség annak ellenére is szembetűnő, hogy az első és a második film között alig pár nap telik el. A probléma az, hogy a színész a két film gyártása között nőtt fel, és ezt az alkotók nem vették figyelembe a forgatókönyvben.

Harry Potter és a Titkok Kamrája

Filmes összeállításunkból a Harry Potter-franchise sem maradhat ki! A filmben van egy jelenet, ahol Draco és Harry összeverekednek a diákok és a tanárok szeme láttára. Abban a pillanatban, amikor Harry visszavág és Draco elesik, érdemes alaposabban megnézni jelenetet. A fekete köpenyt viselő diákok között van egy fényképezős személy. Elaludt valaki a vágószobában?

Bónusz: Jégvarázs

Amikor Anna és Hans táncol a világítótorony tetején, láthatjuk az árnyékukat a hajó vitorláján. Minden idilli, de úgy tűnik, hogy a sötét sziluettek egy másik valóságból érkeztek erre a világra. A szereplők árnyékai nem érintik a talajt, mintha a levegőben lebegnének. Emellett nem láthatjuk a karakterek körül a világítótorony galériáját körülvevő kerítést sem. Az animációs mese rajongói bizonyára ezt már rögtön kiszúrták.

Miért fordulnak elő filmes melléfogások?

A filmkészítők szigorú határidők alapján és meghatározott költségvetés szerint dolgoznak. Figyelembe véve, hogy a filmkészítési folyamat mennyire együttműködő tud lenni, valójában örülhetünk, hogy nincsenek még nagyobb filmes hibák. Az olyan adatbázisok, mint például az Internet Movie Data Base (IMDB) tartalmaznak filmes tévedéseket, amelyekre nagyrészt a figyelmes filmrajongók hívták fel a figyelmet. A digitalizáció korában viszont az alkotók igyekeznek mindenre odafigyelni, hogy a mozi, mint különleges élmény még nagyon sokáig biztos menekülést jelentsen a szürke hétköznapok elől.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.