Családbarát bankszámlák a Takarékbanknál?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A Takarékbank nemcsak az aktív keresőkre gondol, amikor kialakítja a bankszámlacsomagokat. Nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekek tudatos nevelését, amibe a pénzzel való bánásmód is beletartozik. Ezért a Takarékbank kínálatában már csemete és ifjúsági számlát is találhatunk, ami más számlacsomagokkal kombinálva nagy kedvezményeket jelenthet a számunkra, már, ami a bankszámla vezetési díjakat érinti. Persze sokan kétkedve fogadják az ötletet, hogy gyermekük számára számlát nyissanak.

A mai világban már nem csak a malacperselyben gyűjthetik a gyerekek a zsebpénzüket. Egy bankszámla segítségével tudatosan és okosan kezelhetik a pénzügyiket, mi pedig könnyebben taníthatjuk meg őket a tudatos spórolásra és pénzkezelésre, amire a manapság igen is nagy szükség van. A Takarékbank természetesen értékeli az erőfeszítéseinket, és családi kedvezményeket kínál azoknak, akik már a gyermekünket is bevonják a pénzügyeikbe, és számlát nyitnak maguk és a gyermek számára a bankban. De miről is van szó?

A Takarékbanknál vezetett számla alapfeltétel

Ahhoz, hogy a családi kedvezményben részesüljünk, a saját számlánknak is a Takarékbanknál kell lennie, aminek az ingyenes szolgáltatásai és kedvezményes díjai is vannak. Az ingyenes szolgáltatások közé tartozik a netbank vezetése, ami teljesen ingyenes, valamint a bankkártyás vásárlás, ami lehet itthon, de külföldön is. A kedvezményes számlavezetési díjhoz bizonyos feltételeknek meg kell felelnünk, például annak, hogy minimum 50 000 Ft értékű tranzakciós terhelés történik a számlánkon minden hónapban.

Emellett bizonyos összegű, egy alkalommal történő jóváírásra is szükség van havonta, hogy a kedvezményekben részesülhessünk. Ez számlacsomagtól függően lehet 90 000 vagy 180 000 forint. A koronavírus járvány miatt a személyes érintkezések csökkentése kulcskérdés lett, amihez a bank úgy járul hozzá, hogy úgy alakítja ki a számlacsomagjait, ami csoportos befizetéseknek kedvez. Ezzel időt spórolhatunk, és a személyes ügyintézések számát is csökkenthetjük. De a családi kedvezményhez nem elég egy számla, a gyermekünk részére is nyitnunk kell egy számlát.

Csemete és ifjúsági számlák a Takarékbanknál

Nem is lenne értelme a családi kedvezménynek, ha a család legkisebbjei nem lennének belevonva. A Takarékbanknál ez egy olyan számla, ami nem ír elő kötelező jóváírást, vagyis nem bevételhez közi. Természetesen a családi kedvezményhez szükség lesz egy kisebb összegű jóváírásra a gyermek számára, de ez zsebpénzként is értelmezhető, emellett úgyis azok fognak a gyermeküknek bankszámlát nyitni, akik szándékoznak is rá valamekkora összeget is juttatni. A bankkártyás fizetés, illetve a netbank használat ebben az esetben is ingyenes.

Különbség van azonban a csemete és az ifjúsági kedvezmény között. Csemete kedvezményre leszünk jogosultak, ha a gyerkőc 14 év alatti, de már neki is szeretnénk zsebpénz gyűjteni, illetve már fiatal korban elkezdeni a tudatos pénzügyi nevelést. A családi kedvezménnyel akár ingyenes is lehet ennek a számlának a számlavezetési díja, de ennek hiányában is mindössze 50 Ft számlavezetési díjról van szó. Az ifjúsági kedvezmény a 14 év feletti gyermekeknek jár 18, illetve 26 éves korig. Életkor alapján dől el, hogy járhat-e családi kedvezmény, illetve hogy mekkora lesz a számla számlavezetési díja.

Miért éri meg a család minden tagjának bankszámlát nyitni?

Ha nemcsak magunknak, hanem gyermekünknek is nyitunk egy bankszámlát, akkor jogosultak lehetünk a családi kedvezményre, aminek értelmében a gyermekünk számlája teljesen díjtalan lehet. Ehhez természetesen több feltételnek kell megfelelnünk. Egyrészt a saját számlánkhoz tartozó feltételeknek, ami a havi jóváírásokra és terhelésekre vonatkozik. Másrészt a gyermekünk számlájára is szükséges havi összegű jóváírás, ám ez közel sem akkora összeg, mint mondjuk egy munkabér, hanem inkább zsebpénz összegű.

A családi kedvezmény mellett más előnye is van annak, ha nemcsak a felnőttek, de a gyermekek is rendelkeznek bankszámlával. A tudatos nevelést és a pénzügyekkel történő bánásmódot érdemes minél hamarabb elkezdeni, a Takarékbank számlái pedig remek segítséget nyújthatnak nekünk ebben a kérdésben.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
A jövő év elejétől frissül a Google AdSense bevétel-megosztási struktúrája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Manapság rengeteg olyan elektronikus lehetőség van, mely megkönnyíti számunkra az ügyintézést, illetve a hivatalokkal történő kapcsolattartást, mint például az ügyfélkapu vagy az ügyfélkapu tárhely (tárhely...
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Az Ügyfélkapu belépés ma már szinte senki számára sem ismeretlen, aki online intézi a hivatalos ügyeit. Ez az elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer ma már...
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
Amikor az autónk valamilyen okból meghibásodik, előre félünk, hogy a probléma megoldása bizony drága mulatság lesz. Sokan pedig ilyenkor a spórolás érdekében úgy döntetnek, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.