Családbarát bankszámlák a Takarékbanknál?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A Takarékbank nemcsak az aktív keresőkre gondol, amikor kialakítja a bankszámlacsomagokat. Nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekek tudatos nevelését, amibe a pénzzel való bánásmód is beletartozik. Ezért a Takarékbank kínálatában már csemete és ifjúsági számlát is találhatunk, ami más számlacsomagokkal kombinálva nagy kedvezményeket jelenthet a számunkra, már, ami a bankszámla vezetési díjakat érinti. Persze sokan kétkedve fogadják az ötletet, hogy gyermekük számára számlát nyissanak.

A mai világban már nem csak a malacperselyben gyűjthetik a gyerekek a zsebpénzüket. Egy bankszámla segítségével tudatosan és okosan kezelhetik a pénzügyiket, mi pedig könnyebben taníthatjuk meg őket a tudatos spórolásra és pénzkezelésre, amire a manapság igen is nagy szükség van. A Takarékbank természetesen értékeli az erőfeszítéseinket, és családi kedvezményeket kínál azoknak, akik már a gyermekünket is bevonják a pénzügyeikbe, és számlát nyitnak maguk és a gyermek számára a bankban. De miről is van szó?

A Takarékbanknál vezetett számla alapfeltétel

Ahhoz, hogy a családi kedvezményben részesüljünk, a saját számlánknak is a Takarékbanknál kell lennie, aminek az ingyenes szolgáltatásai és kedvezményes díjai is vannak. Az ingyenes szolgáltatások közé tartozik a netbank vezetése, ami teljesen ingyenes, valamint a bankkártyás vásárlás, ami lehet itthon, de külföldön is. A kedvezményes számlavezetési díjhoz bizonyos feltételeknek meg kell felelnünk, például annak, hogy minimum 50 000 Ft értékű tranzakciós terhelés történik a számlánkon minden hónapban.

Emellett bizonyos összegű, egy alkalommal történő jóváírásra is szükség van havonta, hogy a kedvezményekben részesülhessünk. Ez számlacsomagtól függően lehet 90 000 vagy 180 000 forint. A koronavírus járvány miatt a személyes érintkezések csökkentése kulcskérdés lett, amihez a bank úgy járul hozzá, hogy úgy alakítja ki a számlacsomagjait, ami csoportos befizetéseknek kedvez. Ezzel időt spórolhatunk, és a személyes ügyintézések számát is csökkenthetjük. De a családi kedvezményhez nem elég egy számla, a gyermekünk részére is nyitnunk kell egy számlát.

Csemete és ifjúsági számlák a Takarékbanknál

Nem is lenne értelme a családi kedvezménynek, ha a család legkisebbjei nem lennének belevonva. A Takarékbanknál ez egy olyan számla, ami nem ír elő kötelező jóváírást, vagyis nem bevételhez közi. Természetesen a családi kedvezményhez szükség lesz egy kisebb összegű jóváírásra a gyermek számára, de ez zsebpénzként is értelmezhető, emellett úgyis azok fognak a gyermeküknek bankszámlát nyitni, akik szándékoznak is rá valamekkora összeget is juttatni. A bankkártyás fizetés, illetve a netbank használat ebben az esetben is ingyenes.

Különbség van azonban a csemete és az ifjúsági kedvezmény között. Csemete kedvezményre leszünk jogosultak, ha a gyerkőc 14 év alatti, de már neki is szeretnénk zsebpénz gyűjteni, illetve már fiatal korban elkezdeni a tudatos pénzügyi nevelést. A családi kedvezménnyel akár ingyenes is lehet ennek a számlának a számlavezetési díja, de ennek hiányában is mindössze 50 Ft számlavezetési díjról van szó. Az ifjúsági kedvezmény a 14 év feletti gyermekeknek jár 18, illetve 26 éves korig. Életkor alapján dől el, hogy járhat-e családi kedvezmény, illetve hogy mekkora lesz a számla számlavezetési díja.

Miért éri meg a család minden tagjának bankszámlát nyitni?

Ha nemcsak magunknak, hanem gyermekünknek is nyitunk egy bankszámlát, akkor jogosultak lehetünk a családi kedvezményre, aminek értelmében a gyermekünk számlája teljesen díjtalan lehet. Ehhez természetesen több feltételnek kell megfelelnünk. Egyrészt a saját számlánkhoz tartozó feltételeknek, ami a havi jóváírásokra és terhelésekre vonatkozik. Másrészt a gyermekünk számlájára is szükséges havi összegű jóváírás, ám ez közel sem akkora összeg, mint mondjuk egy munkabér, hanem inkább zsebpénz összegű.

A családi kedvezmény mellett más előnye is van annak, ha nemcsak a felnőttek, de a gyermekek is rendelkeznek bankszámlával. A tudatos nevelést és a pénzügyekkel történő bánásmódot érdemes minél hamarabb elkezdeni, a Takarékbank számlái pedig remek segítséget nyújthatnak nekünk ebben a kérdésben.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.