A babaváró hitel buktatói

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A babaváró hitel buktatóit már most érdemes átolvasni, hiszen egy-egy hitelfelvétel rengeteg papírmunkával és idegeskedéssel jár, amit jobb egyes helyzetekben elkerülni. Ha már előre tudjuk, tudhatjuk, hogy számunkra biztosan elutasítással jár a hitelfelvétel akkor jobb bele sem vágni.

Az otpnél is felvehető a babaváró hitel

Az otp honlapján minden fontos információt közölnek a babaváró hitel igénylőivel és folyamatosan tájékoztatják az ügyfeleket a jogszabályi változásokról. A honlapon megtalálható egy kalkulátor is. Ha egy 10 millió Forintos babaváró hitelt szeretnénk felvenni és 19 éves futamidőt választunk, akkor a havi törlesztőrészlet 48 027 Forint lesz. Érdemes minél rövidebb futamidőt választani, mert eleget kell tenni annak a feltételnek, hogy maximum 50 000 Forint lehet a havi törlesztés összege. Minél hosszabb futamidőt választunk annál magasabb lesz a havi törlesztőrészlet.

A babaváró hitel veszélyei

A babaváró hitel veszélyeket is rejt. magában, hiszen tulajdonképpen a hitelt felvevő családok azt vállalják, hogy 5 éven belül gyermekük születik. Ez egy több évre is kiható döntés és 5 év alatt nagyon sok minden megtörténhet. Legrosszabb esetben nem születik meg a gyermek és esetleg a házasság válással végződik. Ennél a hitelfelvételnél érdemes minden rossz kimenetelt is mérlegelni mielőtt aláírjuk a babaváró hitelszerződést.

A babaváró hitel buktatói, ha nem születik gyerek, visszafizetése

Amennyiben nem sikerül teljesíteni azt, hogy 5 éven belül megszülessen a gyermek, úgy egy összegben kell visszafizetni az addig igénybevett kamattámogatást. A hitel nem szűnik meg, hanem egy sokkal magasabb kamat mellett kell továbbra is fizetni a futamidő végéig a törlesztőrészleteket. A babaváró hitel buktatói, ha nem születik gyermek visszafizetéssel is végződhet, így még hitelfelvétel előtt érdemes alaposan átgondolni, hogy biztosan tudjuk-e vállalni és teljesíteni azokat a követelményeket, amelyeket velünk szemben támaszt az állam és a pénzintézet.

Babaváró hitel gyakori kérdések

Sokszor babaváró hitel esetében gyakori kérdésként merül fel, hogy az igénylés elindítása és a hitelbírálat miként történik. Az igényléshez különféle hivatalos dokumentumokat kell bemutatni a pénzintézetnek. A jövedelemigazolás talán a legfontosabb, amelyet a munkáltatótól kell beszerezni és 30 napnál régebbi nem lehet. Ha más banknál vezetjük a folyószámlánkat, akkor hitelesített bankszámlakivonatra vagy annak eredeti példányára lesz szükség. Vállalkozó esetében NAV igazolás bemutatása szükséges. A CSED, a GYES vagy a GYED igazolása esetén a kifizetőhelytől kell a munkáltatói igazolást beszerezni és ez sem lehet 12 hónapnál régebbi.

A hitel célja szerint is szükséges pár dokumentumot bemutatni. Ha kiváltandó hitelünk van, akkor egy standard igazolást várnak az adott hitelről és 30 napnál nem régebbi banki igazolást a hitel utolsó 3 havi fizetési múltjáról. Hitelesített vagy eredeti számlakivonatra lesz szükség. Amennyiben legalább 12 hetet betöltött magzatról van szó, úgy várandósgondozási kiskönyvet vagy az orvos által kiállított dokumentumot kell mellékelni. Ezen kívül szükség lesz a lakcím igazolására, az adóigazolványra. Ha nincsen adóigazolvány, akkor ideiglenes adóigazolvány vagy adóazonosító jel igazolása szükséges.

Miután minden megfelelő dokumentum benyújtásra került a bankban ki kell tölteni egy formanyomtatványt és meg kell kötni a hitelszerződést. Az igénylés folyamatának elindítása után a bank elvégzi a hitelbírálatot. Ha mindent rendben találtak akkor 10 munkanapja van arra, hogy kiutalja a hitelt az igénylőnek. Ha elutasításra talál a kérelmünk, akkor a Fővárosi Kormányhivatalnál lehet fellebbezést benyújtani. Ha elindult a hitel, akkor már csak a havi törlesztőrészletek megfizetésére van szükség és természetesen 5 éven belül eleget kell tenni a gyermekvállalásnak.

Babaváró hitel és különös feltételek

Babaváró hitel felvétele esetén a feltételek átolvasása is nagyon fontos. Ez egy nagyon különleges konstrukció, így, ha nem vagyunk túlzottan járatosak a hitelfelvételben, akkor talán érdemes pénzügyi szakember segítségét kérni. Az alapvető feltételek megismerése kizárja azt, hogy a későbbiekben meglepetés érjen bennünket. Ennél a hitelkonstrukciónál a gyermekek után járó kedvezmények, a gyerekek számához szorosan kapcsolódó feltételek, maga a gyermekvállalás és a házasság is fontos kérdés.

Nagyon fontos már az elején eldönteni, hogy biztosan vállalható-e az, hogy ha mégsem születik meg a gyermek, akkor a hitel egy sokkal magasabb kamatozású személyi kölcsönné változhat át. A kölcsön felvétele előtt át kell gondolni, hogy rendelkezünk-e a megfelelő keresettel, rendelkezünk-e a megfelelő ledolgozott évekkel, nem szerepelünk-e a KHR adóslistán. Ha mindezeket már az elején alaposan átgondoljuk, akkor nem érhet bennünket meglepetés és nem verjük magunkat felesleges kiadásokba. Sokszor a kisbetűs részekben rejlenek a legfontosabb információk, így a szerződés aláírása előtt érdemes ennek átolvasására is elegendő időt szánni. Talán kevesen tudják, de a futamidő alatt a kezességvállalási díj megfizetése is a hitelfelvevőt terheli a tartozás megfizetése mellett.

A babaváró hitel buktatói vélemények

A babaváró hitel buktatói vélemények között az interneten nagyon sok hasznos információt olvashatunk el olyan személyektől, akik esetleg már átestek a hitelfelvételen. Ezek a kommentek és vélemények mindenki számára hasznosak lehetnek, ha még nem történt meg a babaváró hitel felvétele. Ezek az információk olyan ismeretanyaggal is elláthatnak bennünket, amelyről esetleg eddig nem is hallottunk.

A babaváró hitel válás gyakori kérdések

A babaváró hitel válás gyakori kérdések között merül fel, hiszen ez az egyik legnagyobb buktatója ennek a konstrukciónak. Óvakodni kell, hiszen, ha azt érezzük, hogy párkapcsolatunk nem nyugszik túl biztos alapokon, akkor nem érdemes belevágni, hiszen, ha nem sikerül teljesíteni a gyermekvállalást, akkor a hitel egy emelt kamattal rendelkező hitellé alakul át és az igénybevett kamattámogatást is vissza kell fizetni.

A babaváró hitel visszafizetés egy összegben

A babaváró hitel visszafizetés egy összegben is megvalósulhat, ha például nem tudjuk teljesíteni a gyermekvállalást, de ebben az esetben is ki kell fizetni az addig felvett kamattámogatást. Kamattámogatás csak abban az esetben járhat, ha minden feltételt teljesítettek a hiteligénylők.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.