Amit Az elvarázsolt Dollár című filmről nem tudtál!

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az „Az elvarázsolt dollár” 1985-ben forgatott, 1986-ban bemutatott magyar vígjáték, Bujtor István rendezésében, aki a főszerepet is alakítja. A film az Ötvös Csöpi nyomozóról szóló krimisorozat harmadik része, és az egyik legnépszerűbb magyar filmalkotásnak számít.

A film cselekménye egy hamis dollárbandára fókuszál, akik a Balaton környékén terjesztik a hamisított 100 dollárokat. Ötvös Csöpi nyomozót bízzák meg az ügy felderítésével, aki hamarosan rájön, hogy a banda tagjai nem csak a hamisítással, de más illegális tevékenységekkel is foglalkoznak.

A film tele van humorral, akcióval és izgalmakkal. Bujtor István remekül alakítja a laza, dezjé stílusú nyomozót, akinek humora és talpraesettsége még a legnehezebb helyzetekben is segít. A film további szereplői között is megtalálhatunk neves magyar színészeket, mint Kern András, Kozák László, Kristály Barbara és Derzsi János.

Az elvarázsolt dollár, mint a 80-s évek korrajz

Az „Az elvarázsolt dollár” nem csak egy szórakoztató film, de remek korrajz is a nyolcvanas évek Magyarországáról. A film bemutatja a Balaton környékének hangulatát, a korabeli divatot és zenei stílust, és betekintést enged a magyar rendőrség akkori munkájába.

A film sikere nem csak Magyarországra korlátozódott, a Szovjetunióban is nagy népszerűségre tett szert. A filmet több nyelvre is lefordították, és a mai napig vetítik a televízióban.

Az „Az elvarázsolt dollár” örök klasszikusnak számít a magyar filmtörténetben. A film humoros, izgalmas és remekül tükrözi a nyolcvanas évek Magyarországának hangulatát. Ha egy jó magyar vígjátékot keresel, amit bármikor újra lehet nézni, akkor az „Az elvarázsolt dollár” tökéletes választás.

„Az elvarázsolt dollár” igazán szórakoztató film

A film nem csak szórakoztató, de tanulságos is. Megmutatja, hogy a gonosztevők mindig elbuknak, és a jó győzedelmeskedik. A film humoros stílusa pedig segít elfelejteni a hétköznapok gondjait és egy kicsit kikapcsolódni.

Ha még nem láttad az „Az elvarázsolt dollár” című filmet, akkor mindenképpen pótold be! Nem fogsz csalódni!

A film további érdekességei:

  • A film forgatása 1985 nyarán zajlott a Balaton környékén.
  • A film zenéjét Frenreisz Károly és a Skorpió együttes szerezte.
  • A filmben szereplő hamis dollárokat a Magyar Nemzeti Bank készítette.
  • A film a mozikban 1,3 millió nézőt vonzott.

Az „Az elvarázsolt dollár” örökbecsű magyar film, ami a mai napig szórakoztatja a közönséget. A film humora, izgalma és a korabeli hangulat felejthetetlenné teszik.

Érdekességek az „Az elvarázsolt dollár” forgatásáról:

Bujtor István balesete:

A film forgatása során Bujtor István súlyos balesetet szenvedett. Egy vízisíeléses jelenet forgatása közben elvesztette az egyensúlyát és esett, súlyosan megsérítve a lábát. A baleset miatt a forgatást több hétre le kellett állítani.

A hamis dollárok:

A filmben szereplő hamis dollárokat a Magyar Nemzeti Bank készítette. A bank szakértői gondoskodtak róla, hogy a hamisítványok minél jobban hasonlítsanak az igazi dollárokra.

A stáb:

A film stábjában számos neves magyar színész és filmes szakember vett részt. A rendező Bujtor István mellett a filmben szerepelt Kern András, Kozák László, Kristály Barbara, Derzsi János, Garas Dezső és Puskás Ferenc is.

A forgatási helyszínek:

A film forgatása a Balaton környékén zajlott. A stáb többek között Balatonfüreden, Tihanyban, Csopakon és Balatonalmádiban forgatott.

A film zenéje:

A film zenéjét Frenreisz Károly és a Skorpió együttes szerezte. A film betétdalát, a „Zöld a fű” című dalt Frenreisz Károly és Papp Tamás énekli.

A film sikere:

Az „Az elvarázsolt dollár” a mozikban 1,3 millió nézőt vonzott. A film a Szovjetunióban is nagy népszerűségre tett szert.

A film öröksége:

Az „Az elvarázsolt dollár” örök klasszikusnak számít a magyar filmtörténetben. A film humoros, izgalmas és remekül tükrözi a nyolcvanas évek Magyarországának hangulatát.

„Az elvarázsolt dollár” ráadás infók

  • A filmben Bujtor István karaktere, Ötvös Csöpi egy Trabant 601-essel közlekedik. A Trabant a nyolcvanas évek Magyarországának egyik ikonikus autója volt.
  • A filmben szereplő vitorláshajó, a Topolino, Bujtor István saját hajója volt.
  • A filmben Puskás Ferenc és Dr. Hegedűs Csaba is szerepel, aki egy kisebb cameoszerepet kapott.

Remélem, hogy ezek az érdekességek felkeltették az érdeklődésedet az „Az elvarázsolt dollár” című film iránt. Ha még nem láttad, akkor mindenképpen pótold be!

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.