Amit a Paysafecard vásárlásról tudni érdemes

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A Paysafecard vásárlás egyre népszerűbb Magyarországon is. Ugyan hazánkban még viszonylag kevés funkció érhető el, de más országokban már egyre szélesebb körben használható ez a fizetési mód. Egyre inkább terjednek az alternatív megoldások a fizetés területén, köszönhetően annak, hogy a bankkártyás fizetés sokszor nem biztonságos. Egyre több a csaló, aki próbálja ellopni a személyes adatainkat, a bankkártyánk, bankszámlánk adatait. Már az online piactereken is terjednek ezek a fajta csalások, illetve a webshopokban történő bankkártyás fizetéseknél is nagyon sok a visszaélés, így sokan már nem is mernek így vásárolni.

Csakhogy az untávét, vagyis az a lehetőség, hogy a futárnál fizessünk, szintén pénzbe kerül, ezzel pedig az online vásárolt termék ára sem lesz már kedvező. Szerencsére számos alternatív megoldás van már a fizetésre, például a Paysafecard. Lássuk, mit is kell tudunk erről a fizetési lehetőségről, milyen előnyei, esetleg hátrányai vannak, hogyan működik, és persze azt sem árt tudni, hogy hogyan szerezhetjük be. De kezdjük az elején!

Mi az a Paysafecard?

A következő mondattal invitál mindenkit a Paysafecard: “fizess kényelmesen és biztonságosan a paysafecarddal! Az online készpénzes fizetés legegyszerűbb módja”. De miről is van szó pontosan? Nos, a Paysafecard egy olyan alternatív fizetési lehetőség, mellyel a készpénzhez hasonlóan, biztonságosan és egyszerűen tudunk fizetni offline és online is. A kártyára egy előre meghatározott összeget lehet feltölteni, és a feltöltött összegig tudunk vele meghatározott helyeken fizetni. Manapság az online készpénzes fizetés legegyszerűbb módjának tartják ezt a lehetőséget.

Hogyan működik a Paysafecard vásárlás?

Ahhoz, hogy beszerezhessük a paysafecardot, két lehetőség kínálkozik. Az egyik lehetőség nem kötött regisztrációhoz, a fizetéshez mindössze csak egy 16 jegyű kódra van szükség. Nem kell megadnunk a személyes adatainkat, bankszámlaszámunkat vagy akár a hitelkártyánk adatait, viszont a maximális összeg tranzakciónként 15.000 Ft. Ez a verzió is már több értékesítési ponton megvásárolható Magyarországon is.

A másik lehetőség a regisztrációhoz kötött forma, ami számos előnnyel kecsegtet, többek között azzal, hogy a maximális összeg tranzakciónként 320.000 Ft. Egyes országokban több funkció is elérhető, például paysafecard Mastercardot is lehet rendelni, lehet utalványt vásárolni a paysafecard utalványboltban, de az epinnél is lehet paysafecardot vásárolni. Ezek a funkciók hazánkban egyenlőre nem érhetőek el, nálunk egyenlőre csak a magasabb összeg feltöltése lehetséges a paysafecard directtel. Ugyanakkor, érdemes tájékozódni az egyes országok paysafecard lehetőségeiről, illetve az értékesítési helyekről, ha külföldre tervezünk utazni.

A Paysafecard vásárlás előnyeiről

Lássuk, miért is előnyös számunkra a paysafecard vásárlás:

  • biztonságos: a paysafecard nagy előnye, hogy úgy lehet fizetni vele, akár a készpénzzel, nincs szükség olyan adatokra, mint a hitelkártya vagy a banki adatok, amelyeket az online fizetéskor el szoktak kérni. Erre sokan érzékenyek, ezzel a megoldással azonban nincs szükség semmilyen személyes adatra a fizetéshez.
  • annyit költhetünk, amennyit terveztünk: mivel a kártyán meghatározott összeg van, így nem fogunk többet költeni, mint terveztünk, hiszen nem is tudunk. A bankkártyák esetében sokszor van hitelkeret, és a hitelkártyák limitje is viszonylag magas, így megeshet, hogy többet költünk a tervezettnél, a paysafecarddal viszont nem.
  • regisztrációval könnyen áttekinthető az egyenleg: amennyiben regisztrálunk, akkor a belépési adatainkkal könnyedén át tudjuk tekinteni a pénzügyeinket, illetve az egyenlegünket. Látni fogjuk mire költöttünk és mennyit, illetve hogy mennyit költhetünk még.
  • paysafecard direc: ez a paysafecard alkalmazás egyik funkciója, mely lehetővé teszi a paysafecard egyenleg feltöltését a legközelebbi értékesítési ponton.
  • applikációval a mobilunkkal is fizethetünk: az applikáció másik hasznos funkciója a scan2pay funkció, mely lehetővé teszi a mobiltelefonnal történő fizetést is.
  • alsó korhatár 16 év: ha a szülők gondolkodnak azon, hogy gyermekünk kezében adjanak valamilyen fizetőeszközt, de bankkártyát még nem szeretnének, akkor a paysafecard jó megoldás lehet, hiszen a kártyán meghatározott összeg van, így nem lehet mínuszba menni, csak annyit lehet róla költeni, amekkora összeggel fel van töltve.

A paysafecard hátránya talán az, hogy hazánkban még viszonylag kevés helyen fizethetünk vele, de mivel egyre népszerűbb ez a lehetőség, valószínűleg az elfogadóhelyek száma is emelkedni fog.

Milyen költségek merülnek fel a Paysafecard vásárlás esetén?

A Paysafecard regisztáció ingyenes, ahogyan az előre kifizetett kódokkal, valamint a paysafecard számlával történő fizetés is, ugyanakkor nem árt utána nézni, hogy van-e valamilyen egyéb költség, amivel számolnunk kell.

  • Visszaváltás díja: a paysafecard ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) 16. pontjában olvasható, hogy visszaváltáskor 2 000 HUF összeget levonnak le, tehát 2000 Ft-tal kevesebbet kapunk vissza. Ezt mind visszaváltáskor felszámolják, szóval érdemes megfontolni, hogy valóban szeretnénk-e visszaváltást vagy sem.
  • Rendelkezésre bocsátási díj: ezzel az összeggel csak azoknak a paysafecard számlatulajdonosoknak kell számolnia, akik 12 hónapig nem használták a paysafecardjukat semmilyen tranzakcióra, tehát nem fizettek vele. Ez 1600 Ft, és ezt az összeget havonta vonják a 12 hónapos időszak letelte után. A paysafecard előre fizetett kóddal rendelkező ügyfelek esetében 900 Ft rendelkezési díjjal kell számolni abban az esetben, ha a kód megvásárlását követő 1. hónap után még marad összeg a kártyán. Ezt az összeget mindaddig vonják, amíg az előre feltöltött összeg el nem fogy.
  • Tranzakció díja: ez nem mindes esetben merül fel, csak egyes, előre meghatározott kereskedőknél.
  • Átszámítás díja valutaváltás esetén: attól, hogy a kártyán forintba kerül fel az összeg, még más valutában is fizethetünk, ám a valutaátváltással lebonyolított tranzakciókért díjat számol fel a paysafecard. A paysafecardnak van pénznemkalkulátor is, mellyel azonnal ki tudjuk számolni az aktuális átváltási árfolyamot.

Hol vásárolhatjuk meg Paysafecardot?

Paysafecard értékesítési pontból több mint +650 000 világszerte, jellemzően sok nagy szupermarketlánc, postahivatal, és kioszk kínálatában is elérhető. Magyarország ebben a tekintetében még viszonylag gyerekcipőben jár, de azt azért nem lehet mondani, hogy a paysafecard vásárlás annyira nehézkes lenne hazánkban, vagy olyan nehéz lenne értékesítési pontot találni. Hazánkban jellemzően a Magyar Posta értékesít paysafecardot, de az OMV és a Mobil Petrol benzinkutakon, illetve a Pay Station weboldalon/alkalmazásban.

Ha szeretnénk tudni, hogy melyik a hozzánk legközelebb eső értékesítés pont, akkor a paysafecard weboldalán oldalt érdemes felkeresnünk, ugyanis itt irányítószám megadásával pontosan meg tudjuk keresni, hogy hol tudjuk beszerezni az előre fizetett pasysafecardunkat. Természetesen a kereső nemcsak a hazai értékesítési pontokat tudja megmutatni nekünk, hanem az összes értékesítési pontot szerte a világban. Így ha külföldön járunk is, könnyedén találhatunk értékesítési pontokat.

Hol vásárolhatunk Paysafecarddal?

Fontos kérdés, hogy jelenleg hol tudjuk használi a paysafecardot, ez pedig segít eldönteni, hogy mennyire éri meg nekünk ez a fizetési forma. Mint, ahogy már említettük, a paysafecard még csak nemrég érkezett meg Magyarországra, így viszonylag korlátozottak a lehetőségeink a használat tekintetébe. A paysafecardot csak a paysafecard logóval ellátott webshop-okban lehet használni, játékok, streaming és letöltési szolgáltatások vásárlásához, software letöltésekhez, közösségi oldalakon történő fizetéshez, fogadási és szerencsejáték oldalak esetében, egyes jegyértékesítési weboldalak esetében, illetve az X-box, a Playstation, és a Steam vásárlásokhoz. A paysafecard vásárlás tehát még elég korlátozott, de évről évre egyre szélesedik a felhasználás köre.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.