Amit a Paysafecard vásárlásról tudni érdemes

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A Paysafecard vásárlás egyre népszerűbb Magyarországon is. Ugyan hazánkban még viszonylag kevés funkció érhető el, de más országokban már egyre szélesebb körben használható ez a fizetési mód. Egyre inkább terjednek az alternatív megoldások a fizetés területén, köszönhetően annak, hogy a bankkártyás fizetés sokszor nem biztonságos. Egyre több a csaló, aki próbálja ellopni a személyes adatainkat, a bankkártyánk, bankszámlánk adatait. Már az online piactereken is terjednek ezek a fajta csalások, illetve a webshopokban történő bankkártyás fizetéseknél is nagyon sok a visszaélés, így sokan már nem is mernek így vásárolni.

Csakhogy az untávét, vagyis az a lehetőség, hogy a futárnál fizessünk, szintén pénzbe kerül, ezzel pedig az online vásárolt termék ára sem lesz már kedvező. Szerencsére számos alternatív megoldás van már a fizetésre, például a Paysafecard. Lássuk, mit is kell tudunk erről a fizetési lehetőségről, milyen előnyei, esetleg hátrányai vannak, hogyan működik, és persze azt sem árt tudni, hogy hogyan szerezhetjük be. De kezdjük az elején!

Mi az a Paysafecard?

A következő mondattal invitál mindenkit a Paysafecard: “fizess kényelmesen és biztonságosan a paysafecarddal! Az online készpénzes fizetés legegyszerűbb módja”. De miről is van szó pontosan? Nos, a Paysafecard egy olyan alternatív fizetési lehetőség, mellyel a készpénzhez hasonlóan, biztonságosan és egyszerűen tudunk fizetni offline és online is. A kártyára egy előre meghatározott összeget lehet feltölteni, és a feltöltött összegig tudunk vele meghatározott helyeken fizetni. Manapság az online készpénzes fizetés legegyszerűbb módjának tartják ezt a lehetőséget.

Hogyan működik a Paysafecard vásárlás?

Ahhoz, hogy beszerezhessük a paysafecardot, két lehetőség kínálkozik. Az egyik lehetőség nem kötött regisztrációhoz, a fizetéshez mindössze csak egy 16 jegyű kódra van szükség. Nem kell megadnunk a személyes adatainkat, bankszámlaszámunkat vagy akár a hitelkártyánk adatait, viszont a maximális összeg tranzakciónként 15.000 Ft. Ez a verzió is már több értékesítési ponton megvásárolható Magyarországon is.

A másik lehetőség a regisztrációhoz kötött forma, ami számos előnnyel kecsegtet, többek között azzal, hogy a maximális összeg tranzakciónként 320.000 Ft. Egyes országokban több funkció is elérhető, például paysafecard Mastercardot is lehet rendelni, lehet utalványt vásárolni a paysafecard utalványboltban, de az epinnél is lehet paysafecardot vásárolni. Ezek a funkciók hazánkban egyenlőre nem érhetőek el, nálunk egyenlőre csak a magasabb összeg feltöltése lehetséges a paysafecard directtel. Ugyanakkor, érdemes tájékozódni az egyes országok paysafecard lehetőségeiről, illetve az értékesítési helyekről, ha külföldre tervezünk utazni.

A Paysafecard vásárlás előnyeiről

Lássuk, miért is előnyös számunkra a paysafecard vásárlás:

  • biztonságos: a paysafecard nagy előnye, hogy úgy lehet fizetni vele, akár a készpénzzel, nincs szükség olyan adatokra, mint a hitelkártya vagy a banki adatok, amelyeket az online fizetéskor el szoktak kérni. Erre sokan érzékenyek, ezzel a megoldással azonban nincs szükség semmilyen személyes adatra a fizetéshez.
  • annyit költhetünk, amennyit terveztünk: mivel a kártyán meghatározott összeg van, így nem fogunk többet költeni, mint terveztünk, hiszen nem is tudunk. A bankkártyák esetében sokszor van hitelkeret, és a hitelkártyák limitje is viszonylag magas, így megeshet, hogy többet költünk a tervezettnél, a paysafecarddal viszont nem.
  • regisztrációval könnyen áttekinthető az egyenleg: amennyiben regisztrálunk, akkor a belépési adatainkkal könnyedén át tudjuk tekinteni a pénzügyeinket, illetve az egyenlegünket. Látni fogjuk mire költöttünk és mennyit, illetve hogy mennyit költhetünk még.
  • paysafecard direc: ez a paysafecard alkalmazás egyik funkciója, mely lehetővé teszi a paysafecard egyenleg feltöltését a legközelebbi értékesítési ponton.
  • applikációval a mobilunkkal is fizethetünk: az applikáció másik hasznos funkciója a scan2pay funkció, mely lehetővé teszi a mobiltelefonnal történő fizetést is.
  • alsó korhatár 16 év: ha a szülők gondolkodnak azon, hogy gyermekünk kezében adjanak valamilyen fizetőeszközt, de bankkártyát még nem szeretnének, akkor a paysafecard jó megoldás lehet, hiszen a kártyán meghatározott összeg van, így nem lehet mínuszba menni, csak annyit lehet róla költeni, amekkora összeggel fel van töltve.

A paysafecard hátránya talán az, hogy hazánkban még viszonylag kevés helyen fizethetünk vele, de mivel egyre népszerűbb ez a lehetőség, valószínűleg az elfogadóhelyek száma is emelkedni fog.

Milyen költségek merülnek fel a Paysafecard vásárlás esetén?

A Paysafecard regisztáció ingyenes, ahogyan az előre kifizetett kódokkal, valamint a paysafecard számlával történő fizetés is, ugyanakkor nem árt utána nézni, hogy van-e valamilyen egyéb költség, amivel számolnunk kell.

  • Visszaváltás díja: a paysafecard ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) 16. pontjában olvasható, hogy visszaváltáskor 2 000 HUF összeget levonnak le, tehát 2000 Ft-tal kevesebbet kapunk vissza. Ezt mind visszaváltáskor felszámolják, szóval érdemes megfontolni, hogy valóban szeretnénk-e visszaváltást vagy sem.
  • Rendelkezésre bocsátási díj: ezzel az összeggel csak azoknak a paysafecard számlatulajdonosoknak kell számolnia, akik 12 hónapig nem használták a paysafecardjukat semmilyen tranzakcióra, tehát nem fizettek vele. Ez 1600 Ft, és ezt az összeget havonta vonják a 12 hónapos időszak letelte után. A paysafecard előre fizetett kóddal rendelkező ügyfelek esetében 900 Ft rendelkezési díjjal kell számolni abban az esetben, ha a kód megvásárlását követő 1. hónap után még marad összeg a kártyán. Ezt az összeget mindaddig vonják, amíg az előre feltöltött összeg el nem fogy.
  • Tranzakció díja: ez nem mindes esetben merül fel, csak egyes, előre meghatározott kereskedőknél.
  • Átszámítás díja valutaváltás esetén: attól, hogy a kártyán forintba kerül fel az összeg, még más valutában is fizethetünk, ám a valutaátváltással lebonyolított tranzakciókért díjat számol fel a paysafecard. A paysafecardnak van pénznemkalkulátor is, mellyel azonnal ki tudjuk számolni az aktuális átváltási árfolyamot.

Hol vásárolhatjuk meg Paysafecardot?

Paysafecard értékesítési pontból több mint +650 000 világszerte, jellemzően sok nagy szupermarketlánc, postahivatal, és kioszk kínálatában is elérhető. Magyarország ebben a tekintetében még viszonylag gyerekcipőben jár, de azt azért nem lehet mondani, hogy a paysafecard vásárlás annyira nehézkes lenne hazánkban, vagy olyan nehéz lenne értékesítési pontot találni. Hazánkban jellemzően a Magyar Posta értékesít paysafecardot, de az OMV és a Mobil Petrol benzinkutakon, illetve a Pay Station weboldalon/alkalmazásban.

Ha szeretnénk tudni, hogy melyik a hozzánk legközelebb eső értékesítés pont, akkor a paysafecard weboldalán oldalt érdemes felkeresnünk, ugyanis itt irányítószám megadásával pontosan meg tudjuk keresni, hogy hol tudjuk beszerezni az előre fizetett pasysafecardunkat. Természetesen a kereső nemcsak a hazai értékesítési pontokat tudja megmutatni nekünk, hanem az összes értékesítési pontot szerte a világban. Így ha külföldön járunk is, könnyedén találhatunk értékesítési pontokat.

Hol vásárolhatunk Paysafecarddal?

Fontos kérdés, hogy jelenleg hol tudjuk használi a paysafecardot, ez pedig segít eldönteni, hogy mennyire éri meg nekünk ez a fizetési forma. Mint, ahogy már említettük, a paysafecard még csak nemrég érkezett meg Magyarországra, így viszonylag korlátozottak a lehetőségeink a használat tekintetébe. A paysafecardot csak a paysafecard logóval ellátott webshop-okban lehet használni, játékok, streaming és letöltési szolgáltatások vásárlásához, software letöltésekhez, közösségi oldalakon történő fizetéshez, fogadási és szerencsejáték oldalak esetében, egyes jegyértékesítési weboldalak esetében, illetve az X-box, a Playstation, és a Steam vásárlásokhoz. A paysafecard vásárlás tehát még elég korlátozott, de évről évre egyre szélesedik a felhasználás köre.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
A jövő év elejétől frissül a Google AdSense bevétel-megosztási struktúrája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Manapság rengeteg olyan elektronikus lehetőség van, mely megkönnyíti számunkra az ügyintézést, illetve a hivatalokkal történő kapcsolattartást, mint például az ügyfélkapu vagy az ügyfélkapu tárhely (tárhely...
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Az Ügyfélkapu belépés ma már szinte senki számára sem ismeretlen, aki online intézi a hivatalos ügyeit. Ez az elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer ma már...
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
Amikor az autónk valamilyen okból meghibásodik, előre félünk, hogy a probléma megoldása bizony drága mulatság lesz. Sokan pedig ilyenkor a spórolás érdekében úgy döntetnek, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.