Akciós újságok

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az akciós újságok jönnek és jönnek, hetente többször is. Tele a postaládánk, mire észbe kapunk. Számos hazai nagyobb és kisebb üzlet küld ki rendszeres vásárlóinak akciós újságot, vagy ha nem is szórólap formájában kapjuk bedobva, akkor az üzleteikben kapható a következő akciós leírás. De már online módon is letölthető a legtöbb.

Vajon van létjogosultsága még mindig a papíralapú akciós újságoknak vagy már épp ideje lenne online újságra váltanunk? Mindkettőnek megvan a maga előnye, hátránya, mely cikkünkből ki fog derülni.

Kincs vagy szemét?

Az akciós újság az egyikünknek szemét, bosszúság, egy újabb kidobandó tétel, addig másnak mindennapi kincs, melyre várakozik és szereti. Sokan hétről hétre várják, hogy mikor érkezik meg a hőn várt újság, hogy az akciókból válogathassanak, és ez alapján intézzék a bevásárlásukat is. Főként az idősebb korosztály közkedvelt újságja, hiszen rengeteget lehet spórolni az akció figyeléssel, a több üzletbe való ellátogatással és a kedvezményes termékek megvásárlásával. Ám van, akinek ténylegesen bosszúságot okoz a mérhetetlenül sok papír, ami így szemétbe kerül, mert érdektelen számára az akció, a reklámozni kívánt termékek vagy az üzlethálózat.

Az akciós újság nem az élelmiszerláncok privilégiuma

A szegmens nagyon változó, nem csak élelmiszerüzletek terítik az akciós újságokat, hanem szépség, divat, barkács, sőt elektronikai eszközök, lakberendezés, gyógyszer témában is kaphatunk olykor szórólapot. Az Aldi, Tesco, Lidl, CBA, Penny Market, Interspar, Metro, Rossman, Auchan, Benu, Euronics, Pepco is készít akciós szórólapot, hagy csak párat felsoroljunk az ismertebb, népszerűbb magazinokból.

Ezeknek az akciós újságoknak közel 90%-a bizonyosan a kukákban végzi olvasatlanul és ráadásul rengeteg papírt felemészt. Ám mégis van létjogosultsága, hiszen az akciókat eljuttatja azokhoz is, akik szívesen élnek vele.

Akciós újságok előnye papír alapon

A papír alapú akciós újságok előnye, hogy közvetlenül kézhez kapja mindenki azon a területen, lokálisan, akihez el szeretné az üzlet juttatni. Így egy-egy város teljes lakossága értesülhet az adott akciókról. A papírt magával tudja vinni mindenki, bejelölve rajta, mit szeretne feltétlenül megvásárolni. Meg tudja nézni bármikor. Illetve így olyan emberhez is eljut az akciós újság, aki nagy valószínűség szerint nem vásárolt még az üzlettől, nem tervezett venni éppen semmit, de az újság hatására kedvet kap egy-egy akciós termék megvételére mégis.

Akciós újság hátránya papír alapon

Legnagyobb hátránya, hogy rengeteg papírt felemészt, ami mindig a kukában végzi, jobb esetben olvasás után, rosszabb esetben még olvasás előtt.

Akciós újságok online változatának előnye

Az akciós újság online formában történő terítésének nagy előnye, hogy nem kell hozzá semennyi papírt elhasználni. A fiatalokhoz könnyebb eljuttatni ebben a formában az akciókat. Az újság digitalizált változatának még az egyik legnagyobb előnye, hogy jobban lehet specifikusan azokhoz eljuttatni, akiket ténylegesen érdekel is az akció.

Akciós újságok online változatának hátránya

Sokaknak még ma sincs számítógépe, az idősebb korosztály pedig még most sem minden esetben mozog biztonságosan az online térben, így nem jut el hozzájuk digitális formában az akció. Ráadásul, aki rendszeresen megnézi az akciós újságot kézhez kapva, papír alapon, annak nem biztos, hogy online formában eszébe jut letölteni, megnézni az aktuális újságot. Ha pedig elfelejti rendszeresen letölteni, akkor nem fog értesülni a váltakozó akciókról.

Az akciós újságok online megjelenése inkább a fiatalabb korosztály számára kedvezőbb, a papíron megjelenő akciós újságok viszont az idősebb korosztálynak aktuálisabbak, kézzelfoghatóbbak.

Érdekes tanulmány születhetne arról, hogy az akciós újságokat ki az, aki ténylegesen el is olvassa, vásárol a hatásukra és utána mit kezd az aktualitását vesztett papírral, illetve az online formáját kik töltik le leginkább. De arról is érdekes lenne olvasni, hogy mennyivel esne vissza a vásárlás, ha teljesen megszűnnének az akciós újságok online és papír formában is.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.