Akár havi százezer forint támogatással albérletbe

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

albérlet Budapest

Ez a lakhatási támogatás, ami akár havi 100 ezer forint is lehet 12 hónapon keresztül. Ezt azok igényelhetik, akik pályakezdő fiatalok, vagy álláskeresők, akiknek a leendő munkahelye és a lakóhelye olyan messze van egymástól, hogy szállást kell bérelnie. Ez a távolság minimum 60 kilométer. A lakhatási támogatást utólag adják, számlákkal kell igazolni a lakásbérlést, a rezsiköltségeket. Sokszor ez a dolog buktatója. Hisz az albérletpiac még mindig szürkezóna, ahol sokszor nincs szerződés, nincs számla, a fizetés zsebbe megy. Ilyenkor pedig a bérlő jogai is csorbulhatnak, hisz ki van szolgáltatva a tulajdonosnak, nem tudja érvényesíteni az igényeit.

Hogy milyen az ideális lakás? Milyen ingatlanokat keresnek Budapesten? Fontos a minőség, a biztonság, a felszereltség. Hogy ne kelljen háztartási gépeket, bútorokat vásárolni. A fiatalok számára fontos, hogy egy lakásba csak beköltözni kelljen. Ilyen lakásokat kínál Budapesten a Professional Premium Property Zrt. Budapesten, elsősorban fiatalok számára. Kiváló minőség, kiszámítható költségek, elégedett ügyfelek. De nézzük egy kicsit részletesebben.

Jól felszerelt ingatlanokat keresnek

Ezek a lakások mindennel fel vannak szerelve, amire csak szükség lehet. Ha pedig valami elromlik, tönkremegy, valamilyen kár keletkezik az ingatlanban, nem kell a bérlőnek intézkednie, hisz a szerződött partnerek azonnal megkezdik a javítást, helyreállítást, esetleges cserét. Az új bérlő biztos lehet abban, hogy kiváló állapotú lakásba költözik, hisz amikor valaki kiköltözik az ingatlanból, azt helyreállítják.

Ami fontos, hogy minden esetben szerződést kötnek mindenkivel és számlát adnak, ami igen ritka még mindig az albérletpiacon. De csak így, számlával igényelhető a lakhatási támogatás, ami bizony, mint fent említettem, 100 ezer forint havonta. A kínálat az alberletbudapest.hu honlapon tekinthető meg, és nem csak lakások, saját fürdős lakrészek és szobák is helyet kaptak, hiszen nagyon sok fiatal keres csak szobát, vagy lakrészt. Ilyen esetben pedig úgy válogatják össze a lakótársakat, hogy minimális legyen a konfliktusok kockázata.

Elhelyezkedés, megközelíthetőség

A fiatalok gyakran keresik a kisebb stúdiólakásokat, fontos számukra a lakás kedvező elhelyezkedése és megközelíthetősége. Budapesten a járványhelyzet átrendezte az albérletpiacot is, ami még nem állt vissza a koronavírus-járvány előtti állapotra. A szakemberek szerint erre valamilyen szinten már szükség is volt, hisz a felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése utáni roham sem volt „egészséges” piacilag.

A jobb lakásokat pillanatok alatt elkapkodták, még csak gondolkodási idő sem volt. Mára viszont más a helyzet, folyamatosan vannak kitűnő lakások az albérletpiacon, korrekt feltételekkel, mint ahogy fent látható. Legyen szó akár a tanulmányai miatt a fővárosba költözőkről, akár az ott munkát vállalókról, manapság már a kiadó lakásoknál a minőség is fontos szempont, nem csak az ár. Hisz a fiatalok szeretnének jó körülmények között élni, addig is, míg saját lakásba költöznek.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.