Adósságrendező hitel vajon ez a jó megoldás?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az adósságrendező hitel a hitel kiváltására szolgál másik hitellel. Elsőre felelőtlenségnek tűnhet ez a megoldás viszont mégis sok pozitívummal jár ez a megoldás. Erre akkor lehet a leginkább szükségünk amikor egy előnytelen hitelt szeretnénk visszafizetni alacsonyabb kamatozású, jobb kondíciókkal rendelkező kölcsönnel. Ezzel rengeteg költséget meg tudunk spórolni. Könnyebben rendezhetőek a hitelkártya tartozások, kölcsönök, áruvásárlási hitelek, gyorshitelek. Ha meg van bennünk a szándék ebben az irányban érdemes megfontolni, hogy igénybe vegyük-e.

Adósságrendező hitel kalkulátor

Amennyiben teljesen bizonytalanok vagyunk, hogy vajon melyik adósságrendező hitel feltételei a legkedvezőbbek érdemes használni a kalkulátort. Akár többet is megnézhetünk így egyszerűbben ki tudjuk választani a megfelelőt. Csak be kell írnunk a felvenni kívánt összeget, meg kell adni milyen futamidőre szeretnénk (a minimum futamidő általában 12 hónap szokott lenne maximum 84 hónap), előfordul olyan kedvezmény amennyiben az adott banknál vezetjük a számlánkat akkor kedvezőbb a kamat. Ha ez megvan a kalkulátor egy pillanat alatt megmutatja azt, hogy mennyi lesz a havi törlesztő részlet, összehasonlítás képen szerepel a hitel összege és a vissza fizetendő összeg, futamidő, kamat és a THM.

Ingatlanfedezet nélkül igényelhető-e?

Az adósságrendező hitel feltételekhez kötött. Ingatlanfedezet nélkül nem vehető igénybe. Mindenféleképpen kell, hogy rendelkezzünk ilyen jellegű fedezettel mely biztosíték a bank felé abban az esetben, ha nem tudjuk fizetni a törlesztő részleteket. A fedezet bevonásával magasabb összegű hitelre is szert tehettünk persze ezt befolyásolja maga az ingatlan értéke. Általában a következő típusú ingatlanokat fogadják el a bankok fedezetként ilyen az önálló tulajdonú családi ház vagy társasházi lakás, hétvégi ház, üdülő, építési telek, tanya, termőföld, garázs.

Megoldható az adósságrendezés aktív bar listásoknak?

Aktív bar listásoknak igen nehéz hitelhez jutni. Eleve, ha már szerepelünk ezen a listán akkor sem egyszerű a helyzet pláne, ha még ráadásul aktívan is. Azt kell tudni, hogy létezik aktív és passzív státusz a listán. Az aktív státusz az jelenti, hogy a hiteligénylőnek még nem rendezett fizetési kötelezettsége van. Ez a státusz akkor válik passzívvá, ha a tartozás kiegyenlítésre kerül viszont még így is 1 évig fogja nyilvántartani a rendszer. Jelenleg egyik pénzintézet sem nyújt adósságrendezést azok számára, akik aktív vagy passzív adósként szerepelnek a bar listán.

Fedezet nélkül van megoldás?

Természetesen amennyiben sem ingatlant, sem pedig havi keresetről szóló kimutatást nem tudunk bemutatni fedezet nélkül nem tudjuk igényelni az adósságrendező hitelt. Ahhoz, hogy ezt megtudjuk tenni a pénzintézetnek mindenféleképp szükség van egyfajta biztosítékra a hitel fejében. Minden banknál másképp működik az adósságrendező hitel.

OTP Bank adósságrendező hiteléről

Az OTP Bank adósságrendező hitele megoldást nyújt a pénzügyi helyzetek megoldására. A kölcsön összege 500.000ft-tól 4.000.000ft-ig terjedhet. A futamidő 6-25év-ig választható. A THM jelenleg 13,7% és 14,6% között van. Az adósságrendező hitellel kiválthatjuk a bank által nyújtott fedezet nélküli fogyasztási hiteleket, ingatlan fedezetű kölcsönöket fedezet nélküli fogyasztási hitelekkel együtt, valamint az OTP Faktoring Zrt.-nek már eladott, fedezet nélküli fogyasztási hiteleket is.

Adósságrendező hitellel akkor válthatunk ki hitelt, ha a kiváltandó hitelek közül legalább az egyik hátralékos vagy ha már korábban igénybe vettünk egy olyan adósvédelmi eszközt, ami miatt a hitel felvétele korlátozásra került. Az összes fedezet nélküli hitelt csak is az adósságrendező hitellel lehet kiváltani. Ingatlan fedezetű kölcsönt önmagában nem.

A bank különféle kedvezményeket nyújt az ügyfeleknek. A kamatkedvezmény 7 millió forinttól 0,5-1,4%, hűségszolgáltatás esetén pedig a kamatkedvezmény 0,25%-0,75% valamint az online kamatkedvezmény 0,25%. Induló díjkedvezményeket is nyújt az akció keretén belül.

Az OTP banknál akkor tudjuk igényelni az adósságrendező hitelt, ha betöltöttük a 18. életévet, a futamidő végéig nem töltjük be a 75. életévet, rendelkezünk legalább 3 hónapos munkaviszonnyal, ha a jövedelmük legalább havi nettó 100.000ft, a nevünkön vezetékes vagy mobiltelefonszám van, valamint fedezetként elfogadható ingatlant tudunk felmutatni, továbbá nem állunk magáncsőd hatálya alatt és ilyen eljárást nem is kezdeményeztünk.

A hitelt igényelhetjük telefonos ügyintézőnél vagy a hozzánk közel lévő OTP bank fiókjában. A kölcsön mellé biztosítást is köthetünk. Bármilyen baj esetén a biztosító meghatározott ideig kifizeti a kölcsön összegét vagy akár a teljes tartozást a bank felé.

Erste Bank adósságrendező hitele mit segíthet?

Az Erste bank adósságrendező hitele nem más, mint egy személyi kölcsön, ami nem különbözik a hasonló hitelektől. A felvehető hitelösszeg akár 10.000.000ft is lehet. A bank részéről nagyobb a kockázat hiszen nem vonnak be fedezetet így csak az adós fizetőképessége a biztosíték. A legalacsonyabb kamat 7,49% ami a futamidő végéig fix a THM pedig 8,14%. A minimális futamidő 36 hónap a maximális pedig 96 hónap.

A szokásos feltételek itt is adottak viszont egyetlen egyben más ugyan is itt a 23. betöltött életév a kötelező a hitel felvételéhez. Itt is kötelező az állandó bejelentett magyarországi lakcím, az érvényes személyazonosításra alkalmas okmányok, valamint az igazolható rendszeres havi jövedelem. A KHR rendszerben való szereplés itt is kizáró ok.

A konstrukció kiválasztása során 2 napon belül a bank munkatársa felveszi velünk a kapcsolatot 2 munkanapon belül. Ezután már csak a szerződést kell aláírni személyesen ebben a bank egyik munkatársa személyesen felkeres minket. Az igényelt kölcsönhöz akár 3 nap alatt hozzájuthatunk a kapcsolatfelvételt követően.

K&H Bank

Itt is hasonlóan az előző banknál egyfajta személyi kölcsönről beszélhetünk. A K&H adósságrendező hitel felvétele esetén a törlesztő részlet fix, ingatlan fedezet nélkül igénybe lehet venni. Az ügyintézés gyors, valamint online is meg tudjuk kötni a biztosítást a törlesztéshez. Kedvezményes casco vagy lakásbiztosítási lehetőségek is elérhetőek. A THM 8,5-14,2%. A kamat 7,49-12,99%.

A kölcsön összegét akár 7 millió forintig is igényelhetjük. Bármikor elő-, és végtörleszthető. A futamidő legfeljebb 6 év lehet. Alkalmas akár több hitel kiváltására alacsonyabb kamattal emellett még plusz kölcsönt is kaphatunk szabad felhasználásra.

A kalkuláció után az előzetes bírálat akár pár perc alatt megtörténik. Ez azt jelenti, hogy megvizsgálják az általunk megadott adatok alapján, hogy mekkora összeget tudnánk igénybe venni, milyen feltételekkel, valamint milyen dokumentumok szükségesek az igény benyújtásához. A bírálat online felületen vagy személyesen bármelyik bankfiókban kérhető. Ezután időpontot kérhetünk a telefonos vissza hívásra. Ez kötelezettséggel nem jár.

A hitel igény benyújtásához szükség van az igénylőlapra melyen szerepelnie kell az alapadatoknak, elérhetőségeknek, a jövedelemre és háztartásra vonatkozó adatokra, foglalkoztatottságra, munkahelyre vonatkozó adatoknak és a bankkapcsolatoknak, fennálló hiteltartozásoknak. A hiteligényléséhez szükséges benyújtandó dokumentumok ügyletenként eltérőek lehetnek.

A benyújtást követően a bank ellenőrzi az adatok hitelességét majd elbírálja a hitelkérelmet. Ez maximum pár napot vesz igénybe. A jóváhagyást követően a bank nyilatkozatot állít ki ezzel létrejön a kölcsön szerződés majd a szerződésben megjelölt bankszámlára folyósítják a kölcsön összegét.

A folyósítást követően a törlesztési napokon a kölcsön havi törlesztőrészlete automatikusan levonásra kerül.

Cofidis adósságrendező hitel könnyű de milyen áron

A Cofidis adósságrendező hitel segítségével a drága hitelek könnyedén kiválthatóak. Ajánlatában most 20.000ft-ot is utalnak a számlánkra a hitel felvétele esetén. A kamat, törlesztőrészlet, fix a futamidő végéig. A hitelbírálat és a folyósítás teljesen ingyenes. A hitel összege 500.000ft-tól 10.000.000ft-ig felvehető. 3.000.000ft és 60 hónap esetén a THM 15,35%.

A 20.000ft-os promóció jóváírási feltétele az, hogy 2021.11.01. és 2021.12.15. között legkésőbb 2021.12.15-én 18:00 óráig érkezzen be a kérelem a hitel felvétele iránt. Legkésőbb 2022.01.31.-ig jönnek létre a szerződések melynek hitelösszege 1.200.000ft vagy az feletti is lehet.

Az igénylés alapfeltételei, hogy legalább nettó 80.000ft-os rendszeres jövedelemmel kell rendelkezni, 18. betöltött életév, nem szerepelhetünk aktív adósként a negatív KHR listán, saját telefonos és e-mail elérhetőségnek kell lennie, valamint saját bankszámlával kell rendelkeznünk. A Cofidis adósságrendező hitellel kizárólag olyan hitelek válthatóak ki, amelyek nem jelzálogalapúak.

Cib Bank adósságrendező hitel ingatlanfedezet sem kell hozzá

A Cib Bank adósságrendező hitele ingatlanfedezet nélküli hiteltermékek esetében vehető fel. A hitel meg nem szűnt, tartozás fennmaradásával megszűnt vagy felmondott személyi kölcsön, hitelkártya, bevásárlókártya, áruhitelkártya, illetve folyószámlahitel kiváltására igényelhető. A felvehető kölcsön összege pontosan megegyezik a kiváltandó hitelekből fennálló tartozások összegével.

A minimális futamidő 6 hónap a maximális pedig kártya- vagy keretjellegű hitelek kiváltása esetén 84 hónap, amennyiben személyi kölcsönből eredő tartozás is kiváltásra kerül akkor 120 hónap.

Általános szabály, hogy a hitelt csak a 72. életév betöltéséig lehet igényelni. A THM mértéke 0%-24,60% közötti érték mely a hitelfelvételkor kerül meghatározásra. A hitelfelvétellel kapcsolatosan nem számolnak fel díjat.

SBERBANK Fair adósságcsökkentő hitel 150ezres jövedelemmel is

A SBERBANK adósságcsökkentő személyi kölcsöne már havi nettó 150.000ft-os jövedelem fejében elérhető. Gyors ügyintézés és egyszerűsített igénylés jellemzi a hitel folyamatot. A hitel összegét 3.000.000ft-ig lehet igényelni. A hitelkiváltás előnyei közé tartozik, hogy kiszámítható a teljes futamidőre (36-96 hónap lehet) a havi törlesztőrészlet, más banktól származó kölcsönre és szabad felhasználásra is fordítható a hitel összege. A hitel összege 800.000ft-tól 10.000.0000ft-ig igényelhető.

23-70 éves kor között adhatjuk be a hitel igényt viszont, ha még nincs betöltve a 23. életév akkor kezes bevonása szükséges. Az igényléskor nem szerepelhetünk a KHR negatív adóslistán. A kiváltandó hiteleknek több mint 6 hónapja törlesztettnek kell lennie azzal a feltétellel, hogy több hitel kiváltása esetén legalább egynek 12 hónapja törlesztettnek kell lennie.

Az igényléshez szintén az alapdokumentumok szükségesek, mint az előző pénzintézeteknél (személyigazolvány, lakcímkártya vagy útlevél). A jövedelemhez kötött dokumentumok és feltételek külön megvannak határozva.

Provident adósságrendező hitel kezes és fedezet nélkül

A Provident kölcsönei bármilyen élethelyzetben megoldást nyújt. Nincsenek rejtett és extra költségek sem, valamint a kamat és a THM nem változik. A szabadfelhasználású kölcsöne még hitelkiváltására is alkalmas. Heti, havi, valóra váltó, valamint 24 hónapos kölcsön is. Ezeket a hiteleket kezes és fedezet nélkül lehet igénybe venni.

A heti kölcsön hetente törlesztendő, 40.000ft-570.000ft összeg között lehet igényelni. A THM 24,5%-24,6% a futamidő pedig lehet 52, 72 vagy 110 hetes. A kölcsön mellé külön díj ellenében igénybe vehető az otthoni szolgáltatás vagy az előrelátó csomag. A havi kölcsön esetében a felvehető összeg 650.000ft-1.500.000ft között lehet felvenni a hitelt 30 hónapos futamidővel. A THM 24,6%. Nincs árfolyam vagy kamat kockázat. A kölcsön folyósítása és törlesztése banki átutaláson keresztül történik. Ebben az esetben is külön díj ellenében igénybe vehető az otthoni szolgáltatás vagy az előrelátó csomag.

2021. május 11-től online hitelbírálattal igénybe vehető egy 36 hónapos futamidejű Provident MobilON kölcsön. Hasonlóan a havi kölcsön esetében itt is 600.000ft és 1.500.000ft összeg között lehet igényelni a hitelt. Az éves ügyleti kamat 12,22% a THM pedig 12,9%. Az online hitelbírálatot követően a kötelező érvényű kölcsönajánlat akár 30 percen belül rendelkezésre áll. A törlesztőrészlet a futamidő alatt fix, nincs kamat és árfolyamkockázat sem. A kölcsön bármikor díjmentesen előtörleszthető.

Cetelem

A Cetelem kölcsöne a futamidő végéig fix kamatozású. Bankváltás nélkül lehet igényelni nem szükséges folyószámla nyitása. A folyósítás gyors akár 3 munkanapon belül megtörténik. A hitel összegét 400.000ft-tól akár 9.900.000 ft-ig lehet igényelni 24-84 hónapos futamidővel. A kölcsön igénylésének feltételei között annyiban tér el más bankoktól, hogy itt a kötelező betöltött életkor a 20 év.

Budapest Bank

A Budapest Bank szabad felhasználású kölcsönét online akár 6.000.000ft hitelösszegig is lehet igényelni. A minimum kölcsön összeg 200.000ft a maximum pedig 10.000.000ft. A THM 7,9%-24,5% között van. A törlesztés kényelmesen csoportos beszedési megbízással vagy állandó átutalási megbízással történik.

Ez mellett még különböző hitelajánlatokat és érdemes megnézni ilyen a minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön, amelyet nettó 250.000ft-os havi jövedelem esetén lehet igényelni. 1 éves folyamatos munkaviszonyhoz vagy 1 éves vállalkozói múlthoz kötött. A legfontosabb, hogy számlával kell rendelkezni a banknál ennek a hitelnek a felvételéhez. A prémium kölcsönök a legkedvezőbb ajánlatokat nyújtják. Ezek havi jövedelemhez kötöttek szintén. Van a Prémium 250 kölcsön (havi 250.000ft nettó jövedelemmel kell rendelkezni) és a Prémium 400 (400.000ft nettó jövedelem havonta).

A Privát minimum és Privát100 kölcsönökhöz elegendő a havi nettó 100.000ft, a 6 hónapos folyamatos munkaviszony vagy a 12 hónapos vállalkozói múlt. A maximum futamidő 60 hónap. A Privát kölcsön igénylése minimum havi nettó 150.000ft-hoz kötött. 6 hónapos folyamatos munkaviszony vagy 12 hónapos vállalkozói múlt/nyugdíj szükséges. A Hűség hitelnél ugyan azok a feltételek, mint a Privát kölcsön esetében viszont itt magasabb összegű hitelfelvétel esetén javasolt. 500.000ft-6.000.000ft kölcsönösszegig lehet igényelni. A Hitelkiváltó kölcsön kifejezetten más pénzintézeteknél lévő hitelek kiváltásra alkalmas. A minimum havi nettó jövedelemnek 150.000ft-nak kell lennie, 6 hónapos folyamatos munkaviszonnyal vagy 12 hónapos vállalkozói múlttal/nyugdíjjal kell rendelkezni.

Hitelkiváltó hitel

A hitelkiváltó hitel ahogy a nevéből is ered kifejezetten hitelkiváltásra lehet felhasználni. Külön kikötés szokott lenni az egyesesetekben, hogy kifejezetten más bankoknál lévő hitelek kiváltására lehet felhasználni. Ettől függetlenül természetesen van olyan is, amit a saját bankunknál felvett hitelre lehet kiváltani. Ennek a hitelnek a felvételével a futamidő meghosszabbodik, valamint kedvezőbb feltételek mellett egyösszegben történik a hitelek törlesztése. Ez azt jelenti, hogy a kiváltandó hitel lehet több is. Gondoljunk csak egy példára amikor több hitelt törlesztünk különböző törlesztő összeggel, valamint kamat feltétellel. Sokkal egyszerűbb kilábalni egy nehezebb helyzetből, ha az összes hitelünket egy hitelkiváltó hitellel oldjuk meg ha van rá lehetőség.

Fundamenta adósságrendező hitel csak is lakáscélra

A Fundamneta adósságrendező hitele esetében csakis lakáscélú hitel kiegyenlítéséről beszélünk. Vagyis amellett, hogy fizetjük a lakáscélú hitelünket legyen szó felújításról vagy egyszerű lakásvásárlásról ez egyfajta megtakarítási számla, amelyre havonta meghatározott összeget fizetünk be annak érdekében, hogy a későbbiek folyamán ezt az összeget beforgassuk vagy felhasználjuk a lakásunkkal kapcsolatos kiadásokba. Így akár megtehetjük azt is, hogy a megtakarítási idő végén a megtakarított összeget belefektetjük a fennmaradó hitel tőketörlesztésébe.

Az adósságrendező hitel számos formája mindenféleképpen megoldást nyújt az anyagi problémák megoldására. Bármelyik pénzintézet megtalálja a számunkra megfelelő adósságrendező hitelt a legkedvezőbb feltételekkel.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.