A Takarékbank segít a gyermekek pénzügyi tudatosságra történő nevelésében

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A Takarékbank olyan számlacsomagokat, illetve családi kedvezményt kínál az ügyfeleknek, melyek segítségével erősíti a gyermekek pénzügyi önállóságra történő nevelését. Manapság már egyáltalán nem kirívó eset, ha egy 14 év alatti gyermek számára bankszámlát szeretne nyitni a szülő. Ezen keresztül kapja a gyerkőc a zsebpénzét, megtanulhat spórolni és gyűjtögetni, és a netbank használatát is megtanulja. Ez nincs is mit csodálkozni, hiszen már a mai két éves gyermekek is képesek rá, hogy kikódolják maguknak a szülő okostelefonját, és bekapcsolják rajta a mesét.

Manapság már jóval fejlettebbek a gyermekek és nyitottabbak is a számítógépes és mobiltelefonos technológiákra, így nincs abban semmi meglepő, ha már alsós-felsős korban szeretnénk nekik bankszámlát nyitni, elkezdjük őket felkészíteni a pénzzel való bánásmódra. Ebben a Takarékbank is segítségünkre lehet. Egyrészt kifejezetten gyermekeknek való számlát is nyithatunk, másrészt ezzel a saját bankszámlánk esetében is kedvezményekhez juthatunk. Ez jól hangzik, de miről is van szó igazából?

Miért nyissunk gyermekünknek bankszámlát a Takarékbanknál?

Ahhoz, hogy választ kaphassunk a kérdéseinkre, először is tisztáznunk kell, miért is célszerű egy gyermeknek bankszámlát nyitni. Amikor a gyermekünk középiskolába kerül, mindenképp érdemes elkezdeni felnőttként kezelni, és létrehozni számára egy lehetőséget, hogy megtanuljon bánni a pénzével. Ehhez manapság már nem szükséges a kezébe nyomnunk a pénzt, átutalhatjuk a bankszámlájára. Ennek köszönhetőn megtanulhatja a bankkártya és a netbank használatot, és költésit is jobban nyomon követhetjük.

El sem hinnénk, hogy hány felnőtt ódzkodik még mindig a netbank vagy a mobilbank használatától. Egyrészt tartanak attól, hogy nem biztonságos az online ügyintézés, másrészt idegen számukra, hogy pár kattintással megoldható az, amihez régebben személyes jelenlétre volt szükség valamelyik bankfiókban. A mai fiatalok számára az internet és az okostelefon használat már velük született képesség, így nem fog nekik gondot okozni, hogy ezeket a felületeteket használják, az önbizalmuknak pedig jót fog tenni, ha felnőttként kezeljük őket.

Bankszámla egy 14 év alatti gyermeknek?

Furcsának tűnhet az ötlet, hogy egy 14 év alatti gyermek bankszámlát kapjon, pedig ezen sincs mit igazán csodálkozni. Ahogyan a középiskolás fiatalok számára is jó lehetőség a bankszámla, úgy az általános iskolás gyermekeknek is segíthet a spórolás és a tudatos pénzkezelés megtanulásában. A bankkártya használat, a netbank kezelése már 7-10 éves korban is elsajátítható, persze szülői felügyelet mellett. De igenis érdemes elkezdeni, hiszen minél előbb elkezdjük tanítani a gyermekünket a tudatos pénzhasználatra, annál hamarabb érti meg, és így később sem kell aggódnunk a pénzügyeinek kezelése miatt.

Ezek a számlák általában mind kedvezményesek, és minimális összegbe kerülnek. Olcsóbbak, mint egy fagylalt, így érdemes beruházni, hiszen havi 50 Ft nem akkora összeg azért, hogy a gyermekünk tudatos felnőtt legyen. Ráadásul, ha minden feltételnek megfelelünk, ez az összeg akár nulla is lehet. A Takarékban ugyanis családi kedvezményt ad a gyermekszámlákra, ha bizonyos feltételeket teljesítünk.

A Takarékbank kedvezményeket nyújt az egész családnak

A Takarék Családi Kedvezmény azoknak szól, akik a lakossági bankszámlája a Takarékbanknál van, és a gyermekük számára is nyitottak egy számlát. Ha jogosultak a kedvezményre, akkor a gyermeknek nyitott számla ingyenes lehet, már ami a bankszámla vezetési díjat illeti. Tehát akár ingyenes is lehet a gyermekünknek nyitott számla. Ehhez természetesen több feltételnek is meg kell felelnünk. Egyrészt a saját bankszámlára vonatkoztatott feltételeknek, melyek a jóváírásokra és a terhelésekre vonatkoznak.

Másrészt a gyermek számlára is szükséges havonta egyszer valamekkora összeget juttatni, hogy érvényes legyen a kedvezmény. A bank ennek az összegnek a nagyságát nem határozza meg, lehet akár 1000 Ft is, a lényeg, hogy havonta egyszer kerüljön rá jóváírás. Ezzel is segít a Takarékbank a pénzügyi nevelést, hiszen hogyan is tanulhatná meg egy gyerek a pénzügyekkel való bánásmódot, ha nincs miből gazdálkodnia.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
A jövő év elejétől frissül a Google AdSense bevétel-megosztási struktúrája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Manapság rengeteg olyan elektronikus lehetőség van, mely megkönnyíti számunkra az ügyintézést, illetve a hivatalokkal történő kapcsolattartást, mint például az ügyfélkapu vagy az ügyfélkapu tárhely (tárhely...
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Az Ügyfélkapu belépés ma már szinte senki számára sem ismeretlen, aki online intézi a hivatalos ügyeit. Ez az elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer ma már...
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
Amikor az autónk valamilyen okból meghibásodik, előre félünk, hogy a probléma megoldása bizony drága mulatság lesz. Sokan pedig ilyenkor a spórolás érdekében úgy döntetnek, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.