A SUV árak alakulása

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A SUV egy hatalmas státusszimbólum ma már az autót vásárolók körében. Az eredetileg sportcéllal létrejött utcai terepjárók hihetetlen népszerűségnek örvendenek. Még 1990-ben indult hódító körútjára a terepjárók és az utcai autók minden előnyét magába olvasztó SUV és soha nem tapasztalt érdeklődés középpontjába került.

Mely márkák gyártanak SUV-ot?

Minden magára valamit is adó autógyár egy-egy saját fajtát létrehozott legalább, hogy kínálatával az igényeket kielégítse. A BMW, Porche, Chevrolet, Kia, Jeep, Land Rover, Ford, Nissan, Mercedes, Audi, Alfa Romeo, Honda, Toyota, Opel, Volkswagen is mind beállt a sorba, de további autómárkát is fel lehetne sorolni. Mivel népszerűsége még mindig emelkedik, így a luxusautógyárak is felfigyeltek erre a piaci résre, maguk is kihozták a saját városi terepjárójukat.

Az árak ennek megfelelően elég nagy szórásban vannak. Van teljesen alsó kategóriás, mondhatni fapados változat és igazán nagy luxussal felszerelt, luxusautó is, jóval magasabb árkategóriába besorolva.

Kétkerék-meghajtású, négykerék-meghajtású változatok, illetve benzines, gázolajjal működő, de bioüzemanyaggal vagy hibridként is használható fajták is akadnak, amik vagy drágítják, vagy éppen az olcsóbb ár felé terelik az autók árát.

SUV árak – luxus kategória

Karlmann King SUV

Nagyon vegyes árképzést tapasztaltunk a piacon. Egészen kiugró, meglepően magas árat is találtunk a maga egymillió dollárjával, azaz 293 millióval, forintra átszámolva. A Karlmann King SUV-ot, melyet Sötét Lovag-trilógia Batmobile-ja inspirált. Persze nem ez a normál tendencia, ez tényleg egy igen luxus kategória.

Viszont ezeken a magas árakon kívül kényelmesen belefér a felsőkategóriába az Audi SQ8 TDI quattro tiptronic 47 milliójával, a BMW X5 is a 22 milliós árával vagy a Lexus RX 450 25 millióval, esetleg a Maserati Levante 27 milliós árával. Ezek azért a fentebbinél jóval megfizethetőbbek, ám mégis minden az utasok kényelméért van. Gyönyörű autók, megbízhatók és rendelkeznek minden luxussal, ami csak kellhet egy vezetés alkalmával.

SUV árak a megfizethetőbb kategóriákban

Kép forrás: Wikipédia

Ha ezt kicsit borsosnak tartanánk, akkor egy alap SUV már megvásárolható 16 millióért is, mint mondjuk a Toyota Land Cruiser pont ennyiért,16 millióért vagy a kényelmes és sokoldalú Volvo XC90 15 milliós árával. A Mercedes-Benz sem marad el sokkal mögötte a 12 milliós GLB SUV modelljével. Ezek még mindig nem az átlagos, alsókategóriás árak, inkább a középmezőny.

És van az alsó kategória, mint mondjuk a Dacia Duster, ami egy méretes, ugyanakkor praktikus terepjáró tágas családi változatban és 3 és fél milláért már a miénk lehet. De ide sorolható a Kia Stonic is, ami majd 4 millióért új tulajdonosához kerülhet vagy a Seat Arona 5 millióért, a Citroën C3 Aircross SUV 5 és fél millióval és a Nissan Qashqai is, ami egy kicsivel drágább, mint 6 millió, esetleg még a Renault Kadjar 7 millióval. Ezek a SUV-k inkább a családi kategóriába sorolhatók és kényelmesen kifizethetők a SUV-k között.

Ami a jó a SUV vásárlásban, hogyha megvesszük bármelyik fent nevezett SUV-ot, az értékét jól tartja, nem veszítünk rajta sokat a szalonból kiállás után sem. És a pénzünkért mégis erős, megbízható, terepet is bíró, ám a városi járgányok minden kényelmével felszerelt autót kapunk egyszerre.

A SUV árak elég nagy szórásban vannak, de ez a jó, hiszen így bárki megengedhet magának egy ilyen nagy autót is. Talán ezért, talán a jelentőségteljes megjelenés miatt vagy épp az ár-érték arány miatt, de bizony az autóeladások majd 50%-át teszik ki a SUV-ok. Végérvényesen meghódította a már nem csak terepre való autó a közönség szívét minden előnyével, hátrányával és változó áraival.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
A jövő év elejétől frissül a Google AdSense bevétel-megosztási struktúrája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Manapság rengeteg olyan elektronikus lehetőség van, mely megkönnyíti számunkra az ügyintézést, illetve a hivatalokkal történő kapcsolattartást, mint például az ügyfélkapu vagy az ügyfélkapu tárhely (tárhely...
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Az Ügyfélkapu belépés ma már szinte senki számára sem ismeretlen, aki online intézi a hivatalos ügyeit. Ez az elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer ma már...
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
Amikor az autónk valamilyen okból meghibásodik, előre félünk, hogy a probléma megoldása bizony drága mulatság lesz. Sokan pedig ilyenkor a spórolás érdekében úgy döntetnek, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.