A skandináv lottó nyerőszámairól

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A skandináv lottó nyerőszámaiból két számsor is kikerül minden héten. Ez elsőre furcsának tűnhet, hiszen az ötös lottó és a hatoslottó esetében egy számsor van, mely öt, illetve hat nyerőszámból áll. A skandináv lottó azonban egy ikersorsolásos szerencsejáték, melynek kézi és gépi sorsolása is van. Ennek értelében minden hét 7-7 szám kerül kisorsolásra, és legalább négy számot kell eltalálni ahhoz, hogy nyerhessünk. Természetesen négy találat esetén csak pár ezer forintra számíthatunk, telitalálat esetén viszont akár több százmillió forintot is nyerhetünk.

A heti nyeremények összege nagyon sok tényezőtől függ. Egyrészt lényeges kérdés a főnyeremény szempontjából, hogy volt-e az előző héten telitalálat, illetve hogy mikor vitték el legutóbb a főnyereményt. Természetesen az is sokat számít, hogy hány alapjátékot adtak el az adott héten, mert a befolyt összeg bizonyos százaléka is a nyereményalapba megy. A pontos szabályozás, hogy az egyes nyereményosztályok nyereménye hogyan oszlik meg a nyereményalapból, a Szerencsejáték Zrt. oldalán megtalálható.

Milyen nyerőszámokat húztak ki a skandináv lottón előző héten?

Az előző héten, ahogyan mindig a egy gépi és egy kézi sorsolást történ, ahol a következő nyerőszámok születtek meg: 4, 9, 10, 15, 16, 19, 29 és a 3, 5, 6, 18, 19, 22, 35. Ahhoz, hogy nyerjünk, elegendő csak az egyik számsorból eltalálnunk négy számot, de akkor is nyerünk, ha mindkét számsorból eltalálunk négy számot. Természetesen ekkor csak kisebb nyereményekre számíthatunk, de öt és hat találat esetén már némiképp nagyobb összeg is ütheti a markunkat.

A 23. héten a négy találatos szelvényért 1590 forintot kaptak a nyertesek, 44938 négyes találatos szelvény született. Öt találatos szelvényből 2892 darab volt, ők 6625 forintot vihettek haza. Hatos találatos szelvényből 69 darab született a 23. héten, ők 277 670 forinttal lettek gazdagabbak. Telitalálatos szelvény nem született a 23. héten, így az előző heti 285 millió forintos nyereményt senki sem vihette haza. Így a telitalálatos szelvényért járó nyeremény tovább gyarapodhatott.

Használhatunk számgenerátort a skandináv lottó nyerőszámaihoz is?

A skandináv lottón többféleképpen is megjátszhatjuk a nyerőszámainkat. Egyrészt bemehetünk egy lottózóba vagy a postára, és tölthetünk ki szelvényt, de kérhetünk gépsorsolást is. Használhatjuk az online megoldásokat is, így a Szerencsejáték Zrt. weboldalát vagy mobilos applikációt, melyet regisztráció után vehetünk igénybe. Bármelyik megoldást is választjuk, a játékunk érvényes lesz. A skandináv lottó nyerőszámai lehetnek fix számok, vagy egy szisztéma szerint megalkotott számok, melyeket minden héten megjátszunk.

Használhatunk azonban számgenerátort is, melynek segítségével még akár a nyerési esélyeinket is növelhetjük. Persze ez nem bizonyított, hogy a számgenerátorral nagyobb lenne a nyerési esélyünk, hiszen a számok véletlen sorrendben kerülnek kihúzásra, viszont a számgenerátor segítségével beállíthatjuk, hogy olyan számokból álljon a számsorunk, melyeket gyakran húznak ki, vagy már régóta nem kerültek kihúzásra. Erre is találunk algoritmust, mely a régóta ki nem húzott számok listáját mutatja meg nekünk.

Mikor volt utoljára telitalálatos szelvény?

A skandináv lottó esetében viszonylag gyakran történik telitalált. Ennek természetesen az az oka, hogy a nyerési esélyek jóval magasabbak, mint a hatos vagy az ötös lottó esetében, hiszen „csak” 35 számból kell hetet eltalálnunk, ráadásul ikersorsolásos játékról van szó, tehát két számsor is születik minden héten. Ebben az évben már nyolc telitalálatos szelvény is született. Hét alkalommal találták el mind a hét számot, egy esetben két szerencsés is született, így a nyereményt meg kellett osztaniuk. Az utolsó telitalálatos szelvény hét héttel ezelőtt született, a 18. játékhéten, amikor is a szerencsés nyertes pontosan 294 873 375 forintot vihetett haza.

Ez volt az idei év eddig legnagyobb nyereménye. A legkisebb telitalálatért járó nyeremény ebben az évben „mindössze” 29 422 315 Ft volt a 10. játékhéten, ugyanis egymás után három héten is született telitalálatos szelvény, a 8. és a 9. héten is, a 10. héten pedig ketten is eltalálták a skandináv lottó nyerőszámait, így az alapnyereményen osztozniuk kellett. Ez egyébként még a skandináv lottó történetében is ritka, hogy egymás utáni három héten is telitalálatos szelvény születik.

Mi várható a 24. játékhéten a skandináv lottón?

Mivel az elmúlt hét hétben nem született telitalálatos szelvény, így a 24. hét főnyereménye telitalálat és egyetlen nyertes esetén 285 millió forint. Ehhez szerda 18:00 óráig lehet megvásárolni a szelvényeket. Mivel skandináv lottó egy hétközbeni sorsolású játék, így a sorsolás nem hétvégén, hanem a hét közepén szerdán van. Aki élőben szeretné követni a skandináv lottó nyerőszámainak a kihúzását, a Duna Tv-n 20:25-kor megteheti. Aki pedig lemarad róla, annak sem kell aggódnia, mert a Szerencsejáték Zrt. honlapján a nyereményosztályok nyereményeivel együtt a skandináv lottó nyerő számait is megnézheti.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.