A legdrágább ruhák melyeket bárki szívesen viselne

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A legdrágább ruhák szemkápráztatóak főleg azok melyeket a hírességek viselnek egy-egy alkalomkor. A tekintetek akaratlanul is megakadnak ezeken a csodás ruhadarabokon, de még inkább az árukon. Jellemzően a gazdagabb körben bukkannak fel, ahol bármennyit képesek fizetni azért, hogy viseljék akár csak egy alkalomra is. Elegánsak és feltűnőek igazán egyedi darabok. Igen költségesek és van köztük olyan is, amely egy-egy híresség nevéhez kapcsolódik.

Swarovski Drindl ruha

Az osztrák Swarovszki cég igen híres az ékszereiről. Ez a ruhadarab egyedülálló melyet 150.000 darab Swarovszki kristály díszít. Németországban készült ez a középkori stílusú ruha. 2006 szeptember 13.-án Münchenben a német származású Regine Deutinger modellen láthatták először egy divatbemutató alkalmával. Ez a ruha 150.000 dollár értékű (46 millió forint) mellyel kiemelkedik és elmondható, hogy a legdrágább Drindl ruha.

Ginza Tanaka, Golden Wire ruha

A Ginza Tanaka elképesztő ruhája aranyszálból készült melynek súlya 1,1 kg. Ebből következik, hogy rendkívül könnyed. Ha ránézünk szembetűnik mennyire átlátszó. Becslések szerint nagyjából 245.000 dollárt ér. Ez forintra átszámolva 76 millió forintot jelent.

Armani Prive ruha

Ha egyszóval kellene jellemezni ezt Swarovszki kövekkel ékesített ruhadarabot azt kell mondanom, hogy gyönyörű. 2007-ben a 79. Oscar Gálán Cate Blanchett viselte, amikor is “Notes On a Sandal” című filmben való alakításáért a legjobb mellékszereplőnek jelölték. Egyvállas igazán testhez simuló elegáns darab melynek értéke 250.000 dollár (77 millió forint).

Gold Coin ruha

A Gold Coin ruha kinézete is nagy feltűnést keltett nem csak az értéke mely 270.000 dollár (84 millió forint). 15.000 darab osztrák aranyérméből készült, így a súlya is igen tekintélyesnek számít egy ruhához képest, amely 10kg. Nyitott nyakú, sellő-vonalú prémmel díszített ruhadarab. Ezt is a Ginza Tanaka készítette. 2007-ben Tokióban került először a nyilvánosság elé.

Marilyn Monroe’s “Happy Birthday ruha”

A hatodik legdrágább ruhának számít a Happy Britday ruha, amely 1,3 millió dollárba (404 millió forintba) kerül. Kifejezetten Marilyn Monroe számára tervezte 1961-ben Jean-Louis Berthaulto amerikai divattervező ezt a kivételes ruhadarabot melyet Jhon F. Kennedy elnök születésnapi partiján viselt. A testhez simuló ruhán flitterek vannak melyek úgy ragyognak akár a gyémántok.

Yumi Katsura, White Gold ruha

A White Gold ruha selyemszaténból készült zari hímzéssel melyet 1000 db gyönggyel és 5 karátos fehérgyémánttal díszítettek, valamint középpontjában egy 8,8 karátos zöld gyémánt áll, amely igen ritka. Igazán lenyűgöző ez a fehér arany menyasszonyi ruha melynek értéke 8,5 millió dollár (2,6 milliárd forint). Yumi Katsura népszerű divattervező munkája.

Scott Henshall, Diamond ruha

Mi is juthatna eszünkbe első ránézésre erről a 9 millió dollár (2,8 milliárd forint) értékű ruháról, mint a Pókember című film. A Scott Henshall álltal létrehozott fekete gyémántruha háló alakú, amely

rendkívül könnyű és mintegy 3000 darab gyémánt díszíti. Samanta Mumba viselte a Pókember 2 című film premierjén.

A Diamond esküvői ruha

Renee Strauss a híres Beverly Hills-i esküvői ruhaszalon tulajdonosa készítette 2006-ban Martin Katz ékszerésszel közreműködve a Diamond esküvői ruhát. Ügyfelei olyan hírességek, mint például Shannen Doherty vagy Kathy Ireland. A legkiválóbb selyemszövetből készült. Olyan gyémántokkal van díszítve, amelyek szemkápráztatóak és mikor az ember viseli egyszerűen ragyog. Szinte bárki viselné ezt a ragyogó menyasszonyi ruhát melynek értéke 12 millió dollár (3,7 milliárd forint).

Debbie Wingham, “Abaya” ruha

A 17,6 millió dolláros (5,4 milliárd forintos) ruha Dubaiban készült melyet Debbie Wingham készített. Egyszerű és laza fekete ruha melyet a hagyományos arab női viseletről mintázott. Összesen 3000 darab kő van ezen a ruhán ebből 50 darab kétkarátos fekete gyémánt, 50 darab kétkarátos fehérgyémánt, 1899 darab fekete-fehér gyémánt, 1000 darab rubin és egy ritka egyedülálló értékes vörösgyémánt. Mindegyik kő hibátlan és a legtisztább. Egyedül álló ruhadarab mely soha nem kerül értékesítésre.

Nightingale of Kuala Lumpur

A Kuala Lumpur Csalogánya nevet kapta ez a lenyűgöző és elegáns ruha, amelyet az ismert malajziai tervező Abdullah Faiyzali készítette. Ez az estélyi ruha selyemből és szaténból készült melynek feltűnő piros színe van. Felületét 751 darab eredeti gyémánt, Swarovszki kristályok és egy 70 karátos könnycsepp alakú gyémánt díszíti. Bárki, aki ezt a ruhadarabot viseli igazi hercegnőnek érezheti magát benne. Ez a ruhadarab 30 millió dollár értékű mellyel igazán kiemelkedik a legdrágább ruhák közül.

Források:

https://worldscholarshipforum.com/wealth/most-expensive-dresses
https://veve.ru/life/ratings/samye-dorogie-platya-v-mire-6151
https://nasvete.com/fifteen-expensive-dresses
https://www.instyle.com/fashion/clothing/cate-blanchetts-10-best-red-carpet-looks-ever?slide=73f50a33-bf04-4059-9d00-c779bac3f6c3#73f50a33-bf04-4059-9d00-c779bac3f6c3 https://luxurylaunches.com/fashion/gold_coins_gown_worth_278000_unveiled_in_tokyo.php https://www.topteny.com/top-10-most-expensive-dresses-in-the-world/ https://www.antiquetrader.com/collectibles/marilyn-monroes-iconic-happy-birthday-dress https://bridalbirmingham.com/tag/yumi-katsura-white-gold-dress/w https://blog.stylishgwinafrica.com/most-expensive-wedding-dresses/ http://eighteensixtyfive.blogspot.com/2011/08/scott-henshall-diamond-cobweb-dress.html https://www.onemillionpoundblog.com/the-diamond-wedding-dress/
https://www.today.com/style/17-million-diamond-gown-most-expensive-dress-world-1C8955714 https://ng.opera.news/ng/en/lifestyle/20dee4d907e9dbca0e954c70a3b92c4b

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Facebook Marketplace – így ne verjenek át az online piactéren vásárlóként és vevőként
Kiknek érheti meg megtekinteni a penzvero.hu széles éremkínálatát?
Amit a cseh autópálya matrica vásárlásról, illetve a vásárlás alóli mentességről tudni érdemes
Hogyan működik a Jysk online vásárlás?

2 válasz

  1. I’d still prefer the option tο purchase nly օnce to get rid of advertisements.

    Ꮋowever, tһе game іѕ very enjoyable, and I
    аm enjoying іt. It’ѕ excellent that tһey camne with the capacity to
    play fօr aаn enormous amⲟunt at an affordable cost. Anyways there is always room for improvement.
    Ⲕeep up the good work!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Facebook Marketplace – így ne verjenek át az online piactéren vásárlóként és vevőként
A Facebook Marketplace népszerűsége töretlen, rengetegen vásárolnak használt holmikat vagy adnak el így olyan dolgokat, melyekre már nincs szükségük. Az itt történő hirdetésfeladás igen egyszerű,...
Kiknek érheti meg megtekinteni a penzvero.hu széles éremkínálatát?
A penzvero.hu személyes küldetésének érzi azt, hogy fenntartsa, és folyamatosan ápolja az ezeréves hazai pénzverés hagyományait, illetve célja, hogy bemutassa, és megőrizze a magyar történelem...
Amit a cseh autópálya matrica vásárlásról, illetve a vásárlás alóli mentességről tudni érdemes
A cseh autópálya matrica vásárlása nem akkora ördöngösség, hozzávetőleg úgy működik, mint hazánkban. Ahogyan Magyarországon, úgy Csehországban is már az e-matrica van érvényben, vagyis nem...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.