A legdrágább férficipők, amelyek kitűnnek a hétköznapi darabok közül

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Sokféle cipőt gyártanak férfiak számára szerte a világon, de még is léteznek olyan darabok, amelyekre igazán kimondhatjuk, hogy ezek a legdrágább férficipők. Köztudott, hogy általában mindig a legmenőbb márkákat keresik nemcsak a nők, de a férfiak is ezáltal a férficipőknek is van egy listája, amiben az igazán drága és luxus cipők szerepelnek.

Berluti

A Berluti 1895 óta készít divatos férficipőket. Kényelmesek és elegánsak, bármilyen alkalomhoz megfelelnek. A velencei bőr adja a Berluti cipők minőségét. Olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amely igazán egyedivé varázsolja őket. A 2000 dollárt érő cipők (607 ezer forint) igazi műalkotások. Rengeteg híresség hordta és hordja ezeket a darabokat, mint például Gerard Depardieu, Robert De Niro vagy akár Yul Brynner.

Aubercy Diamond cipő

A Francia Aubercy a cipőiparban arról közismert, hogy rendkívül alapvető, de csúcsminőségű luxuscipőket készít. Az Aubercy Diamond cipők kifejezetten fényűző hatást keltenek. Ezeket a gyémánttal ellátott cipőket szigorúan korlátozott számban gyártották. Értékük 4500 dollár darabonként, ezt átszámítva 1 millió 367 ezer forintnak felel meg.

Louis Vitto Manhattan Richelieu

Ezt a márkát a divat világában a luxus csúcsának tekintik. A Luis Vitto Manhattan Richelieu cipők stílusán és kivitelezésén ez meg is látszik. A cipő felsőrésze teljes egészében aligátorbőrből készül, rendkívül rugalmas és lenyűgöző a mintája is. A varratok mentén található finom kivágások gyönyörű részleteket adnak megjelenésének. A cipő nyelvének egyedül álló kinézete van, a felső részén található perem cikk-cakk vágással van kialakítva. Ezek a darabok 10000 dollár értékűek (3 millió forint). Nagyszerűen illenek az elegáns öltözékhez.

Nike Air Mag 2016

Egy kissé feltűnő, ámde más stílusban jeleskedő igazán értékes férficipő a Nike Air Mag 2016. A 26000 dolláros értékével ezt kiérdemelte. Ez az érték átszámolva majdnem eléri a 8 millió forintos összeget. Ötletgazdája Tinker Hetfield innovatív tervező volt, aki 1981 óta hasznosította tehetségét a Nike cégnél. Az automatikus fűzési és lámpa funkciókat a Vissza a jövőbe 2. című filmben szereplő effektek ihlették, mondhatni majdnem pontos mása az eredetinek. Beépített motorral rendelkeznek, amelyet elemek működtetnek. A Nike csupán 100 darabot gyártott belőllük, így rendkívül ritka.

Testoni Men’s Dress cipők

A világban mindenhol nagyra értékelik a Testoni Men’s Dress cipőket. Egyediek, stílusosak és esztétikusak. A finom olasz kézművesség szimbólumai, melyek rendkívül könnyűek és vízállóak. Kizárólag csakis kézzel készítik őket a vállalat egyedi technikájával. A legkiválóbb prémium alapanyagokat használják fel, mint például a puha kecskebőr. A különféle bőröket gondosan megvizsgálják, hogy teljesen hibátlan állapotban fel tudják használni. Tesztelik a minőségüket, puhaságukat, rugalmasságukat, hogy tökéletesen megfeleljenek. Összesen 200 lépésre van szükség ahhoz, hogy egy ilyen cipőt elő tudjanak állítani. Ezek közé tartozik a bőr méretre vágása, szegése, a cipő elemeinek összeillesztése, összevarrása. Órákon át tartó munka folyik minden egyes pár megalkotásánál. Darabonként 38000 dollárba (11 millió forintba) kerülnek.

Hermés Birkenstock Sandal

A férficipőktől most egy picit elkanyarodva a Hermés Birkenstock szandálok igazi érdekességnek számítanak. Mondhatni újra hasznosított lábbelik, ugyan is eredeti Birkin táskákból készülnek megrendelésre. Igen táskákból! Szokatlan és furcsa, viszont a végeredmény megnyerő. 34000 és 76000 dollár között mozog az értékük (10 millió és 23 millió forint között). Ma már csak 4-6 párjuk maradt eladásra a cégnek.

Testoni cipők

A Testoni egy olyan cég, amely arról ismert, hogy a legszebb cipőket gyártja. Egyediek, stílusosak és esztétikusak. Egyszerűen gyönyörűek! Minden egyes pár 38000 dollárba kerül. Ez átszámítva igen szép összeg mintegy 11 millió forintot jelent. A gyártásukhoz használt aligátor bőr a legszebb és rendkívül tartós. Puha kecskebőrrel bélelt, lenvászon zsineggel ellátott, valamint diszkrét arany és gyémánt csattal díszített minden egyes darab. Kézzel készülnek a legkiválóbb prémium anyagok felhasználásával. Kényelmesek emellett még vízálló tulajdonsággal is rendelkeznek.

Nike So-Cal Air Force 1 Supreme Max

Első hallásra elég futurisztikusnak tűnik a Nike So-Cal Air Force 1 Supreme Max férficipő neve. Ennek a cipőnek a külső része 13 karátos kiváló minőségű gyémántkristályokkal van bevonva, mely kiegészíti karcsú megjelenését. Felső része luxusbőrből készült, míg az alsó része fényvisszaverő anyagból. A neon zöld fűzők hűvös megjelenést kölcsönöznek ennek a páratlan 50000 dollár (átszámítva 15 millió forint) értékű cipőnek.

Air Jordan Silver cipő

A megjelenése nagy feltűnést keltett a cipőrajongók körében ugyanis Michael Jordan saját aláírásával ellátottak. Összesen csak 10 db készült ezekből a 60000 dollár értékű (18 millió forint) cipőkből. Kézzel készítették őket, nagyon kényelmesek és tartósak. Ezüst díszítése igazi műalkotásnak számít.

Tom Ford Custom Jason Arasheben

Ki gondolta volna, hogy valaha is ekkora sikere lesz az egykori American’s got Talent show műsorvezetőjének lábán ékeskedő Tom Ford Custom Jason Arasheben cipőnek. Igazán egyedi darabnak számít, melyet a luxus cipőtervező Tom Ford álmodott meg és Jason Arasheben készítette el. Több mint 14000 darab kerek fehér gyémánt van a felületén. Közel 2000 órába tellett elkészíteni ezt a remek darabot. 2 millió dolláros értékével kiérdemelte a sorban a legdrágább férficipő címet.

Források:

https://www.webbspy.com/most-expensive-shoes-in-the-world/
https://theimagebuilders.wordpress.com/2011/10/06/worlds-best-hand-made-shoes/
https://moneyinc.com/a-closer-look-at-the-4500-aubercy-diamond-shoes/
https://moneyinc.com/louis-vuitton-manhattan-richelieu-mens-shoes/
https://moneyinc.com/a-closer-look-at-the-26000-nike-air-mag-back-to-the-future-2016/
https://moneyinc.com/30000-testoni-mens-dress-shoes/
https://www.nytimes.com/2021/02/08/style/MSCHF-birkenstocks-birkin-bags-hermes.html
https://news.bgfashion.net/article/5018/8/the-world-most-expensive-shoes-by-a-testoni
https://moneyinc.com/nike-so-cal-air-force-1-supreme-max/
https://moneyinc.com/air-jordan-silver-shoes/
https://moneyinc.com/tom-ford-custom-by-jason-arasheben/

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.