A legdrágább ékszerek, amelyek mindenkit lenyűgöznek

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az ékszerek a csillogás, a mindennapi viseletet feldobó kiegészítők közül is a legdrágább ékszerek azok amelyik igazán kiemelkedőek. Különböző luxus ékszerek is ékesítik ezt a piaci részt. Vannak közöttük olyan márka névvel ellátottak, amelyek igazán kiemelkednek a többi ékszer közül. A Cartier márka egybe olvadt a luxus szó jelentésével. Akkora hírnévre tett szert az évek során, hogy számos ikonikus darabot tervezett és készített. Az ékszerek lenyűgöző történelmi háttérrel rendelkeznek. Több mint 150 éve áll az iparág élén és mind a mai napig világszerte az egyik legelismertebb márka. Ezek közül az ékszerek közül lássuk melyek azok, amelyek a legdrágábbak.

Hutton-Mdivani Jadeite Cartier Diamond nyaklánc

Az első dolog, ami eszünkbe juthat a Cartier márkanév hallatán az a csillogó gyémántok és drága ékszerek. Ezek közül is az egyik legcsodálatosabb darab a Hutton-Mdivani Jadeite Cartier Diamond nyaklánc. Eredetileg Barbara Hutton (akkoriban Amerika egyik leggazdagabb örökösnője) kapta még 1933-ban akkor amikor feleségül ment Alexis Mdivani herceghez esküvői ajándékként a herceg apjától. 27 db hatalmas élénkzöld jáde gyöngyből áll, amely a kínai Qing császár udvarából származik. Gyönyörű gyémántból, rubinból, aranyból és platinából készült csattal ékeskedik, ami még jobban megnövelte az értékét. 2014 áprilisában elképesztően nagy mintegy 27,4 millió dollár (átszámítva 8,3 milliárd forint) értékben adták el egy árverésen.

Sunrise Ruby gyűrű

2019-ben a Sunrise Ruby gyűrű volt a legdrágább ékszer. Kivételes tisztaságú és szinte tökéletes burmai rubin ékeskedik rajta, amely 25,59 karátos. A gyűrű mindkét oldala gyönyörű gyémántokkal van díszítve. Ez a kivételes és páratlan darab 25 millió dollár (7,5 milliárd forint) értékű.

Belle Epoque Diamond Devant-De-Corsage Brooch

Ezt a gyönyörű és hihetetlenül elegáns brossot 1912-ben alkották meg. A kor népszerű stílusát és trendjét jellemzi kialakításában és alakjában. A középső körte alakú gyémánt több mint 24 karátos míg az alatta lévő ovális alakú pedig 23,55. Több évtizedes múltjára tekintettel valószínűleg uralkodók és elit hölgyek viselhették. Eme páratlan ékszernek az értéke 17,6 millió dollár ez forintra átszámolva mintegy 5,3 milliárd forintot jelent.

La Peregrina nyaklánc

A La Peregrina nyaklánc igazán elegáns darab mely magában foglalja mindazt, amit egy luxus ékszernek képviselnie kell. Középpontjában egy hatalmas gyöngy áll, amely 55 karátos. Ennek az egyedülálló gyöngynek története van, amely visszanyúlik egészen két spanyol királynő idejéig, akiket Margaritanak és Isabelnek hívtak. Több mint 500 éves múlttal rendelkezik. Ez a gyöngy csupán 1969-ben került Elizabeth Taylorhoz, aki férjétől Richard Burton-től kapta ajándékba, majd ezután illesztették be a La Peregrina nyakláncba, amelyet büszkén viselt a színésznő. A tisztaság szimbólumának értéke 11,8 millió dollár (3,5 milliárd forint).

Diamond Brand karkötő

A Cartier által tervezett Diamon Brand karkötő egykoron Wallis Simpsoné volt majd ezután került a windsori hercegi pár tulajdonában. Ekkor már értéke megütötte a 7 millió dollárt (2,1 milliárd forint). A párduc testét úgy tervezték, hogy teljesen körbe ölelje a csuklót. Ragyogó gyémántokat, ónixokat, valamint smaragdokat tartalmaz ez az ékszer. Nagyjából 195mm hosszúságú a karkötő.

Diamond Emerald gyűrű

A Diamond Emerald gyűrű az egyik legegyedibb darab a Cartier ékszerek között. Az 5,31 karátos gyémánt, két körte alakú smaragd között helyezkedik el. A gyűrűn látható kétoldali smaragd az egyiptomi szkarabeusz bogár szárnyára hasonlít. Értékét kivételes minősége adja. A 6,2 millió dollárt (1,8 milliárd forint) érő ékszer bármilyen alkalmon megállja a helyét.

Phoenix Décor Secret óra

Első ránézésre azt hinné az ember, hogy egy igazán luxus megjelenésű karkötőről van szó, de még is valójában egy igazi luxus megjelenésű karórát rejt magában. Főnix teste 18 karátos fehéraranyból készült. Smaragd szemekkel díszített és több mint 3000 db gyémánt borítja. A Phoenix Décor Secret karóra egy igazi műalkotásnak számít, amely 2,7 millió dollár értékű (átszámítva 820 millió forintot jelent).

Diamond gyűrű

A Diamond gyűrű egyszerűen lélegzet elállító. A 2 millió dollár értékű (607 millió forint) gyűrű 2016- ban Hong Kongban került árverésre. Középpontjában kék körte alakú gyémánt ékeskedik melyet két oldalról egy-egy rózsaszín szív alakú gyémánt ölel. A romantikát idéző gyűrű története még mindig ismeretlen viszont ennek ellenére bármelyik hölgy örülne annak, ha ezzel a páratlan darabbal kedveskednének.

Large Ballon Bleu Tourbillon Diamond óra

Egy másik rendkívül elegáns luxus óra is kiérdemelte a maga 1 millió dolláros (303 millió forint) értével a helyet a listában. A gyémántokkal díszített darab palaszürke számlapja 46mm átmérőjű. A jellegzetes kék színű mutatók feltűnést keltenek más luxusórákkal szemben. Rendkívül tartós és divatos darabnak számít.

Patiala nyaklánc

Ez az egyik legkiválóbb ékszer, amit valaha is készítettek. A nyaklánc rubint, 7 óriási gyémántot, valamint 3000db kisebb gyémántot tartalmaz. A hatalmas sárga gyémánt mely kiemelkedően ékeskedik a nyakéken Beers gyémántnak hívják. A Patiala nyakláncnak rendkívül érdekes története van. Bhupinder Singh India egyik leghíresebb maharadzsája volt, aki elsőként büszkélkedhetett azzal, hogy egy ilyen páratlan ékszer tulajdonosa. Feleségeinek számtalan ékszert ajándékozott viszont ezt az egyetlen egy darabot ő maga viselte. 1957-ben 10 évvel India függetlenné válása után a nyaklánc eltűnt. 40 évvel később a Cartier egyik alkalmazottja bukkant rá egy használt ékszerüzletben. Sajnos a gyémántok és a kövek hiányoztak róla. A Cartier újjá varázsolta majd az 1980-as években a legdrágább ékszer 3,16 millió dollárért kelt el egy árverésen.

Források:

https://www.newbondstreetpawnbrokers.com/hu/uncategorized-hu/cartier-top-10-legdragabb-ekszere-2021-tol/
https://www.harpersbazaar.com/uk/fashion/jewellery-watches/g32376365/six-pieces-of-jewellery-that-sold-for-record-breaking-amounts-at-auction/
https://www.gemrockauctions.com/learn/news/sunrise-ruby-sets-a-new-world-record-sale-price
https://www.christies.com/en/lot/lot-6212014 https://toppopular.com/elizabeth-taylor-la-peregrina-goes-for-11-8-million/
http://www.extravaganzi.com/most-expensive-cartier-item-7-million-onyx-and-diamond-panther-bracelet/
https://www.phillips.com/detail/cartier/HK060117/640
https://www.alux.com/most-expensive-cartier-watches/10/
https://www.christies.com/lot/lot-an-important-coloured-diamond-ring-by-cartier-6042336/
https://www.alux.com/most-expensive-cartier-watches/9/
https://www.lapolo.in/blog/de-beers-bought-maharaja-patiala-necklace/

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.