A 2021-es év skandináv lottó nyereményei

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A skandináv lottó a Szerencsejáték Zrt. sorsolásos nyereményjátékai közé tartozik. Bár nem tekint vissza akkora múltra, mint az ötös vagy a hatoslottó, mégis meglehetősen nagy népszerűségnek örvend. A skandináv lottót az ötös és a hatoslottóval ellentétben hétközben sorsolják, szerdán. A játék lényege ugyanaz, viszont sokkal jobb nyerési esélyekkel számolhatunk, ha skandináv lottót játszunk. Ebben a játékban ugyanis 35 számból kell bejelölnünk hetet, ráadásul ikersorsolásos játékról van szó, tehát van egy kézi és egy gépi sorsolás.

A nyeremények természetesen szerényebbek, a telitalálatos szelvények gyakorisága miatt a nyeremény nem tud akkorára duzzadni, mint az ötös vagy a hatoslottó esetében, és a játékosok száma is némiképp kevesebb, mint a másik két játék esetében. Ennek ellenére meglehetősen népszerű játékról van szó. Sokan nem is nyerőszámokkal játszanak, hanem számgenerátort használnak, melyben az is beállítható, hogy az elmúlt időszak leggyakrabban kihúzott számait figyelembe vegye, esetleg a régóta ki nem húzott számokat részesítse előnybe a számgenerálásnál.

Telitalálatos szelvények a skandináv lottón 2021-ben

Az idei évben már hét telitalálatos szelvény is született, sőt arra is volt példa, hogy egymás után három héten volt legalább egy telitalálat, de akadt kettő is. Ez még a skandináv lottó esetében sem túl gyakori. 2021-es első telitalálata a 3. héten született, és a következőre sem kellett sokat várni, mert a következő héten is volt telitalálat. A 3. heti nyertes 243 768 700 Ft-ot nyert, a 4. heti nyertes pedig alapnyereménnyel számolhatott, így 56 112 210 Ft-ot vihetett haza. A következő telitalálat négy héttel később született meg, amikor 247 263 185 Ft talált gazdára.

Ezt követően született meg, hogy a következő két hétben is voltak olyanok, akik eltalálták mind a hét nyerőszámot. A 9. hét nyertese egyedül vihetett el 55 679 235 Ft-ot, a következő héten a két nyertes is született, így nekik osztozniuk kellett az 50 milliós nyereményen, fejenként 29 422 315 Ft-tal lettek gazdagabbak. Három hét múlva újra született teli találatos szelvény, ő 172 504 915 Ft-ot nyert. Ezt követően hathétig nem volt senki, aki minden nyerőszámot eltalált volna, se a kézi, sem a gépi sorsolás során, így a nyeremény 294 873 375 Ft -ig gyarapodhatott, amit egyetlen nyertes vihetett el.

Mennyire járt jól, akinek csak hat vagy öt találata volt?

A lottók esetében szinte mindenki a teli találatos szelvényekkel foglalkozik, pedig más nyereményosztályokban is születik nyertes minden héten, mégpedig szép számmal. Persze érthető, hogy ezzel kevesebben foglalkoznak, hiszen a nyeremények a főnyeremények fényében jóval szerényebbek. Ez a skandináv lottó esetén sincs másként. A hatos, az ötös és a négyes találat jóval kisebb nyereményt jelent a szerencséseknek. A négyes találat esetén pár ezer forintnak örülhetünk, az ötös estében pedig pár tízezer forintnak.

A hatos talált már százezer forint fölötti nyeremény jelent, de akadt már fél millió forint körüli nyeremény is ebben a nyereményosztályban. Érdekes kérdés, hogy hányan találják el átlagosan a hat nyerőszámot a hétből. Akad olyan hét, ahol ez nagyon keveseknek sikerül, ám volt már rá példa, hogy száz fölötti nyertes született, de akadt már a skandináv lottó történetében olyan hét is, ahol hat találata több mint 200 embernek lett. Érdekes azonban, hogy bár nagyobb esély van találatra a skandináv lottó esetében, arányaiban a nyertesek száma hasonló, mint a hatos lottón.

Miért van ilyen sok telitalálatos szelvény a skandináv lottón?

A skandináv lottón jóval többen nyernek, mint az ötös lottón. Ennek több oka is van, az egyik természetesen a nyerési esélyekben keresendő. Nyilván több esélyünk van 35 számból eltalálni hetet, mint 90-ből ötöt. A pontos nyerési esély a következők:

5-ös lottó

5-ös találat: 1:43949268

4-es találat: 1:103410

3-as találat: 1:1231

2-es találat: 1:44,50

Skandináv lottó

7-es találat: 1:6724520

6-os találat: 1:34309

5-ös találat: 1:847

4-es találat: 1:59

Jól látszik tehát, hogy ez esélyek jobbak a skandináv lottón. Az sem elhanyagolható tény, hogy ikersorsolásos játékról van szó, vagyis kétszer hét szám kerül kisorsolásra, így kétszer akkora esélyünk van, mintha csak egyetlen számsort kellene eltalálnunk. Érdemes hát megfontolni, hogy az ötös lottó mellett a skandináv lottón is próbára tegyük a szerencsénket.

Mekkora nyereményre számíthat, aki a 22. héten viszi el a főnyereményt?

Mivel az elmúlt négy hétben sem született teli találatos szelvény, így a jelenlegi nyeremény a 22. héten 222 millió Ft egyetlen nyertes esetén. Ez persze nem lesz rekordnyeremény, de így is szép összeg üti a markát annak, aki ezen a héten eltalálja mind a hét nyerőszámot és elviszi a nyereményt. A sorsolás ezen a héten is szerdán lesz, esténként 20:25-től élőben követhetjük Duna Tv-n. Természetesen akkor is értesülünk a nyerőszámokról, ha nem nézzük élőbe a sorsolást, hiszen a friss adatok a nyertesek számáról, és persze a nyeremény összegéről azonnal felkerül a Szerencsejáték Zrt. weboldalára a skandináv lottó esetében is.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.