8 spórolási tipp és trükk, amelyet a tehetősebbek is követnek

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A pénz segít abban, hogy álmaink életét éljük, mindaddig, amíg sokat keresünk, és nem spórolunk túl sokat. Míg a legtöbbünk azzal van elfoglalva, hogy a személyes kiadásait egy éves utazással egyensúlyozza ki, hogy minden nap legyen egy ágyunk, ahol álomra szenderülhetünk, és minden nap ennivalónk van, addig a vagyonosabbaknak mindenük megvan! Természetesen ők szintén megdolgoztak ezért a fényűző életért, és akár hisszük vagy sem, vannak olyan praktikák, amelyeket ők is betartanak, hogy ne költekezzenek túl. Az alábbi cikkünkben 8 pénzmegtakarítási alternatívát gyűjtöttünk össze, amelyet érdemes figyelembe venni.

1. A „24 órás” szabály

A gazdagok a 24 órás szabályra esküsznek. Lehet, hogy nem kell átgondolniuk egy drága vásárlás előtt, de adnak neki egy napot, mielőtt ténylegesen meghozzák a döntést. Az impulzív vásárlások érzelmi kiváltó okokból történnek, és gyakran szükségtelenek. Tegyük fel magunknak az „akarod vagy szükséged van rá?” kérdést, és rájövünk hamar, hogy feleslegesen szórnánk-e a pénzt.

2. Készpénzmentes vásárlás

A népszerű kártyás vásárlás gyors és egyszerű, de figyeljünk oda, hogy ne költekezzünk túl, mert például a hitelkártyán lévő hitelt vissza kell fizetni. Azok, akik stratégiailag költenek, jobban szeretik a készpénzt, mint a kártyát, különösen kisebb vásárlások esetén. A gazdagok azzal a szokással élnek, hogy a lehető legtávolabb tartják magukat az adósságtól.

3. Készítsünk költségvetést, és ehhez tartsuk magunkat

Ez közhelynek hangzik, de ha egyértelmű költségvetést határozunk meg fizetésnapon és be is tartjuk azt, rengeteg pénzt takaríthatunk meg. Készítsünk egy lelkiismeretes „bevétel kontra kiadás” auditot, és korlátozzuk a személyes kiadásokat.

4. Költsünk olyan dolgokra, amelyek segítenek pénzt gyarapítani

A tehetős emberek olyan dolgokra fektetnek be, amelyek garantálják a hosszú távú jövedelmet.

A Business Insider szerint a milliomosok nem riadnak vissza attól, hogy olyan szolgáltatásokkal spóroljanak, amelyekkel időt és energiát takarítanak meg. A költekezés helyett a befektetésre összpontosítanak. Élelmiszer házhozszállítása, mosodai szolgáltatások igénybevétele vagy egy viszonylag drága hely bérlése, hogy közelebb lehessünk a munkahelyhez. Ezek a dolgok többe kerülhetnek, de elegendő időt adnak arra, hogy ezáltal bonyodalmak nélkül élvezhessük az életet.

5. A felbecsülhetetlen értékű tapasztalatok

A milliomosok pompás életmódot folytatnak, és élettapasztalatokkal egészítik ki naptárjukat. Ennek az az oka, hogy előnyben részesítik az életüket és egészségüket javító élmények gazdagítását. Könnyen helyettesíthetik a napi kiadásaikat az életet megváltoztató túrákkal, ejtőernyős ugrással, kirándulásokkal vagy egy nívós edzőterembe szóló tagsággal!

6. Lista az éves kiadásokhoz

Mindannyian szeretjük, ha valami kedvezményes. A drága termékek vásárlása azonban nem feltétlenül egyenlő a spórolással.

Bármennyire jövedelmező az eladás, végül sokkal többet költünk a kelleténél, és olyan dolgokat vásárolunk befektetés céljából, amelyekre eleve nem volt szükségünk. Azok, akik jól bánnak a pénzzel, azt tanácsolják, hogy előre tervezzük meg bevásárlólistánkat, és ütemezzük be a nagy vásárlásokat az eladásokon keresztül, hogy jó alkupozícióba kerüljünk.

7. Sok kicsi sokra megy…

Senki sem szereti az aprópénzt, ráadásul, ha van nálunk néhány érme, akkor hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla. Ugyanakkor minden apró aranyat érhet, más szóval a későbbiekben szükségünk lehet rá: például a bevásárlóközpontban parkoláskor, a kávéautomatánál vagy az étteremben a borravalónál. Mindig gondoljunk arra, hogy a kártyás fizetés nem mindenhol érhető el, illetve hibás lehet a rendszer. Arra figyeljünk oda, hogy ne halmozzunk fel tucatnyit aprót, mert kényelmetlen hosszabb távon a pénztárcánkban.

8. Ha valami elromlik, javítsuk meg, mielőtt kidobnánk

Ami elromlik egyszer, az még talán javítható, ezért ne váljunk meg egy fontos háztartási géptől, javíttassuk meg. A vagyonos embereknek ez nem gond, azonban közülük is sokan úgy gondolják, hogy az indokolatlan vásárlás rossz.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.