26 online pénzkeresési módszer

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A koronavírus járványnak nem csak negatív következményei voltak. A vészhelyzeti intézkedések és a karantén hatására az élet átkerült az online térbe, és az online munkák iránt is megnőtt a kereslet. Sokan persze legyintenek, hogy az online munkákkal nem lehet rendesen pénzt keresni, pedig ez egyáltalán nincs így. Rengeteg lehetőség van, aminek a segítségével ki tudjuk egészíteni a fizetésünket, sőt, akár főállásként is meg lehet belőlük élni. Jöjjön 33 online pénzkeresési módszer, melyekkel valóban lehet pénzt keresni.

1. Ajánlásból pénz, avagy mi az az affiliate marketing

Az affiliate marketing közismertebb nevén partnerprogram, ami lényegében azt jelenti, hogy ajánlunk egy terméket, aminek az eladásából jutalékot kapunk. Ehhez persze szükséges a közösségépítés, és hogy hitelesek legyünk, illetve hogy valóban érdekes és jó termékről legyen szó. Készítsünk blogot, válasszunk egy témát vagy terméket, amiről jó tartalmakat tudunk gyártani. A cégek adnak egy partner linket, amire a követőink kattinthatnak, ha meg szeretnék vásárolni a terméket.

2. Szövegírás és a SEO/SEA

Szinte miden webshop a termékei értékesítése mellett ír blogot, ahol a termékekhez kapcsolódó témákban tesz fel érdekes és hasznos tartalmakat. Ezeket a cikkeket azonban sokszor nem a cég emberei készítik, hanem megbízásra szövegírók, akiktől nem csak blogcikket, de keresőoptimalizált és keresőmotoros tartalmakat is lehet kérni. Ha van némi érzékünk az íráshoz, akkor bátran vállaljunk ilyen jellegű munkákat. Ezekért általában karakterszám után fizetnek.

3. Áruljunk fényképeket

Ha szeretnünk fotózni, akkor a saját képeinket is árulhatjuk az interneten. Erre már több platform is létezik, mint például a Shutterstock, az iStockphoto, a Dreamstime vagy a Fotolia. Kiegészítő jövedelemként nagyon jól működhet.

4. Programozás

A programozó szakma manapság az egyik legkeresettebb foglalkozás. Ha értünk a programozáshoz, ezt akár távmunkában is csinálhatjuk, és pénzt kereshetünk vele, főleg ha a mobil applikációk programozásához is értünk, mert az Android és iOS alkalmazások most nagyon keresettek. Ugyanez érvényes a CMS rendszerekre is. Ha meg szeretnénk tanulni programozni, azt az interneten is megtehetjük,

5. Termékek eladása az interneten

Nagyon sok készítenek mindenfélét házilag, és legtöbben ezeket vásárokon értékesítik is. Viszont az internet korába ostobaság lenne kihagyni az online értékesítés lehetőségét. Létrehozhatunk saját webshopot, de vannak kifejezetten olyan oldalak, ahol a kézműves termékeinket árusíthatjuk.

6. Legyünk vloggerek, avagy használjuk ki a Youtube nyújtotta lehetőségeket

A legnagyobb videó megosztó oldalt nem csak nézni lehet, de pénzkeresetre használni is. 1000 megtekintés után 250-300 forintot jár, ami nem tűnhet soknak. Viszont a minőségi videókat, amik köré komplett közösséget lehet felépíteni jóval többen nézik, és minél több a megtekintés, annál több pénzt ér ez nekünk.

7. Írjunk szakkönyvet, és áruljuk e-könyvként

Ha szakértői vagyunk egy témának, akkor érdemes elgondolkoznunk, hogy összegyűjtsük a tapasztalatainkat, és egy könyv formájában mások rendelkezésére bocsássuk. Persze egy könyv kiadása drágának tűnhet, ugyanakkor a tördelési munkát, valamint az e-könyves formátumba történő átkonvertálást is meg lehet csinálni manapság ingyenesen használható programok segítségével, így minimális költségvetésből el tudjuk készíteni a saját e-könyvünket.

8. Online tanfolyam létrehozása

A könyv mellett vagy helyett készíthetünk online oktatóanyagokat is, illetve tanfolyamokat, amikhez ma már egyáltalán nem szükséges a személyes jelenlét. A tanfolyam témája bármi lehet, újfajta életmód, pénzkereseti lehetőségek, párkapcsolati tanácsok, de bármi más is. A lényeg, hogy olyan kurzust tartsunk, amihez valóban értünk, mert csak így lesz hiteles,és így tudunk vele pénzt is keresni.

9. Ha valamiben jó vagy, ne csináld ingyen, avagy árulhatunk saját szolgáltatásokat

A termékekre szinte ugyanaz érvényes, mint a szolgáltatásokra, vétek kihagyni az online értékesítés előnyeit. Ugyanakkor a szolgáltatások értékesítésére nincs nagyon weboldal, ahol fel tudjuk tölteni, mit is kínálunk. Ettől persze még hirdethetjük, létrehozhatunk mentor vagy tanácsadói programot, saját felületet, ahol értékesítjük a szolgáltatásainkat.

10. Létező távmunkák

A távmunka nagyon jól hangzik mindaddig, amíg ki nem derül, hogy kamu az egész. Manapság azonban nem csak átverős hirdetések vannak, hanem létező távmunkák is. A leggyakrabban internetes ügyfélszolgálatra keresnek munkatársakat, amit otthonról is végezhetünk, az ország bármely pontján. Számos cég foglalkoztat távmunkában teljes munkaidőben alkalmazottakat, mindegy, hol vagyunk, csak a ránk bízott feladatokat időre és a lehető legjobb elvégezzük. Általában ezek a munkák nem igényelnek komolyabb képesítést, és főállás mellett is végezhetőek is akadnak közöttük.

11. Tesztekre fel

Szintén keresett online munka a weboldaltesztelés. Egy weboldal akkor lesz sikeres, ha a vásárlói élmény a lehető legtökéletesebb. A cégek számára ez fontos, hiszen legtöbben online értékesítenek, aminek fő eleme a weboldal. A tesztelőknek az a dolga, hogy fellépve az oldalra leírja a reakciót, böngésszen, keressen, aztán a weboldal tulajdonosának vagy készítőjének elmondja a tapasztalatait. Ennek segítségével tudnak változtatni a felmerülő hibákon. Ilyen munkát is szoktak hirdetni, de érdemes gyorsnak lenni, mert hamar lecsapnak rájuk.

12. Olvass fel könyveket!

A hangoskönyv manapság nagyon népszerű. Eredetileg a vakok és gyengén látók számára készültek, hogy ők is átélhessék a könyvek élményét. Ma már nem csak ők használják, nagyon sokan utazás vagy vezetés közben tanulnak, vagy hallgatják a könyveket. Azonban a ma létező könyveknek mindössze az 5% létezik már hangoskönyv formában, ezért sok kiadó keres felolvasókat, hogy növeljék ezt a számot. Ha szépen olvasunk hangosan, és a hangunk is megfelelő hozzá, felolvasással is kereshetünk egy kis pénzt.

13. Dizájnkészítés

Ha értünk a grafikákhoz, akkor a dizájnkészítéssel is tehetünk egy próbát. Nézzünk szét a környéken, hátha találunk olyan céget, melynek nem olyan ütős a dizájnja, és ajánljuk fel, hogy tervezünk valami jobbat. Amennyiben elég ügyesek vagyon, ezt komoly vállalkozássá is fejleszthetjük. Ha kedvet kaptunk, de még nem értünk hozzá, számos videó és online tanfolyam van, aminek segítségével megtanulhatjuk az alapokat, utána már csak gyakorlásra van szükségünk. A dizájntervezéssel nagyon jól lehet keresni.

14. Kiadványszerkesztés

A kiadványszerkesztés lényegében a nyomdai munkára történő felkészülés, vagyis a kéziratokat, plakátokat, szórólapokat és egyéb nyomdai termékeket öntik ilyenkor olyan formába, amit már mehet a nyomdába nyomtatásra. Ehhez érteni kell például az InDesigne és az Adobe Photoshop programokhoz, de akinek ez a kisujjába van, magánkiadású szerzők könyveit el tudja vállalni, hogy nyomdai formába önti. Ezek a programok is online tanfolyam során elsajátíthatóak, és akár főállássá is kinőheti magát a dolog.

15. Legyünk influencerek

Az influencerek, más néven véleményvezérek, akik a saját közösségi oldalukon, legyen az Facebook, Instagram vagy Youtube, befolyásolják az embereket. Ehhez szükség van egy követői bázisra, ez több ezer embert jelent. Sok márka vagy kezdő vállalkozás keres influencert, hogy reklámozzák a terméküket, használják, véleményt mondjanak róla. Az elején persze nekünk kell támogatók után kutatnunk, és az is időbe telik, hogy egy komoly követői bázist kiépítsünk, de ha elég elszántak és kitartóak vagyunk, nagyon jól lehet ezzel keresni.

16. Tervezz pólót!

Ez a munka azért is jó, mert nem kerül számunkra semmilyen befektetésben. Nekünk csak meg kell terezni a pólót, és hirdetnünk kell, a TeeSpring intézi a többit, a nyomtatást, az eladást és a szállítást is. Ha az általunk tervezett póló eladásra kerül, akkor részesedünk a haszonból.

17. Virtuális asszisztens

A virtuális asszisztens lényegében ugyanazt csinálja, mint egy személyi asszisztens, csak online, a saját otthonából. Mivel a koronavírus járvány miatt sokan szeretik a személyes találkozókat a minimumra csökkenteni, és az e-mailok vagy az adatbázisok kezeléséhez nem szükséges fenntartani egy irodát, így sokan bérelnek fel valakit, aki távmunkában elvégzi a papírmunkát. Ilyen állásokat általában Fiverr-en, UpWork-on, illetve Remote.co oldalakon hirdetnek.

18. Hangfelvétel átírás

Manapság az interjúk túlnyomó többsége hanganyag formájában készül, emellett sok író is inkább felmondja a készülő könyvének szövegét diktafonra, mint egyből leírná. Az ilyen hanganyagokat valakinek le kell gépelnie, ráadásul ezzel nem is lehet rosszul keresni.

19. Helyesírási hibák javítása, avagy vállaljunk korrektúrázást

Nagyon sok magánkiadású könyv jelenik meg manapság. Hogy ugyanazt a minőséget tudják garantálni, mint a nagy kiadók, a szerzők a műveiket kiadás előtt átnézetik, hogy ne maradjon benne gépelési vagy elírási hiba. Ezt a munkát a korrektor végzi, és ha van némi érzékünk a magyar nyelvhez, szeretünk olvasni és alaposak vagyunk, akkor bátran vállaljunk ilyen munkát, mert nagyon jól fizet. Ilyen munkát cégek is hirdetnek, de az írókat gyűjtő közösségi csoportokban is érdemes érdeklődni.

20. Ha értünk a videószerkesztéshez…

Az online tér egyik legfelkapottabb információhordozója a videó. A minőségi tartalmakra mindenhol nagy igény mutatkozik, így ha értünk a videószerkesztéshez, komoly összegeket is megkereshetünk. Sokan csak felveszik a videójukat, viszont csak alap szinten tudják azt megvágni, és szerkeszteni. Ilyenkor keresnek valakit, aki profi munkát végez. Konkrét videószerkesztési munkát a hirdetések között nehéz találni, ezért érdemes nekünk hirdetést feladni a közösségi oldalakon, hogy foglalkozunk ilyesmivel.

21. Szinkronizálás

Meglepő lehet, de erre már online módon is van lehetőség. Nagyon sok animációs filmhez és videójátékhoz keresnek szinkronszínészeket. Ehhez persze szükséges a megfelelő adottság is, mert ehhez valóban kell némi tehetség, ha azonban rendelkezünk vele, azzal a lehetőséggel nagyon jól lehet keresni.

22. Készíts Csináld magad videókat!

A YouTube-on rengeteg a főzős, barkácsolós és kézműves technikát bemutató videó. Ha szeretünk ilyesmivel bíbelődni, érdemes videókat készíteni, és feltenni a netre.

23. Online személyi edző

Személyi edzőért már nem kell a legközelebbi fitneszterembe mennünk, már online is elérhető ez a szolgáltatás. A járványhelyzet ezt a lehetőséget még népszerűbbé tette, és egyre jobban elterjedt annak ellenére, hogy már lehet edzőterembe járni. Aki eleve ezzel foglalkozik, azoknak az online lehetőséget sem szabad kihagyni. Ugyanakkor csak akkor lehetünk ebben sikeresek, ha meggyőzzük a követőket, hogy online is teljes értékű szolgáltatást tudunk nyújtani.

24. Teszteljünk számítógépes játékokat

A számítógépes játékok ipara nagyon gyorsan fejlődik, hiszen igény és kereslet is van rá bőven. A cégek sorra hozzák ki az újabb és újabb játékokat, amiknek a minőségét ellenőrizni kell. Ezt végzi a tesztelő, aki nem csinál mást, mint játszik a játékkal, megfigyeli az esetleges hibákat, és jelenti a cégnek. Hazánkban ugyan ilyen jellegű munkát nem lehet találni, de számos külföldi oldal van, ahol azonban igen.

25. Hirdess mások helyett a Facebookon

A cégek érdeke, hogy a termékeik és szolgáltatásaik a lehető legtöbb, potenciális vevőhöz eljusson. Nem csak a Facebook, hanem az Instagram, Snapchat és Pinterest is egy olyan platform, ahol a több millió embert el lehet érni. Ha értünk kicsit a közösségi média menedzsmenthez, akkor ilyen munkát is vállalhatunk. Elkészíthetjük a facebookos médiakampányokat a cégek számára, amihez csak egy laptopra, tabletre vagy mobilra lesz szükségünk, valamint jó internetkapcsolatra.

26. Ha jól mennek az idegen nyelvek, vállalhatunk fordítást

Ha szinte anyagnyelvi szinten beszélünk idegen nyelveket, akkor mindenképp érdemes fordítói munkában gondolkodnunk. Az Upwork, a Gengo, a ProTranslating és az Unbabel oldalak mind ilyen jellegű munkát kínálnak számunkra.

A fenti listán is jól látszik, hogy az online munkákból rengetegféle van, ugyanakkor, mint ahogy minden munka esetében, itt is szükségünk lesz némi hozzáértésre és megfelelő tudásra. A semmiért online sem fognak fizetni, ugyanakkor, ha értünk valamihez, kár lenne nem kihasználni az internet nyújtotta lehetőségeke, amivel meg tudjuk sokszorozni az eladásaink számát.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.