25 gyors pénzkeresési módszer

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A pénz szinte mindenki életében kulcskérdés. Ha szeretnénk egy kis extra jövedelemhez jutni, számos lehetőség kínálkozik erre. Természetesen itt most nem feltétlen egy havi fizetésnyi összegről van szó, inkább arról, hogy mit tehetünk, ha egy kicsit ki szeretnénk egészíteni a meglévő költségvetést. A következő listába a tudatos pénzkezeléstől, az online pénzkeresési lehetőségeken át, a meglévő dolgaink hasznosításáig több megoldást is találhatunk. Mindegyik módszerrel plusz bevételhez juthatunk, érdemes megfontolni a lehetőségeinket.

Használjuk a meglévő pénzünket

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy egy kis plusz bevételhez jussunk, hogy a már meglévő pénzünket jobban használjunk, és úgymond hatékonyabban „megdolgoztatjuk”.

1.Növejük a megtakarításunk arányát

A megtakarítás már önmagában is egy nagyon hasznos dolog. Ugyanakkor egyáltalán nem mindegy, hogyan is gyűjtögetjük a pénzünk. Ha konkrét céllal gyűjtünk, például lakásra, akkor érdemes a lakáscélú megtakarítások között körülnézni, mert bár a 30 %-os állami támogatás pár éve megszűnt, a legnagyobb lakáskasszával foglalkozó pénzintézet segítségével még mindig komoly összegekhez juthatunk a lakáscélunk elérése érdekében. Ha nincs konkrét dolog, ami miatt félretesszük a pénzt, akkor is érdemes tájékozódni, mert a kamatok között komoly eltérések lehetnek, ami több ezer forintot is jelenthet a végső elszámolásnál.

2. Kapjunk pénzt a bankszámlaváltásért

Ha már eleve bankszámlacserébe gondolkodunk, nézzünk utána, melyik csomag mit ajánl. Nagyon sok olyan számla létezik, aminek a megkötése esetén a bank egy bizonyos összeget jóváír a számlánkon. Ez akár 20-30000 Ft is lehet, és ha maga a bankszámla is megfelel az igényeinknek, kár lenne kihagyni ezt a lehetőséget.

3. Használjuk a hitelkártyánkat

Szinte minden hitelkártyacsomag esetén jár jóváírás. Ez lényegében azt jelenti, hogy minél többet használjuk a hitelkártyánkat, arányos jár érte visszatérítés. Ez persze nem egy nagy összeg 1-3 %, de pár ezer forintot mindenképp jelent havonta, sőt, ha a számlákat és a havi költségeinket a hitelkártyánkkal fizetjük, majd időben vissza is törlesztjük, akkor még többet is. Arra azonban figyeljünk, hogy milyen hitelkártyacsomagot választunk, mert egyes bankok lekorlátozzák a jóváírás összegét.

4. Fizessük ki a drága adósságokat

Mielőtt elkezdünk nagyobb összegeket félretenni, érdemes a meglévő tartozásunkat a lehető leghamarabb visszatörleszteni, főleg, ha nagyon nagy kamatról van szó. Emeljük meg inkább a törlesztő részlet összegét, így kevesebb kamatot kell a végén visszafizetnünk. Bár ez nem tűnhet fontosnak, de sokat tudunk így megspórolni.

Keressünk pénzt online

Az internet egy remek pénzkeresési forrás. Sokan tartanak tőle, már magától az online vásárlástól is, pedig egy kis kreativitással és odafigyeléssel, akár főállásunk is lehet az interneten. Persze nem szükséges egyből online munkába gondolkodunk, számos más lehetőség is kínálkozik, amivel egy kis extra bevételhez juthatunk.

5. Adjuk el feleslegessé vált cuccainkat

Manapság már nem szükséges egy újság apróhirdetései között keresgélnünk, ha valamit használtan szeretnénk megvenni. Ugyanez a helyzet a feleslegessé vált holmink eladásával. Az interneten rengeteg online piactér van, mint az Ebay, a Teszvesz vagy a Vatera, emellett a közösségi média oldalai is számos ilyen lehetőséget kínálnak, hiszen a Facebook-on ott van a Marketplace, illetve a különböző keres-kínál csoportok. Nézzük át a szekrényeket, a padlást vagy a pincét, és ha olyasmire bukkanunk, amire már nincs szükségünk, hirdessük meg, és adjuk el, mert másnak szüksége lehet rá.

6. Véleményért pénzt

Rengeteg olyan oldal létezik már, mely közvélemény kutatással foglalkozik, és a felhasználók számára még fizet is. Nincs más dolgunk, mint kitölteni pár kérdőívet, amiért az oldal jóváír egy kisebb összeget a virtuális számlánkon. Persze kérdőívenként pár száz forintról van szó, amit általában utalványokra válthatunk be, de ugyebár sok kicsi sokra megy.

7. Adjunk el képeket

Ha szeretnünk fotózni, ráadásul jók is vagyunk benne, akkor a képeinkkel kereshetünk pénzt. Számos olyan fényképgyűjtő oldal létezik, ahová letehetjük a képeinket, és a letöltéseik után jutalékot kapunk. Mivel sok dolgunk nincs, csak feltölteni a már meglévő képeinket, érdemes kihasználni ezt a lehetőséget.

8. Adjunk bérbe

Ahelyett, hogy végelegesen megválnánk a dolgainktól, megpróbálhatjuk bérbe adni őket. Természetesen ebben az esetben a ruháinkról vagy a kisebb tárgyainkról van szó, hanem mondjunk a drágább szerszámainkról vagy mondjuk sportszereinkről. Ha mi magunk már amúgy sem használjuk, másnak még segíthetünk vele. Bár Magyarországon a magánemberektől történő bérlésnek még nincs nagy divatja, de egy próbát mindenképp megér.

Keressünk pénzt a szabadidőnkben

Ha már úgyis mobilozással vagy épp shoppingolással töltjük az időnket, miért is nem tesszük úgy, hogy még pénzt is kapjunk érte? Rengeteg lehetőség van arra, hogy a hobbinkból, vagy csupán a mindennapi teendőinkből is hasznot húzhassunk.

9. Partnerprogram

Napi szinten ajánlunk dolgokat az ismerőseinknek. Ha valaki jó fodrászt, autószerelőt vagy más egyéb szolgáltatást keres, rögtön ajánlunk valakit, akit mi magunk ismerünk és szeretünk. Az Affiliate marketing lényege pedig pont az, hogy a cég termékeit ajánljuk másoknak, például a Facebook ismerőseinknek, ha pedig vásárolnak, akkor a cég jutalékot ad nekünk. Ehhez persze komoly közösségi médiás jelenlét kell, de ha már facebookozunk, miért is ne kaphatnánk érte pénzt?

10. Legyünk próbavásárlók

A próbavásárló egy olyan munka, amihez nem kell egyéni vállalkozónak lennünk. Magyarországon is vannak olyan weboldalak, mint például a phantomshopping.hu, akik folyamatosan keresnek próbavásárlókat. Egy-egy tesztvásárlásért pár ezer forintot lehet kapni, de ha többet is vállalunk, akkor egészen szép mellékjövedelemre tehetünk szert.

11. Teszteljünk

A tesztelés, hasonló kicsit a próbavásárláshoz, de itt nem kell lemennünk sehová. Lehet termékeket is tesztelni, de akár weboldalakat vagy számítógépes játékokat is. Ezt főként külföldi oldalakon fogjuk tudni megtenni, mivel hazánkba elég kevés ilyen lehetőség van, de ha rendelkezünk angol nyelvtusással, akár főállássá is válhat a tesztelés.

Húzzunk hasznot az otthonunkból

12. Adjuk a lakásunkat vagy a szobánkat

Ha van egy szabad szobánk, amit alapvetően nem használunk, esetleg egy egész lakásunk, ne hagyjuk ki a lehetőséget, hogy pénzt keressünk vele. Hosszú vagy rövid távú kiadásban is gondolkodhatunk, és persze magunk dönthetjük, el kit engedünk az otthonunkban.

13. Használjuk az Airbnb-t

Amennyiben lakás vagy szobakiadásban gondolkodunk, az Airbnb is egy jó lehetőség. Ez a lehetőség az utazóknak nagyon hasznos, mert az Airbnb-n lényegében nekik kínál szállást. Ha feltesszük a szobánkat vagy a lakásunkat, könnyedén kiadhatjuk, főként nyáron. Az oldal látogatottsága nagyon magas, rengeteg a felhasználó, így jó eséllyel lesz is bérlőnk. Ráadásu,l ha jó véleményt kapunk, akkor a keresőben előbb fel fog tűnni a mi ingatlanunk, ami még több bérlőt fog vonzani.

14. Telekocsizzunk

Ha úgyis autóval fogunk menni egy mások városba, érdemes meghirdetni, így nemcsak a benzinköltség árát fogjuk tudni megspórolni, de még kereshetünk is vele. Magyarországon az Oscar az egyik legnagyobb ilyen jellegű szolgáltatást hirdető oldal, de számos másik is akad. Amikor tervezünk egy utazást, hirdessük meg, hátha lesz, aki ugyanebben az időben szintén utazna.

15. Hirdessünk az autónkkal

Bár hazánkban még nem annyira divatos, de egyre elterjedtebb, hogy a cégek magánemberek autóira ragasszák ki a logójukat, akik kvázi így reklámozzák őket. Érdemes a környékünkön érdeklődni, hátha van olyan cég, akik élnének egy ilyen lehetőséggel A felmatricázás manapság már hamar megvan, és nem is olyan drága. Ha nem zavar minket egy felirat, miért is ne keresnénk vele pénzt?

16. Termesszünk otthon zöldséget

Ma már nemcsak nagy kertekben lehet zöldséget termeszteni. Sokan az erkélyükön is nevelnek paradicsomot, paprikát vagy epret, de a kis kertekben a konténeres kertészkedés is nagyon divatos. Ha megtehetjük, akkor egy kis odafigyeléssel termeszthetünk zöldséget, vagy csak a saját magunk számára, de akár mások számára is. Január-február környékén akár palántákat is nevelhetünk, ha van egy kis helyünk, majd tavasszal ezeket el is adhatjuk.

17. Ha van kertünk, de nem használjuk, adjuk ki

A kertek bérbeadása is nagyon divatos manapság. Akik társasházban laknak, vágynak a kertre, de akinek pedig van, nem biztos, hogy tudja gondozni. Ha használaton kívüli kertünk vagy földünk van, érdemes meghirdetni, hátha valaki szívesen művelné helyettünk,amiért még fizetne is nekünk.

Keressünk pénz újrahasznosítással

18. Létezik ruha újrahasznosítás?

Hazánkban még nem annyira elterjedt, de egyre több olyan bolt létezik, mely használt ruhák felvásárlásában utazik. Érdemes a helyi Second Handeket felkeresni, hátha kilós áron megveszik a használt, de jó állapotú ruháinkat.

19. Vigyük vissza az üvegeket

Nagyon bagatellnek tűnhet, de a ha már üveges italt vásárolunk, akkor érdemes a környezettudatosság jegyében visszaváltani, amelyiket lehet. Ezzel is meg tudunk spórolni kisebb összeget.

20. Adjuk le a fémet vagy papírt

A környezettudatosság, és persze a spórolás jegyében érdemes szelektíven gyűjtenünk a hulladékot, de akár a petpalackok kupakját is. Vannak olyan újrahasznosítók, illetve hulladékudvarok, ahol fizetnek nekünk a papírért vagy a fémért. Nem kell persze nagy összegekre számítanunk, de ezzel is ki tudjuk egészíteni a családi kasszát, és mindössze egy kis odafigyelésre van hozzá csak szükség.

21. Legó kilós áron

Legója szinte mindenkinek volt gyerekkorában, és manapság is igen népszerű játok. Persze, ha évekkel ezelőtt játszottunk vele, valószínű, hogy a komplett szettek már nincsenek meg. Ugyanakkor még így is el tudjuk adni, csak kilós áron. A legó kilós ára egész jó manapság, ha van elfekvőbe a padláson ilyesmink, és nem tervezzük megtartani, így túl tudunk adni rajta.

22. Könyv csere-bere

A könyvekkel is hasonló a helyzet, mint a legóval. Ha van olyan kötet, amit már nem olvasunk, és szeretnénk tőle megválni, akkor egyrészt antikváriumban is tehetünk vele egy próbát, de vannak olyan boltok, ahol nagyobb mennyiségben, kilós áron vásárolják fel őket. Ha csak a port fogja a polcon, vagy a garázsban egy dobozban, akkor ez egy jó lehetőség lehet, hogy megváljunk tőlük. Amennyiben olyan könyvről van szó, amit azért keresnek az olvasók, mert mondjuk régi, de klasszikus, akkor a Moly.hu-n vagy a Rukkola.hu-n is meghirdethetjük.

Hozz létre, add el

23. Készíts blogot, és hirdess

A blogírás manapság nagyon népszerű tevékenység, szinte minden témában létezik már blog. Ha van olyan témakör, ami különösen érdekel minket, vagy jók vagyunk benne, érdemes blogot indítani. Ez egyrészt azért jó, mert ha közösséget építünk, számos olyan lehetőség van, amivel pénzt kereshetünk így, például az affiliate marketing, de akár hirdetéseket is kitehetünk, amiért szintén kérhetünk pénzt.

24. Add el online, amit készítettél

A kézműves termékek nagyon divatosak, jól példázza ezt a megszámlálhatatlan kézműves vásár is szerte az országban. Ha mi is szeretünk ilyesmivel foglalkozni, de nem szeretnénk vásárokra járni, akkor hirdessük a termékeinket online. A meska.hu vagy a Vegyél hazait pont erre specializálódott, hogy a kézműves termékek eladására platformot biztosítson. A kézműves termékek készítése és eladása is egy jó lehetőség egy kis mellékkeresetre. Ugyanakkor jó, ha tudjuk, hogy nagyon sokan foglalkoznak ezzel, így a konkurencia igen magas, így csak akkor fogunk tudni keresni a termékeinkkel, ha igazán egyedi és minőségi darabokról van szó.

25. Keress pénzt a videóiddal

A Youtube is jó pénzkeresési forrás lehet, ha szeretünk videókat készíteni. A bloghoz hasonlóan itt is közösséget kell építenünk, és hasznos vagy érdekes tartalmakat posztolnunk, hogy elérjük a megfelelő látogatottságot, amiért már fizet nekünk a Youtube.

A fenti listából is jól látszik, hogy a pénz ugyan nincs ingyen, de egy kis odafigyeléssel és tudatosság komoly összegeket tudunk megtakarítani minden hónapban, és ha elég ügyesen vagyunk, akár nagyobb pénzösszegekre is szert tehetünk. Érdemes minden lehetőséget számításba venni, mert sosem tudhatjuk, mikor lesz szükségünk egy kis kereset kiegészítésre.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.