10 dolog, amit érdemes kerülni a gyorsabb pénzmegtakarítás érdekében

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Vannak, akik az életüket keveset költve élik le, mások szinte szórják a pénzt, hogy végül tönkre mennek. Ha ez utóbbi táborhoz tartozunk, legyünk tisztában azzal, hogy a pénz okos elköltésével és több megtakarítással átalakíthatjuk az anyagi helyzetünket. Összeállítottunk egy listát azokról a dolgokról, amelyek elkerülésével többet takaríthatunk meg. Nem arról van szó, hogy ne élvezzük az életet, hanem próbáljunk ki néhány módszert, amelyek megakadályozhatják, hogy könnyen elveszítsük, amink van.

1. Étkezés

Hacsak nem különleges alkalomról van szó, akkor főzzünk inkább otthon és étkezzünk kint a teraszon vagy az erkélyen. Az éttermekben sokszor tapasztaljuk, hogy túl vannak árazva az adagok.

2. Előfizetés a streaming szolgáltatásokra

A streaming szolgáltatások, például a Spotify, a YouTube stb. prémium előfizetései megszabadítanak minket a kellemetlen hirdetésektől, hogy zökkenőmentes élményt nyújtsanak. Természetesen ezeknek a szolgáltatásoknak bevételre van szükségük a működésükhöz, de nem mindig érdemes erre pénzt kiadni.

3. Lottóvásárlás

A lottójegyvásárlás hatalmas pénzkidobás. Néha észszerűnek tűnik megvenni egyet, mert sosem tudhatjuk, hogy végül megnyerjük-e a jackpotot. De mivel ennek nagyon csekély az esélye, jobb, ha nem pazaroljuk a nehezen megkeresett pénzt egy „majd valamikor nyerhetek” papírra.

4. Fedezzük fel a világot olcsón

Utazhatunk úgy is, hogy magunk szervezzünk le mindent és kikerülve az irodákat vagy a drága szállodákat, panziókban vagy a jelenleg divatos Airbnb-ben, illetve olcsóbb hostelekben szállunk meg. Sokan szeretik a különböző kuponok vagy újsághirdetések nyújtotta előnyöket is. Ha pedig repülővel szeretnénk utazni, akkor érdemes a fapados társaságok kínálata között keresgélni. Azzal szintén sokat spórolhatunk, ha a népszerű üdülőhelyre vagy városba főszezonon kívül látogatunk el. Például Ciprusra vagy a Costa de Solra egész évben utazhatunk, elkerülve a tömegturizmust.

5. Ne szalasszuk el az akciós ajánlatokat

Néhányan csak azért rohannak megvenni a termékeket, mert 50% kedvezménnyel vásárolnak. Csak később jönnek rá, hogy kidobták a pénzt, valójában nem volt szükségük az árucikkre.

6. Sportolás okosan

A pandémia miatt sokan sportolnak otthon, ezzel időt és pénzt megtakarítva. Ha azonban szeretünk az edzőteremben időt tölteni, hozzuk ki a legtöbbet tagságból, vagy keressünk más módokat a pénzmegtakarításra. Néhány fitneszterem különböző idősávokban felhasználható bérleteket kínál.

7. Inspiráló dolgok vásárlása

A vállalkozások hajlamosak sokféle taktikát alkalmazni, hogy olyan dolgok megvásárlására kényszerítsenek, amelyekre semmi szükségünk. A tanulmányok azt állítják, hogy ezek a vásárlások az impulzív vásárlók „bűnös örömei”.

Az embereknek meg kell érteniük, hogy az ilyen örömök csak átmenetiek, és károsak.

8. Eldobható tárgyak használata

Nincs értelme megvenni ezeket, ha csak kidobjuk, majd újra megvesszük. Ehelyett olyan dolgokat szerezzünk be, amelyeket újra felhasználhatunk, leginkább hosszabb távon. Az eldobható műanyag tárgyak tökéletesek bizonyos eseményekhez (pl.: születésnap, gyerekzsúr), de a kerámia edények jobb alternatívát jelentenek a mindennapi használatra.

9. Lépést tartani az innovációval

Ez az a terület, ahol az emberek hajlamosak vagyonokat költeni, amikor tényleg nincs rá szükség. Ha megjelenik egy új iPhone, akkor azonnal megveszik a legújabbat, még abban esetben is, ha a jelenlegi készülékük tökéletesen működik. Ha ez a helyzet, fontoljuk meg, hogyan takaríthatunk meg pénzt anélkül, hogy jól működő telefonunkat lecserélnénk.

10. Könyvek vásárlása helyett e-könyv olvasása

A papír ára évről évre drágul és a könyvek sem lesznek olcsóbbak. Olvasni viszont remek dolog, erre és olcsóbb alternatíva lehet az e-könyv használata. A könyvkiadók általában PDF formájában adnak hozzáférést a kedvenc könyvünkhöz, sok esetben egyetlen kötet árából több e-könyvet élvezhetünk. Olcsó, illetve használt könyveket szintén beszerezhetünk az eBay-en vagy az Amazonon, illetve a magyar Vaterán.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Vinted ruha eladás és vásárlás gyorsan
Tippmixen belül már az e-sport játékaira is fogadhatunk, így újabb online pénzkeresési lehetőség nyílt meg mindenki előtt
Használt laptop vásárlás online tanácsok
Használt iphone vásárlás tippek-trükkök

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Vinted ruha eladás és vásárlás gyorsan
A Vinted ma Magyarországon is az egyik legnagyobb használt ruha és kiegészítő online alapú értékesítési piactér, ahol a felhasználók eladhatnak, vásárolhatnak és kereskedhetnek. A Vinted...
Tippmixen belül már az e-sport játékaira is fogadhatunk, így újabb online pénzkeresési lehetőség nyílt meg mindenki előtt
A nemzeti lottótársaság 2020-ban vezette be a 11 hagyományos e-sportjátékot 81 piaccal. Az e-sport felületén szimulátor típusú bajnokságokra is fogadhatunk, ahol további 3 sportág piaca...
Használt laptop vásárlás online tanácsok
Sokan nem szeretnének hatalmas vagyonokat költeni, ha éppen laptopra van szükségük, ezért a használt laptop vásárlása jó megoldásnak tűnhet. A használt vagy éppen felújított laptopokat...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.