10 dolog, amit biztosan nem tudtál a sportfogadásokról

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Fogadni, tétet tenni egészen apró dolgoktól kezdve az egészen nagyig vagyunk képesek. Míg Amerikában szinte mindenre lehet fogadni, addig hazánkban leginkább a sportfogadás lett divattá.

Ebben pedig a Tippmix kalkulátor nyújt számunkra segítséget. De vajon mindent tudunk a fogadásokról? Íme 10 dolog, amit biztosan nem tudtál még.

  1. Ma a világ népességének legalább a fele fogad

A játék és a hozzá kapcsolatos fogadás szinte egyidős az emberiséggel. A régészek már az őskori leletek tárgykörében is találtak kocka alakú tárgyakat, valamint barlangrajzok is bizonyítják, hogy a játék, a verseny szerves része volt az életüknek. Épp ezért nem meglepő, hogy velünk együtt nőtt és fejlődött a szerencsejáték is.

  1. Az első bukméker 1800-ban jelent meg a szerencsejáték történetében

A világ első bukmékere Harry Ogden volt, aki Angliában a lóversenyek előtt sikerdíj fejében adott tanácsokat, latolgatta a lovak esélyeit. Az ő hatására alakultak ki a bukméker irodák.

  1. A játékfüggőségnek két fajtája van

Míg egy időben a játékfüggőséget a szerencsejátékkal hoztuk összefüggésbe, mára a játékfüggőség az online térbe is beszivárgott. Így az online játékfüggőség is diagnózis lehet és speciális pszichikai terápiákkal gyógyítják azokat.

  1. Rómában az első szerencsejátékot a gladiátorjátékok biztosították

Rómában az első fogadásokat a gladiátorokra kötötték. A rabszolgákból, foglyokból álló gladiátorok küzdelmére Rómában szinte mindenki fogadott, függetlenül attól, hogy mennyi pénze volt vagy egyáltalán részt vett-e nézőként a küzdelmen. A római közbiztonság a gladiátor küzdelmek után volt a legrosszabb, hiszen a fogadásoknak nem voltak szabályai, így az elszámolás általában véres utcai verekedésekbe torkollott.

  1. A sportfogadás élmezőnyében még mindig a futball áll

Bár a lóversenyekre történő fogadás már a középkortól szerves része az emberiségnek, az online sportfogadás előretörésével a fogadások ranglistáját a foci vezeti. Nem véletlen, hogy ez tartja lázban a világot, hiszen itt nem csak a csapat győzelmére fogadhatunk, hanem többek között arra is, melyik játékos szerzi meg az első gólt, melyik félidőben, mi lesz a végeredmény vagy éppen azt is megtippelhetjük, hány kapura lövés történik a meccs ideje alatt.

  1. Ma már előre kiszámíthatod a nyereményed

Számtalan lehetőség van, ahol a fogadásra feltett összeget és a szorzót, valamint a nyerési esélyeidet is egy felületen láthatod. A Tippmix kalkulátorral előre kiszámolhatod, hogy abban az esetben, ha Fortuna neked hoz szerencsét, mekkora összeggel mekkora lehet a nyereményed.

  1. A Szerencsejáték Zrt. árbevétele évről-évre egyre magasabb

2021-ben az előző évekhez képest rekordot döntött az árbevétel tekintetében. 701,4 milliós árbevétellel zárta az évet, ami közel 22%-kal magasabb bevételt jelentett a korábbi évekhez képest. Ebből a nyeremények kifizetése 490 milliárd forintot vitt el a kasszából, ami naponta átlagosan 1,3 milliárd forint kifizetését jelentette.

  1. A legnagyobb át nem vett lottónyeremény hazánkban

2018 nyarán egy Jackpot nyertes felejtette bent a neki járó 1 milliárd 688 millió forintos nyereményét a Szerencsjáték Zrt. kasszájában. A fel nem vett nyeremények nem ismeretlen fogalom, ugyanis hetente több ezer nyertes felejti el felvenni a nekik járó összeget.

  1. Ma már százezernél is több teória létezik a nyertes lottószámok kiszámítására

Nem véletlen a rengeteg teóriák száma, hiszen szerte a világban hódít a lottó, hihetetlen nagy nyereményekkel. Így a spekulációk és a matematikai alapokra való támaszkodás teljesen érthető, ellenben még egyetlen lottónyertestől sem hallottuk, hogy nyereményét a matematikai képességeinek köszönheti!

  1. Semmit nem ér a nyeremény, pénzügyi műveltség nélkül

Ezt bizonyítja minden idők egyik legnagyobb nyertesei is, akik minden idők legnagyobb vesztesei lettek.

Jach Whittaker 315 millió dolláros nyereményével írta be magát a történelembe. Nem sokkal ezután lánya és unkája is drogtúladagolásban vesztette életét és nem meglepő, hogy nyertesünktől egy sztriptízbárban loptak el 150 millió forintnak megfelelő összeget.

Nem sokkal volt szerencsésebb Lara és Roger Griffiths sem, a maguk „csekély” 2.8 millió dolláros nyereményükkel sem. A nyereményből vettek egy álomszép házat és egy Porschét, majd miután a jólét ráébresztette őket, hogy a 14 évnyi házasság semmit nem ér, egyikük felgyújtotta a házukat egy veszekedés során és mindenük odalett.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.