A Cofidis személyi kölcsön részletei

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Sokszor akadhat olyan momentum az életünkben, amikor hirtelen kisebb anyagi támogatásra lehet szükségünk. Az ilyen pénzügyi nehézségekre jelent megoldást a Cofidis személyi kölcsön. A Cofidis egy francia székhelyű pénzügyi vállalat melynek több leányvállalata van szerte Európában. 1992-óta nyújt a Cofidis pénzügyi segítséget, távértékesítéssel. A távértékesítés előnye, hogy nem kell személyesen bankfiókba bemenni, mindent otthonról intézhetünk. A Cofidis kisebb- közepes összeghatárú hiteleket, személyi kölcsönöket kínál, privát felhasználók részére.

Cofidis Fapados személyi kölcsön

A Cofidis Fapados személyi kölcsön keretében 800.000 és 10 millió forint közötti összeget tudunk felvenni, fix futamidőre, fix törlesztőrészlet mellett.

THM mértéke: 11,4 – 19,9%

Futamidő: 36 – 84 hónap

A Cofidis Fapados személyi kölcsön nagy előnye, hogy szabadon felhasználható, így a hitel felhasználása során nem kell a pénzügyi szolgáltatónak különböző számlákat, igazolásokat benyújtani. A hitel igényléséhez rendszeres jövedelem szükséges, vagyis nem terheli jelzálog az ingatlanunkat. A Cofidis Fapados személyi kölcsön esetén nem kell külön bankszámlát nyitni, nem kell a fizetésed új bankszámlára utaltatni, mind e mellett a teljes hiteligénylési folyamat online is megoldható.

Reprezentatív példa:
1.000.000 forint és 60 hónap (vagyis 5 év) esetén
THM: 14,9%, havi törlesztőrészlet: 23.253 Ft,

hitel teljes díja: 395.180 Ft, visszafizetendő teljes összeg: 1.395.180 Ft.

3.000.000 forint és 60 hónap (vagyis 5 év) esetén

THM: 14,9%, havi törlesztőrészlet: 69.758 Ft,

hitel teljes díja: 1.185.480 Ft, visszafizetendő teljes összeg: 4.185.480 Ft.

Cofidis Minősített Fogyasztóbarát személyi hitel

A Minősített Fogyasztóbarát személyi hitel közepesen nagy mértékű, kedvező kondíciójú, személyi hitel. A Cofidis Minősített Fogyasztóbarát személyi hitel megörökli a Fapados személyi kölcsön előnyeit vagyis: új bankszámla nyitás és ingatlan fedezet nélküli, szabadon felhasználható személyi hitel, mely fix törlesztőrészlettel és fix futamidővel rendelkezik.

3 és 10 millió forint között igényelhető.

THM mértéke: 8,9 – 10,9%

Futamidő: 36 – 84 hónap

Reprezentatív példa:

3.000.000 forint és 60 hónap (vagyis 5 év) esetén

THM: 8,9%, havi törlesztőrészlet: 61.631 Ft,

hitel teljes díja: 697.860 Ft, visszafizetendő teljes összeg: 3.697.860 Ft.

Itt jól látható, nem mindegy milyen formában veszünk fel hitelt. Ha 3 millió forintot Fapados személyi kölcsön keretein belül veszünk fel, 1.185.480 Ft a hitel díja, ha Fogyasztóbarát személyi hitel formájában, majdnem 500e Ft-al olcsóbban kapunk hitelt, hiszen ebben az esetben 1.185.480 Ft helyett, csupán 697.860 Ft a hitel teljes díja.

8.000.000 forint és 60 hónap (vagyis 5 év) esetén

THM: 10,6%, havi törlesztőrészlet: 170.439 Ft,

hitel teljes díja: 2.226.340 Ft, visszafizetendő teljes összeg: 10.226.340 Ft.

Ki igényelhet Cofidis személyi kölcsönt?

 • Legalább 18 éves életkor
 • Magyarországi lakcímkártyával rendelkezik
 • Magyarországi adóigazolvánnyal rendelkezik
 • Legalább 3 hónapos tartós munkaviszonnyal rendelkezik
 • Minimum 130.000 forintnyi nettó havi jövedelem
 • Saját e-mail cím, bankszámla
 • Nem szerepel a KHR (régi BAR) listán negatív megjelöléssel

Milyen dokumentumok kellenek Cofidis személyi kölcsön igényléséhez?

 • Érvényes személyi igazolvány
 • Érvényes magyarországi lakcímkártya
 • Adóigazolvány
 • 3 hónapnál nem régebbi határozatlan időtartalmú munkáltatói igazolás
 • Elmúlt 2 havi bankszámla kivonat, melyen látszódik a jövedelem megérkezése
 • Cofidis Fapados személyi kölcsön esetén legalább nettó 130.000 Ft jövedelem
 • Cofidis Minősített Fogyasztóbarát személyi hitelesetén legalább nettó 200.000 Ft jövedelem
 • Nyugdíjas esetén, a Nyugdíjas igazolvány és Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tárgyévi éves értesítése
 • GYED-en lévő kismama esetén az állami szerv által megállított ellátásról szóló igazolás

Személyi kölcsön igénylésének menete

 • Látogassunk el a Cofidis.hu weboldalra
 • Az itt látható hitel kalkulátoron állítsuk be a felvenni kívánt hitel összegét, majd a futamidőt.
 • Ha megfelelő az előkalkuláció, kattintsunk az Előminősítés linkre.
 • A következő űrlapon adjuk meg a személyes adataikat, a jövedelemünkre vonatkozó kérdéseket és küldjük el a Cofidis részére az előzetes kérelmet.
 • A Cofidis megvizsgálja a hiteltörlesztés nem okoz-e nagy problémát a felvevő számára, illetve lekérdezni a KHR hitelminősítést.
 • A Cofidis munkatársai telefonon és online keresik meg az ügyfeleket, nem kell bankfiókba bemenni, mindent akár otthonról intézhetünk.
 • Amennyiben a Cofidis pozitív hitelbírálatot állapít meg, online leellenőrizzük az adatokat, majd a szerződés hitelesítése is online történik meg.
 • A kölcsönszerződés dokumentációját e-mailben elküldi a Cofodis a részünkre, illetve letölthetjük a weboldalról.
 • A kölcsönszerződés létrejötte után, a Cofidis 24 órán belül átutalja a felvett kölcsönösszegét.

Cofidis személyi kölcsön folyósítási idő / díj, fizetési módok

 • A Cofidis hitelvizsgálat akár 24 óra alatt megtörténhet. Pozitív elbírálás esetén a Cofidis 24 órán belül átutalja az igényelt hitel összegét.
 • A Cofidis nem kér folyósítási díjat, a teljes igényelt összeget átutalja a kiválasztott bankszámlára.
 • A hiteltörlesztés fizetésének legegyszerűbb módja a banki csoportos beszedés / utalás, mely díjmentes a Cofidis részéről.
 • Csekkes, készpénzes fizetés esetén 400 – 1000 Ft kezelési költség kerül felszámításra.

Cofidis hitelbiztosítás

Cofidis hitelbiztosítás védelmet nyújt a felvett kölcsön ideje alatt, olyan esetekben amikor a törlesztés nehezítetté vagy lehetetlenné válik. Ilyen helyzetben a biztosítási esemény bekövetkezése esetén, a biztosító megfizeti a Cofidis felé az Ügyfél tartozását. Igényei szerint választhatunk a Cofidis szimpla, extra vagy silver hitelfedezeti biztosítások közöl melyeket megvélő illetve új kölcsönünk mellé is igényelhetünk.

Szimpla csomag: 65 éves korig lehet kötni. Csak természetes haláleset esetén mentesülünk a hitel fizetési kötelezettség alól. Díja: a hitel összegének 5,35%-a melyet a hitel összege felett, minden hónapban meg kell fizetni.

Silver csomag: 60 és 80 év között köthető. Természetes és baleseti halál esetén mentesülünk a hitel fizetési kötelezettség alól. Díja: a hitel összegének 9,88%-a melyet a hitel összege felett, minden hónapban meg kell fizetni.

Extra díjcsomag: 65 éves korig köthető. Természetes / baleseti halál, munkahely megszűnése, vagy keresőképtelenné válás esetén mentesülünk a hitel fizetési kötelezettség alól. Díja: a hitel összegének 7,99%-a melyet a hitel összege felett, minden hónapban meg kell fizetni.

Magyarán szólva, ha be szeretnénk biztosítani magunkat arra az esetre, ha megszűnne a munkahelyünk, a hitel törlesztésén felül 8%-os pluszköltséggel kell számolni.

Előtörlesztés

A kölcsönszerződés során a Cofidis csak a minimálisan megfizetendő havi törlesztőrészletet határozza meg. Semmilyen akadálya nincs annak, hogy saját magunktól nagyobb törlesztőrészletet beutaljunk, így bármikor – mindenféle többletköltség nélkül – előtörleszthetünk, vagy akár ki is fizethetjük a személyi kölcsön teljes tartozását.

Késedelmes fizetés esetén alkalmazott szabályok

Késedelmes fizetés esetén a Cofidis késedelmi kamatot, illetve adósságkezelési díjat számít fel. Az első késedelmi díj 500 Ft. Ha megint késedelembe esel viszont már 2500 Ft-ot számít fel a Cofidis. Ha tárgyhónap végén is fent áll a késedelem, 3500 Ft a késedelmi díj. 90 napnál régebbi tartozás esetén a Cofidis a KHR (régi BAR) listára is feltölti az adós adatait. Ha a behajtás sikertelenséggel zárul, a Cofidis felmondja a kölcsönszerződést, mely következtében azonnal egy összegben esedékessé válik a teljes hitel: a tőkeösszege, az ügyleti kamat díja és a behajtási költség is. A behajtás során a Cofidis fizetési meghagyásos vagy polgári peres eljárást indíthat az adós ellen, melynek költségeit tovább terheli az adósra.

Mi a teendő, ha fizetési nehézségeim vannak?

A fizetési problémákra a legjobb megoldás, ha a szerződéskötéskor, vagy bármikor a kölcsönszerződés alatt hitelbiztosítási szolgáltatást kötünk. Fizetési probléma esetén a Cofidis a jóhiszeműség elvét követi és megpróbál az ügyfeleknek átmeneti megoldást nyújtani, mellyel segíti a fizetőképesség helyreállítását és a kölcsönszerződés felmondását. Ilyen segítség például

 • a fizetési átütemezés (a be nem fizetett törlesztőrészletre a Cofidis részletfizetési könnyítést ad),
 • futamidő hosszabbítása (a futamidő kitolásával arányosan csökken a havi törlesztődíjunk),
 • ügyleti kamatok csökkentése (súlyos fizetési nehézség esetén a Cofidis csökkentheti a kamatot, így ugyanazon időszakon belül, kevesebb lesz a törlesztőrészletünk),
 • tőketartozás részbeni elengedése (amennyiben tovább tart a jövedelemszerzési probléma a Cofidis az ügyfél tőketartozásának egy részét is elengedheti).

Fontos megjegyezni, a kölcsönös együttműködés két oldalú, így ha fizetési nehézségünk keletkezik, még a késedelmes fizetés bekövezte előtt vegyük fel a kapcsolatot a Cofidis munkatársaival. A munkatársak bekérik a szükséges dokumentumokat és a Cofidis 21 napon belül áthidaló megoldási javaslattal áll elő (ilyen szolgáltatás egyébként nem minden pénzügyi szolgáltatónál elérhető).

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.