A Cofidis személyi kölcsön részletei

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Sokszor akadhat olyan momentum az életünkben, amikor hirtelen kisebb anyagi támogatásra lehet szükségünk. Az ilyen pénzügyi nehézségekre jelent megoldást a Cofidis személyi kölcsön. A Cofidis egy francia székhelyű pénzügyi vállalat melynek több leányvállalata van szerte Európában. 1992-óta nyújt a Cofidis pénzügyi segítséget, távértékesítéssel. A távértékesítés előnye, hogy nem kell személyesen bankfiókba bemenni, mindent otthonról intézhetünk. A Cofidis kisebb- közepes összeghatárú hiteleket, személyi kölcsönöket kínál, privát felhasználók részére.

Cofidis Fapados személyi kölcsön

A Cofidis Fapados személyi kölcsön keretében 800.000 és 10 millió forint közötti összeget tudunk felvenni, fix futamidőre, fix törlesztőrészlet mellett.

THM mértéke: 11,4 – 19,9%

Futamidő: 36 – 84 hónap

A Cofidis Fapados személyi kölcsön nagy előnye, hogy szabadon felhasználható, így a hitel felhasználása során nem kell a pénzügyi szolgáltatónak különböző számlákat, igazolásokat benyújtani. A hitel igényléséhez rendszeres jövedelem szükséges, vagyis nem terheli jelzálog az ingatlanunkat. A Cofidis Fapados személyi kölcsön esetén nem kell külön bankszámlát nyitni, nem kell a fizetésed új bankszámlára utaltatni, mind e mellett a teljes hiteligénylési folyamat online is megoldható.

Reprezentatív példa:
1.000.000 forint és 60 hónap (vagyis 5 év) esetén
THM: 14,9%, havi törlesztőrészlet: 23.253 Ft,

hitel teljes díja: 395.180 Ft, visszafizetendő teljes összeg: 1.395.180 Ft.

3.000.000 forint és 60 hónap (vagyis 5 év) esetén

THM: 14,9%, havi törlesztőrészlet: 69.758 Ft,

hitel teljes díja: 1.185.480 Ft, visszafizetendő teljes összeg: 4.185.480 Ft.

Cofidis Minősített Fogyasztóbarát személyi hitel

A Minősített Fogyasztóbarát személyi hitel közepesen nagy mértékű, kedvező kondíciójú, személyi hitel. A Cofidis Minősített Fogyasztóbarát személyi hitel megörökli a Fapados személyi kölcsön előnyeit vagyis: új bankszámla nyitás és ingatlan fedezet nélküli, szabadon felhasználható személyi hitel, mely fix törlesztőrészlettel és fix futamidővel rendelkezik.

3 és 10 millió forint között igényelhető.

THM mértéke: 8,9 – 10,9%

Futamidő: 36 – 84 hónap

Reprezentatív példa:

3.000.000 forint és 60 hónap (vagyis 5 év) esetén

THM: 8,9%, havi törlesztőrészlet: 61.631 Ft,

hitel teljes díja: 697.860 Ft, visszafizetendő teljes összeg: 3.697.860 Ft.

Itt jól látható, nem mindegy milyen formában veszünk fel hitelt. Ha 3 millió forintot Fapados személyi kölcsön keretein belül veszünk fel, 1.185.480 Ft a hitel díja, ha Fogyasztóbarát személyi hitel formájában, majdnem 500e Ft-al olcsóbban kapunk hitelt, hiszen ebben az esetben 1.185.480 Ft helyett, csupán 697.860 Ft a hitel teljes díja.

8.000.000 forint és 60 hónap (vagyis 5 év) esetén

THM: 10,6%, havi törlesztőrészlet: 170.439 Ft,

hitel teljes díja: 2.226.340 Ft, visszafizetendő teljes összeg: 10.226.340 Ft.

Ki igényelhet Cofidis személyi kölcsönt?

 • Legalább 18 éves életkor
 • Magyarországi lakcímkártyával rendelkezik
 • Magyarországi adóigazolvánnyal rendelkezik
 • Legalább 3 hónapos tartós munkaviszonnyal rendelkezik
 • Minimum 130.000 forintnyi nettó havi jövedelem
 • Saját e-mail cím, bankszámla
 • Nem szerepel a KHR (régi BAR) listán negatív megjelöléssel

Milyen dokumentumok kellenek Cofidis személyi kölcsön igényléséhez?

 • Érvényes személyi igazolvány
 • Érvényes magyarországi lakcímkártya
 • Adóigazolvány
 • 3 hónapnál nem régebbi határozatlan időtartalmú munkáltatói igazolás
 • Elmúlt 2 havi bankszámla kivonat, melyen látszódik a jövedelem megérkezése
 • Cofidis Fapados személyi kölcsön esetén legalább nettó 130.000 Ft jövedelem
 • Cofidis Minősített Fogyasztóbarát személyi hitelesetén legalább nettó 200.000 Ft jövedelem
 • Nyugdíjas esetén, a Nyugdíjas igazolvány és Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tárgyévi éves értesítése
 • GYED-en lévő kismama esetén az állami szerv által megállított ellátásról szóló igazolás

Személyi kölcsön igénylésének menete

 • Látogassunk el a Cofidis.hu weboldalra
 • Az itt látható hitel kalkulátoron állítsuk be a felvenni kívánt hitel összegét, majd a futamidőt.
 • Ha megfelelő az előkalkuláció, kattintsunk az Előminősítés linkre.
 • A következő űrlapon adjuk meg a személyes adataikat, a jövedelemünkre vonatkozó kérdéseket és küldjük el a Cofidis részére az előzetes kérelmet.
 • A Cofidis megvizsgálja a hiteltörlesztés nem okoz-e nagy problémát a felvevő számára, illetve lekérdezni a KHR hitelminősítést.
 • A Cofidis munkatársai telefonon és online keresik meg az ügyfeleket, nem kell bankfiókba bemenni, mindent akár otthonról intézhetünk.
 • Amennyiben a Cofidis pozitív hitelbírálatot állapít meg, online leellenőrizzük az adatokat, majd a szerződés hitelesítése is online történik meg.
 • A kölcsönszerződés dokumentációját e-mailben elküldi a Cofodis a részünkre, illetve letölthetjük a weboldalról.
 • A kölcsönszerződés létrejötte után, a Cofidis 24 órán belül átutalja a felvett kölcsönösszegét.

Cofidis személyi kölcsön folyósítási idő / díj, fizetési módok

 • A Cofidis hitelvizsgálat akár 24 óra alatt megtörténhet. Pozitív elbírálás esetén a Cofidis 24 órán belül átutalja az igényelt hitel összegét.
 • A Cofidis nem kér folyósítási díjat, a teljes igényelt összeget átutalja a kiválasztott bankszámlára.
 • A hiteltörlesztés fizetésének legegyszerűbb módja a banki csoportos beszedés / utalás, mely díjmentes a Cofidis részéről.
 • Csekkes, készpénzes fizetés esetén 400 – 1000 Ft kezelési költség kerül felszámításra.

Cofidis hitelbiztosítás

Cofidis hitelbiztosítás védelmet nyújt a felvett kölcsön ideje alatt, olyan esetekben amikor a törlesztés nehezítetté vagy lehetetlenné válik. Ilyen helyzetben a biztosítási esemény bekövetkezése esetén, a biztosító megfizeti a Cofidis felé az Ügyfél tartozását. Igényei szerint választhatunk a Cofidis szimpla, extra vagy silver hitelfedezeti biztosítások közöl melyeket megvélő illetve új kölcsönünk mellé is igényelhetünk.

Szimpla csomag: 65 éves korig lehet kötni. Csak természetes haláleset esetén mentesülünk a hitel fizetési kötelezettség alól. Díja: a hitel összegének 5,35%-a melyet a hitel összege felett, minden hónapban meg kell fizetni.

Silver csomag: 60 és 80 év között köthető. Természetes és baleseti halál esetén mentesülünk a hitel fizetési kötelezettség alól. Díja: a hitel összegének 9,88%-a melyet a hitel összege felett, minden hónapban meg kell fizetni.

Extra díjcsomag: 65 éves korig köthető. Természetes / baleseti halál, munkahely megszűnése, vagy keresőképtelenné válás esetén mentesülünk a hitel fizetési kötelezettség alól. Díja: a hitel összegének 7,99%-a melyet a hitel összege felett, minden hónapban meg kell fizetni.

Magyarán szólva, ha be szeretnénk biztosítani magunkat arra az esetre, ha megszűnne a munkahelyünk, a hitel törlesztésén felül 8%-os pluszköltséggel kell számolni.

Előtörlesztés

A kölcsönszerződés során a Cofidis csak a minimálisan megfizetendő havi törlesztőrészletet határozza meg. Semmilyen akadálya nincs annak, hogy saját magunktól nagyobb törlesztőrészletet beutaljunk, így bármikor – mindenféle többletköltség nélkül – előtörleszthetünk, vagy akár ki is fizethetjük a személyi kölcsön teljes tartozását.

Késedelmes fizetés esetén alkalmazott szabályok

Késedelmes fizetés esetén a Cofidis késedelmi kamatot, illetve adósságkezelési díjat számít fel. Az első késedelmi díj 500 Ft. Ha megint késedelembe esel viszont már 2500 Ft-ot számít fel a Cofidis. Ha tárgyhónap végén is fent áll a késedelem, 3500 Ft a késedelmi díj. 90 napnál régebbi tartozás esetén a Cofidis a KHR (régi BAR) listára is feltölti az adós adatait. Ha a behajtás sikertelenséggel zárul, a Cofidis felmondja a kölcsönszerződést, mely következtében azonnal egy összegben esedékessé válik a teljes hitel: a tőkeösszege, az ügyleti kamat díja és a behajtási költség is. A behajtás során a Cofidis fizetési meghagyásos vagy polgári peres eljárást indíthat az adós ellen, melynek költségeit tovább terheli az adósra.

Mi a teendő, ha fizetési nehézségeim vannak?

A fizetési problémákra a legjobb megoldás, ha a szerződéskötéskor, vagy bármikor a kölcsönszerződés alatt hitelbiztosítási szolgáltatást kötünk. Fizetési probléma esetén a Cofidis a jóhiszeműség elvét követi és megpróbál az ügyfeleknek átmeneti megoldást nyújtani, mellyel segíti a fizetőképesség helyreállítását és a kölcsönszerződés felmondását. Ilyen segítség például

 • a fizetési átütemezés (a be nem fizetett törlesztőrészletre a Cofidis részletfizetési könnyítést ad),
 • futamidő hosszabbítása (a futamidő kitolásával arányosan csökken a havi törlesztődíjunk),
 • ügyleti kamatok csökkentése (súlyos fizetési nehézség esetén a Cofidis csökkentheti a kamatot, így ugyanazon időszakon belül, kevesebb lesz a törlesztőrészletünk),
 • tőketartozás részbeni elengedése (amennyiben tovább tart a jövedelemszerzési probléma a Cofidis az ügyfél tőketartozásának egy részét is elengedheti).

Fontos megjegyezni, a kölcsönös együttműködés két oldalú, így ha fizetési nehézségünk keletkezik, még a késedelmes fizetés bekövezte előtt vegyük fel a kapcsolatot a Cofidis munkatársaival. A munkatársak bekérik a szükséges dokumentumokat és a Cofidis 21 napon belül áthidaló megoldási javaslattal áll elő (ilyen szolgáltatás egyébként nem minden pénzügyi szolgáltatónál elérhető).

Ajánlom másnak is:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Hasonló cikkek

Mi alapján válasszunk kerti szivattyút?
Mennyibe kerül egy horvátországi és egy balatoni nyaralás?
Erste George mobil alkalmazás
OTP direkt regisztráció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Mi alapján válasszunk kerti szivattyút?
A kerti szivattyúk kiemelten fontosak a kertünk, udvarunk vízellátására. Napjainkban igen széles kínálatból válogathatunk, ami nem teszi könnyebbé a megfelelő kerti szivattyú megtalálását. Mivel ez...
Mennyibe kerül egy horvátországi és egy balatoni nyaralás?
Ahogy közeledik a nyár, egyre hamarabb döntés kell hoznunk: a hazai tengeren nyaraljuk-e vagy igazi tengerpartra látogassunk el? Cikkünkben az idei balatoni és horvátországi nyaralási...
Erste George mobil alkalmazás
Az Erste legújabb mobil alkalmazása a George App. Az Erste Bank 2021. február 8-tól vezette be legújabb internetbanki és mobil alkalmazás szolgáltatását. Belépés a George...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.