Ki kaphat Provident hitelt? Feltételek és gyakran ismételt kérdések a Provident hitellel kapcsolatban

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Ha Provident hitelben gondolkodunk, akkor elengedhetetlen tudni, ki kaphat Provident hitel, és milyen feltételekkel. A hitelfelvétel manapság meglehetősen egyszerűvé vált az online lehetőségeknek köszönhetően, de a feltételek egyre inkább szigorodnak. A Provident azért olyan népszerű, mert náluk viszonylag gyorsan és egyszerűen lehet kisebb összegű hitelt felvenni, és a feltételek sem olyan szigorúak, mint más pénzintézetek esetében. 2001 óta vannak a piacon, és sokak számára nyújtanak alternatív lehetőséget, ha kisebb összeget szeretnének felvenni, mert valamilyen váratlan élethelyzet indokoltá teszi ezt

Ugyan a hitelfelvétel feltételei nem annyira szigorúk, ez közel sem jelenti azt, hogy szinte utánunk dobják a kívánt pénzösszeget. Az alapvető feltételeknek itt is meg kell felelni, emellett pedig az egyes hiteltermékeknek is lehetnek egyedi feltételeik. Lássuk, ki kaphat Provident hitelt, hogyan igényelheti azt, és mik azok a gyakran ismételt kérdések, melyek segítenek abban, hogy eldönthessük, mi jogosultak vagyunk a Provident hitelre vagy sem.

Feltétel, mely minden Provident Hitelnél azonos

A ki kaphat Provident hitelt kérdésre az egyszerű válasz az, hogy az, aki megfelel a pénzintézet feltételeinek. Aki vett már fel valaha valamilyen hitelt, az tisztában van az alapvető feltételekkel, melyek a legtöbb hitel esetén azonosak:

 Betöltött 18. életév, tehát nagykorúnak kell lenni
 Bejelentett magyarországi lakcímmel kell rendelkezni, tehát külföldi állampolgárok csak akkor vehetnek fel ilyen hitelt, ha van Magyarországon BEJELENTETT lakcímük
 Rendszeres, állandó jövedelemmel kell rendelkezni, amit igazolni is tudnak.
 Érvényes azonosító okmány is szükséges, vagyis érvényes személyi igazolvány vagy jogosítvány vagy útlevél

Ez szinte minden pénzintézet esetében szükséges, a Provident esetében viszont még az is alapfeltétel, hogy saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámlával is rendelkeznie kell a hitelfelvevőnek, bár ez alól van kivétel.

Milyen egyéb feltételei lehetnek a hitelnek?

A fenti feltételeken túl is természetesen vannak feltételek, melyeknek meg kell felelni. A Provident estében az egyik ilyen, hogy saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámlával kell rendelkezni, de kizárólag abban az esetben, ha nem kérünk Otthoni szolgáltatást, amelynek keretében személyesen jön el hozzánk az ügyintéző, és veszi át a törlesztő részletet hetente vagy havonta, nekünk pedig nem szükséges online utalnunk, vagy bemennünk a bankba, és személyesen befizetni a pénzt a Provdient számlájára.

Emellett az egyes kölcsönöknek egyéni feltételei is lehetnek. A Start kölcsön estén például a következő feltételekkel is számolni kell:
 csak azok a személyek jogosultak erre a hiteltermékre, akik még nem állnak kölcsönjogviszonyban a Provident Pénzügyi Zrt.-vel, vagy amennyiben korábban jogviszonyban álltak a Providenttel, akkor már legalább egy éve végtörlesztettek
 igazolt rendszeres, havi jövedelmük legalább nettó 100.000 Ft

A Heti kölcsön esetén a feltételek között szerepek, hogy vállaljuk, hogy a törlesztő részleteket HETI rendszerességgel törlesztjük, a Havi kölcsön esetén pedig HAVONTA.

Mitől függ, hogy mekkora összegű Provident hitelt igényelhetünk?

A hitelek esetében a felvehető kölcsön összegét egyrészt a hitel fajtája határozza meg, másrészt pedig a keresetünk mértéke. Ez a legtöbb hitel esetében így van, és a Provident estében sincs másként. A Provident is többféle kölcsönt kínál a számunkra: Start kölcsönt, Provident heti köcsönt, Porvident Havi kölcsönt és 24 hónapos kölcsönt. Ha kisebb összegben gondolkodunk, akkor a Start kölcsön vagy a Provident heti kölcsön jöhet szóba, ha egy kicsit nagyobb, millió körüli összegre van szükségünk, akkor pedig a Provident havi kölcsön.

GYIK, avagy gyakori kérdések arról, hogy ki kaphat Provident hitelt

Milyen jövedelmet fogad el a Provident?
Mindig érdekes kérdés, hogy az adott pénzintézet milyen jövedelmet fogad el, és milyet nem. A bejelentett munkaviszonyból származó jövedelmet elfogadják, sőt elvárják, melynek legalább 3 hónapot meghaladó munkaviszonynak kell lennie. Vannak viszont olyan jövedelmek, melyek akár még állandóak is lehetnek a hitel teljes futamideje alatt, mégsem fogadja el őket a Provident. Ilyen jövedelem a munkanélküli ellátás/segély, az álláskeresési járadék/segély, az időskorúak járadéka, a szociális jellegű támogatások, ellátások (egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, a települési támogatás, az időskorúak járadéka, és az alanyi közgyógyellátás. Amennyiben csak a fent felsorolt jövedelemmel rendelkezünk, a Provident el fogja utasítani a hitelkérelmünket.

Hány éves kortól igényelhető a hitel?
Minimum nagykorúnak kell lenni a hitelfelvételhez, tehát betöltött 18. életév szükséges. Egyes pénzintézetek már betöltött 21. életévet várnak el, de a Provident nem ennyire szigorú.

Havonta vagy hetente kell fizetni a törlesztő részleteket?
Ez attól függ, hogy melyik kölcsönt választjuk. Ahogy a hiteltermékek neve is mutatja, a Provident Havi kölcsönt havonta, a Provident Heti kölcsönt pedig hetente kell fizetni.

KHR listások is kaphatnak hitelt a Providenttől?
Az, hogy fent vagyunk a KHR vagy más néven BAR listán, önmagában még nem kizáró tényező. Amikor hitelt veszünk fel, automatikusan felkerülünk a KHR listára, és ameddig pontosan fizetjük a törlesztő részleteket, addig pozitív adósként fent is maradunk. Amikor végtörlesztünk, rendelkezhetünk arról, hogy még további 5 évig fent maradjanak-e az adataink a KHR listán vagy sem. Amennyiben nem szeretnénk, akkor törlődnek, de ha nem rendelkezünk a törlésről, akkor 5 évig még fent leszünk, de pozitív adósnak számítunk.

Ha viszont negatív KHR listások vagyunk, nem kapunk hitelt sem a Providenttől, sem pedig más pénzintézettől. A negatív KHR listára akkor kerülhetünk fel, ha

 • a hitel- vagy hiteljellegű szerződésben vállalt kötelezettségeiknek nem teszünk eleget, tehát tartozásunk van a mindenkori minimálbér összegét meghaladó mértékben,
 • és folyamatosan több mint 90 napon keresztül áll fenn ez az állapot.

Ennek a két feltételnek egyidejűleg kell teljesülnie, hogy negatív adósként kerüljünk fel a KHR listára. Lekerülni sem egyszerű, ugyanis még akkor is fent maradunk negatív adósként 1 évig, ha törlesztettük az adóságainkat. Ha ezt nem tesszük meg, a felkerülés napjától számított 10 év után törlődnek csak az adataink.

Mire használható fel a Provident kölcsön?
Lényegében bármire, ugyanis egy szabad felhasználás hitelről van szó, tehát nincs megkötve, mire költjük, és a pénzintézet sem kérdez erre rá. Ezért is olyan népszerű ez a megoldás, mert bármilyen nem várt helyzetben a rendelkezésünkre állhat ez a hitel, persze, ha megfelelünk a feltételeknek. Költhető, tehát esküvőre, nyaralásra, karácsonyi ajándékokra, autóra, felújítása, tehát bármire.

Jól látszik tehát, hogy bár a Providnet nem annyira szigorú, mint a legtöbb pénzintézet a hitelfelvétel kérdésében, azért ők is pontosan meghatározzák ki vehet fel Provident hitelt, és ki nem.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
A jövő év elejétől frissül a Google AdSense bevétel-megosztási struktúrája

6 válasz

 1. Hi there,

  We run an Instagram growth service, which increases your number of followers both safely and practically.

  – We guarantee to gain you 400-1000+ followers per month.
  – People follow you because they are interested in you, increasing likes, comments and interaction.
  – All actions are made manually by our team. We do not use any ‘bots’.

  The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

  If you have any questions, let me know, and we can discuss further.

  Kind Regards,
  Megan

 2. Hi there,

  We run an Instagram growth service, which increases your number of followers safely and practically.

  We aim to gain you 400-1200+ real human followers per month, with all actions safe as they are made manually (no bots).

  The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

  Let me know if you wish to see some of our previous work.

  Kind Regards,
  Megan

 3. Hi there,

  We run an Instagram growth service, which increases your number of followers both safely and practically.

  – Guaranteed: We guarantee to gain you 400-1200+ followers per month.
  – Real, human followers: People follow you because they are interested in your business or niche.
  – Safe: All actions are made manually. We do not use any bots.

  The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

  If you are interested, and would like to see some of our previous work, let me know and we can discuss further.

  Kind Regards,
  Libby

 4. I was sending you this message on your website contact page (penzkalauz.hu) to show you how contact form advertising works. We can send messages just like these for your business to millions of sites for less than a couple of hundred dollars. Let’s get the conversation started and I’ll share pricing and more details. Hit me up on Skype for a chat now –> live:.cid.303294bd15a81bc7

 5. Hi there,

  We run an Instagram growth service, which increases your number of followers both safely and practically.

  – We guarantee to gain you 300-1000+ followers per month.
  – People follow you because they are interested in you, increasing likes, comments and interaction.
  – All actions are made manually by our team. We do not use any ‘bots’.

  The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

  If you’d like to see some of our previous work, let me know, and we can discuss it further.

  Kind Regards,
  Megan

 6. Hi there,

  We run an Instagram growth service, which increases your number of followers both safely and practically.

  – We guarantee to gain you 300-1000+ followers per month.
  – People follow you because they are interested in you, increasing likes, comments and interaction.
  – All actions are made manually by our team. We do not use any ‘bots’.

  The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

  If you’d like to see some of our previous work, let me know, and we can discuss it further.

  Kind Regards,
  Megan

  Unsubscribe here: https://removeme.click/unsubscribe.php?d=penzkalauz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Manapság rengeteg olyan elektronikus lehetőség van, mely megkönnyíti számunkra az ügyintézést, illetve a hivatalokkal történő kapcsolattartást, mint például az ügyfélkapu vagy az ügyfélkapu tárhely (tárhely...
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Az Ügyfélkapu belépés ma már szinte senki számára sem ismeretlen, aki online intézi a hivatalos ügyeit. Ez az elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer ma már...
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
Amikor az autónk valamilyen okból meghibásodik, előre félünk, hogy a probléma megoldása bizony drága mulatság lesz. Sokan pedig ilyenkor a spórolás érdekében úgy döntetnek, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.