Ki kaphat Provident hitelt? Feltételek és gyakran ismételt kérdések a Provident hitellel kapcsolatban

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Ha Provident hitelben gondolkodunk, akkor elengedhetetlen tudni, ki kaphat Provident hitel, és milyen feltételekkel. A hitelfelvétel manapság meglehetősen egyszerűvé vált az online lehetőségeknek köszönhetően, de a feltételek egyre inkább szigorodnak. A Provident azért olyan népszerű, mert náluk viszonylag gyorsan és egyszerűen lehet kisebb összegű hitelt felvenni, és a feltételek sem olyan szigorúak, mint más pénzintézetek esetében. 2001 óta vannak a piacon, és sokak számára nyújtanak alternatív lehetőséget, ha kisebb összeget szeretnének felvenni, mert valamilyen váratlan élethelyzet indokoltá teszi ezt

Ugyan a hitelfelvétel feltételei nem annyira szigorúk, ez közel sem jelenti azt, hogy szinte utánunk dobják a kívánt pénzösszeget. Az alapvető feltételeknek itt is meg kell felelni, emellett pedig az egyes hiteltermékeknek is lehetnek egyedi feltételeik. Lássuk, ki kaphat Provident hitelt, hogyan igényelheti azt, és mik azok a gyakran ismételt kérdések, melyek segítenek abban, hogy eldönthessük, mi jogosultak vagyunk a Provident hitelre vagy sem.

Feltétel, mely minden Provident Hitelnél azonos

A ki kaphat Provident hitelt kérdésre az egyszerű válasz az, hogy az, aki megfelel a pénzintézet feltételeinek. Aki vett már fel valaha valamilyen hitelt, az tisztában van az alapvető feltételekkel, melyek a legtöbb hitel esetén azonosak:

 Betöltött 18. életév, tehát nagykorúnak kell lenni
 Bejelentett magyarországi lakcímmel kell rendelkezni, tehát külföldi állampolgárok csak akkor vehetnek fel ilyen hitelt, ha van Magyarországon BEJELENTETT lakcímük
 Rendszeres, állandó jövedelemmel kell rendelkezni, amit igazolni is tudnak.
 Érvényes azonosító okmány is szükséges, vagyis érvényes személyi igazolvány vagy jogosítvány vagy útlevél

Ez szinte minden pénzintézet esetében szükséges, a Provident esetében viszont még az is alapfeltétel, hogy saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámlával is rendelkeznie kell a hitelfelvevőnek, bár ez alól van kivétel.

Milyen egyéb feltételei lehetnek a hitelnek?

A fenti feltételeken túl is természetesen vannak feltételek, melyeknek meg kell felelni. A Provident estében az egyik ilyen, hogy saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámlával kell rendelkezni, de kizárólag abban az esetben, ha nem kérünk Otthoni szolgáltatást, amelynek keretében személyesen jön el hozzánk az ügyintéző, és veszi át a törlesztő részletet hetente vagy havonta, nekünk pedig nem szükséges online utalnunk, vagy bemennünk a bankba, és személyesen befizetni a pénzt a Provdient számlájára.

Emellett az egyes kölcsönöknek egyéni feltételei is lehetnek. A Start kölcsön estén például a következő feltételekkel is számolni kell:
 csak azok a személyek jogosultak erre a hiteltermékre, akik még nem állnak kölcsönjogviszonyban a Provident Pénzügyi Zrt.-vel, vagy amennyiben korábban jogviszonyban álltak a Providenttel, akkor már legalább egy éve végtörlesztettek
 igazolt rendszeres, havi jövedelmük legalább nettó 100.000 Ft

A Heti kölcsön esetén a feltételek között szerepek, hogy vállaljuk, hogy a törlesztő részleteket HETI rendszerességgel törlesztjük, a Havi kölcsön esetén pedig HAVONTA.

Mitől függ, hogy mekkora összegű Provident hitelt igényelhetünk?

A hitelek esetében a felvehető kölcsön összegét egyrészt a hitel fajtája határozza meg, másrészt pedig a keresetünk mértéke. Ez a legtöbb hitel esetében így van, és a Provident estében sincs másként. A Provident is többféle kölcsönt kínál a számunkra: Start kölcsönt, Provident heti köcsönt, Porvident Havi kölcsönt és 24 hónapos kölcsönt. Ha kisebb összegben gondolkodunk, akkor a Start kölcsön vagy a Provident heti kölcsön jöhet szóba, ha egy kicsit nagyobb, millió körüli összegre van szükségünk, akkor pedig a Provident havi kölcsön.

GYIK, avagy gyakori kérdések arról, hogy ki kaphat Provident hitelt

Milyen jövedelmet fogad el a Provident?
Mindig érdekes kérdés, hogy az adott pénzintézet milyen jövedelmet fogad el, és milyet nem. A bejelentett munkaviszonyból származó jövedelmet elfogadják, sőt elvárják, melynek legalább 3 hónapot meghaladó munkaviszonynak kell lennie. Vannak viszont olyan jövedelmek, melyek akár még állandóak is lehetnek a hitel teljes futamideje alatt, mégsem fogadja el őket a Provident. Ilyen jövedelem a munkanélküli ellátás/segély, az álláskeresési járadék/segély, az időskorúak járadéka, a szociális jellegű támogatások, ellátások (egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, a települési támogatás, az időskorúak járadéka, és az alanyi közgyógyellátás. Amennyiben csak a fent felsorolt jövedelemmel rendelkezünk, a Provident el fogja utasítani a hitelkérelmünket.

Hány éves kortól igényelhető a hitel?
Minimum nagykorúnak kell lenni a hitelfelvételhez, tehát betöltött 18. életév szükséges. Egyes pénzintézetek már betöltött 21. életévet várnak el, de a Provident nem ennyire szigorú.

Havonta vagy hetente kell fizetni a törlesztő részleteket?
Ez attól függ, hogy melyik kölcsönt választjuk. Ahogy a hiteltermékek neve is mutatja, a Provident Havi kölcsönt havonta, a Provident Heti kölcsönt pedig hetente kell fizetni.

KHR listások is kaphatnak hitelt a Providenttől?
Az, hogy fent vagyunk a KHR vagy más néven BAR listán, önmagában még nem kizáró tényező. Amikor hitelt veszünk fel, automatikusan felkerülünk a KHR listára, és ameddig pontosan fizetjük a törlesztő részleteket, addig pozitív adósként fent is maradunk. Amikor végtörlesztünk, rendelkezhetünk arról, hogy még további 5 évig fent maradjanak-e az adataink a KHR listán vagy sem. Amennyiben nem szeretnénk, akkor törlődnek, de ha nem rendelkezünk a törlésről, akkor 5 évig még fent leszünk, de pozitív adósnak számítunk.

Ha viszont negatív KHR listások vagyunk, nem kapunk hitelt sem a Providenttől, sem pedig más pénzintézettől. A negatív KHR listára akkor kerülhetünk fel, ha

 • a hitel- vagy hiteljellegű szerződésben vállalt kötelezettségeiknek nem teszünk eleget, tehát tartozásunk van a mindenkori minimálbér összegét meghaladó mértékben,
 • és folyamatosan több mint 90 napon keresztül áll fenn ez az állapot.

Ennek a két feltételnek egyidejűleg kell teljesülnie, hogy negatív adósként kerüljünk fel a KHR listára. Lekerülni sem egyszerű, ugyanis még akkor is fent maradunk negatív adósként 1 évig, ha törlesztettük az adóságainkat. Ha ezt nem tesszük meg, a felkerülés napjától számított 10 év után törlődnek csak az adataink.

Mire használható fel a Provident kölcsön?
Lényegében bármire, ugyanis egy szabad felhasználás hitelről van szó, tehát nincs megkötve, mire költjük, és a pénzintézet sem kérdez erre rá. Ezért is olyan népszerű ez a megoldás, mert bármilyen nem várt helyzetben a rendelkezésünkre állhat ez a hitel, persze, ha megfelelünk a feltételeknek. Költhető, tehát esküvőre, nyaralásra, karácsonyi ajándékokra, autóra, felújítása, tehát bármire.

Jól látszik tehát, hogy bár a Providnet nem annyira szigorú, mint a legtöbb pénzintézet a hitelfelvétel kérdésében, azért ők is pontosan meghatározzák ki vehet fel Provident hitelt, és ki nem.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

9 válasz

 1. Hello,

  I’m Abi, an English SEO copywriter and content writer. I excel in crafting blogs, articles, e-commerce product descriptions, SEO content, website content, business service descriptions, newsletter content, brochures, proofreading, social media captions, LinkedIn content, and SOPs.

  My rate is USD 20 for every 1000 words of content. If you don’t have time to plan out your content, we can help you with that.

  Feel free to email me at Contentwriting011994@outlook.com with any current requirements.

  Thanks,

  Abi

 2. Hi!

  It is with sad regret to inform you that LeadsFly is shutting down!

  We have made available all our consumer and business leads for the entire world on our way out.

  We have the following available worldwide:

  Consumer Records: 294,582,351
  Business Records: 25,215,278

  Visit us here: https://leadsfly.biz/penzkalauz.hu/

  Best regards,
  Lucile

 3. Hey there

  I wanted to reach out and let you know about our new dog harness. It’s really easy to put on and take off – in just 2 seconds – and it’s personalized for each dog.
  Plus, we offer a lifetime warranty so you can be sure your pet is always safe and stylish.

  We’ve had a lot of success with it so far and I think your dog would love it.

  Get yours today with 50% OFF: https://caredogbest.com

  FREE Shipping – TODAY ONLY!

  Thanks and Best Regards,

  Grace

 4. Dear Potential Investors,
  We are excited to introduce you to a lucrative opportunity in the world of sports betting, backed by over 15 years of proven success as football analysts. At [Company Name], we’ve developed a unique mathematical algorithm for analysis, which takes into account all foreseeable factors in advance.
  sport.toxylact.com
  What sets us apart is our ability to provide forecasts with a calculated reliability percentage, making our predictions unparalleled in accuracy. With a weekly Return on Investment (ROI) ranging between 20% and 40%, our service boasts an annual ROI exceeding 1000%. This surpasses traditional investment avenues like stocks and cryptocurrencies.
  We meticulously analyze a vast array of football championships worldwide, selectively choosing matches with exceptionally reliable forecasts. However, it’s essential to note that certain factors, such as weather conditions, player injuries, referee decisions, and fan behavior, cannot be predicted mathematically in advance.
  Investing in sports offers numerous benefits, including diversification, high potential returns, and the thrill of engagement with a dynamic market. Join us at Lactology Foundation and capitalize on this exciting opportunity to leverage your investment in the realm of sports.
  Key Benefits of Sports Investing:
  • Diversification
  • High ROI Potential
  • Strategic Engagement
  • Accessible Market
  • Global Reach
  • Dynamic Environment
  • Data-Driven Analysis
  • Predictive Modeling
  • Risk Management
  • Long-Term Growth
  • Seasonal Opportunities
  • Cultural Impact
  • Community Engagement
  • Entertainment Value
  • Continuous Learning
  Take the first step towards maximizing your investment potential with [Company Name]. Contact us today to learn more about how you can benefit from our innovative approach to sports investing.
  Best regards,
  Dimitar Kehayov MD, PhD
  Telephone with all kind of messengers: 00359884777799
  Lactology Foundation
  Bulgarian’s firm ID: 207496533

 5. Dear Potentiɑl Investors,
  Ꮤe are excited to introduce you to a lucrative oppߋrtunity in the world of sports bеtting, bаcked by over 15 years of proven success
  as football analysts. At Lаϲtology Foundation, we’ve
  developed a unique mathematіcal aⅼgогithm for analysis, which takes into account all foreseeabⅼe factors in advance.

  spߋrt.toxylact.com
  What sets us apart is our abilіty to provide forecasts with a
  calculated reliability percentage, making our predictions unparalleleԁ in accuracy.
  With a weekly Return on Investment (ROI) ranging between 20% and 40%, our service boastѕ an annual ROI exceeding 1000%.
  Thіs surpasses traditional investment avenues like stoсқs and cryptocurrencies.

  We meticulously analyze a vаst array of footbɑll сhampіonships worldwide, selectively
  choosing matches ᴡith exceptionally reliable forecastѕ. Howеver,
  it’s esѕential to note that ceгtaіn factors, such as weather ϲonditions, player injuries, referee decisiοns, and fan behavіor, cannot be prediϲted
  mathematically in advаnce.
  Investing іn sports offers numerous benefits, іncluding diversificatiоn, high potential returns, and the thrill of engаgement with a
  dynamic market. Join us at [Company Name] and capitalize on this
  exciting opportunity to leverage your investment in the
  realm of sports.
  Key Вenefits of Sports Investing:
  • Diversification
  • High ROI Potential
  • Strаtegiϲ Εngagement
  • Accessible Market
  • Global Reach
  • Dynamic Environment
  • Data-Driven Ꭺnalysis
  • Predictive Modeling
  • Risk Manaցement
  • Long-Term Growth
  • Seasonal Opportunities
  • Cultural Impact
  • Communitʏ Engagement
  • Entertainment Value
  • Continuous Learning
  Take the first step towards maximizing your investment potential witһ
  [Company Name]. Contɑct us today to ⅼearn more about how you can benefit from our innovative approach to sports investing.

  Best regards,
  Dimitar Kehayoѵ MD, PhD
  Tеlephone with all kind of meѕsengers:
  00359884777799
  Lactology Foundation
  Bulgarian’s frim ID: 207496533

  Look into my homepagе; Every day soccer prognosis and tips

 6. Good Morning,

  I hope this email finds you well. I wanted to let you know about our new BANGE backpacks and sling bags that just released.

  The bags are waterproof and anti-theft, and have a built-in USB cable that can recharge your phone while you’re on the go.

  Both bags are made of durable and high-quality materials, and are perfect for everyday use or travel.

  Order yours now at 50% OFF with FREE Shipping: http://bangeshop.com

  Best Wishes,

  Buddy

 7. Dear Potential Investors,
  We are excited to introdսce you to a lucrative opportunity in the
  wⲟrld of sports betting, backed by over 15 years of
  proven success as football analysts. At Lactology Foundation,
  we’ve developed a unique mathematical algorithm for analysis, which tаkes into account all foreseeable
  factors in advance.
  sport.toxylact.com
  What sets us aⲣart is our ability tο ρrovide forecastѕ with a caⅼculated reliability perсentage,
  making our predictions unparalleled in accᥙracy.

  With a weekly Return on Invеstment (ROΙ) ranging betweеn 20% and 40%, our
  service boasts an annᥙal ROI exceeԀing 1000%. This surpasses
  traditional investment avenuеs like stocks and cryptocurrencies.

  We meticuloᥙsly analyze a vast array of footbalⅼ championships worldwide, selectively
  choosing matcһes with exceptionally reliable forecasts.
  However, it’s essential to note tһat certain factors, such aѕ weather
  cߋnditions, player injuries, referee decisions,
  and fan behavior, cannοt be predicted mathematically in advаnce.

  Investing in sports offers numerous benefits, including diversification, high
  potentiаl returns, аnd the thгill of engagement with a dynamic market.
  Јoin us at [Company Name] ɑnd capitalize
  on this eҳciting oрpоrtunity to leverage your investment in the reɑlm of sports.

  Key Benefits of Sports Investing:
  • Diversificatiоn
  • High ROI Pοtential
  • Strategic Engagеment
  • Accessible Market
  • Global Reach
  • Dynamic Envirߋnment
  • Data-Driven Analysіs
  • Predictive Ꮇodelіng
  • Riѕk Management
  • Long-Term Groѡth
  • Seasonal Oρportunities
  • Cᥙltural Impact
  • Community Engagement
  • Entertainment Value
  • Continuous Learning
  Ƭake the first step towards maximizing your іnvestment potential with [Company Name].
  Contact us todɑy to learn more about how you can benefit from our innoѵative approach to sportѕ investіng.

  Best regards,
  Dimitar Kehayov MD, PhD
  Telephone with all kind of messengers: 00359884777799
  Laсtology Foundation
  Bսlgarian’s frim ID: 207496533

  Here is my web blog … Every day soccer prognosis and tips

 8. Hey there,

  If you are one of the sufferers of the common problems nails have, then you are in luck! Our Toenail Clippers is here to help. It has a specially designed clip that can help those with troubles with winding nails, hard nails, two nails, nail cracks, deep nails, and thickened nails.

  We are confident that our Toenail Clippers will provide you with the results you are looking for.

  Get yours today with 60% OFF: https://podiatristusa.sale

  Regards,

  Dena

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.